Το iPhone δεν "χτυπάει" σε κλήσεις και δεν ειδοποιεί στα μηνύματα

Το iPhone δεν "χτυπάει" σε κλήσεις και δεν ειδοποιεί στα μηνύματα
ired.gr

Τι συμβαίνει όταν το iPhone μένει βουβό όταν δεχόμαστε κλήσεις και δεν ειδοποιεί στα μηνύματα;

Σας έχει τύχει ποτέ η περίπτωση όπου το iPhone ξαφνικά και χωρίς φανερή αιτία σταματάει να "κουδουνίζει" όταν μας καλούν και δεν μας ειδοποιεί με ήχο όταν δεχόμαστε μηνύματα; Δεν έχετε πατήσει το πλήκτρο σίγασης (mute - στο πλάι της συσκευής, πάνω από τα πλήκτρα αυξομείωσης έντασης) και πραγματικά αναρωτιέστε τι στην ευχή συμβαίνει;

Κι όμως αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και ιδιαίτερα σε πιο αρχάριους όσον αφορά τη συσκευή που δε γνωρίζουν όλα τα μυστικά της. Και καμιά φορά, ακόμη και προχωρημένοι χρήστες μπορεί να το πάθουν γιατί αυτό που θα περιγράψουμε, είναι κάτι που μπορεί να γίνει κατά λάθος χωρίς να το πάρουμε είδηση.

Έτσι λοιπόν, σχεδόν σίγουρο 100% είναι ότι ένα iPhone δε θα βγάζει κανένα ήχο σε οποιαδήποτε κλήση ή μήνυμα, είναι το ότι κατά λάθος έχει επιλεγεί (ή έχει ξεχαστεί αν την είχαμε επιλέξει κάποια στιγμή) η λειτουργία "Μην Ενοχλείτε" (Do Not Disturb).

Και, ενώ η λειτουργία αυτή είναι πραγματικά πολύ χρήσιμη, όταν χρησιμοποιείται με προσοχή ή με κάποιο αυτόματο χρονικό προγραμματισμό, εμπεριέχει ωστόσο τον κίνδυνο να μείνει ενεργή όταν την ξεχάσουμε εφόσον τη χρησιμοποιούμε χειροκίνητα. Επίσης, υπάρχει ο κίνδυνος να ενεργοποιηθεί κατά λάθος και να μας τρελάνει κυριολεκτικά καθώς είναι το τελευταίο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε πως φταίει.

Ο ευκολότερος τρόπος λοιπόν να δούμε αν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία "Μην Ενοχλείτε", είναι να κοιτάξουμε στη κορυφή της κεντρικής οθόνης της συσκευής μας (status bar) και να δούμε αν εμφανίζετε ένα απαλό μισοφέγγαρο δίπλα στα άλλα εικονίδια που εμφανίζονται στη δεξιά μεριά.

ired iphone dont ring 01

Σε περίπτωση λοιπόν που είναι πράγματι έτσι, και άρα το "Μην Ενοχλείτε" είναι ενεργοποιημένο, τότε το iPhone παραμένει σιωπηλό σε οποιαδήποτε κλήση ή ειδοποίηση. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, όπως καταλαβαίνετε, είναι να απενεργοποιήσουμε τη λειτουργία αυτή και όλα θα επανέλθουν στη φυσιολογική τους κατάσταση.

Γι' αυτό το λόγο σύρουμε το δάχτυλό μας στο κάτω τμήμα της οθόνης (από κάτω προς τα πάνω) για να εμφανίσουμε το κέντρο ελέγχου της συσκευής και, από τα εικονίδια της πάνω σειράς πατάμε το μικρό εικονίδιο του μισοφέγγαρου (που θα είναι σε έντονο λευκό χρώμα) ώστε να γίνει απαλό λευκό που σημαίνει ότι η λειτουργία απενεργοποιήθηκε. Ταυτόχρονα το μήνυμα "Μην ενοχλείτε: ανενεργό" θα εμφανιστεί σύντομα στο πάνω μέρος του κέντρου ελέγχου.

ired iphone dont ring 02

Ίσως σκέφτεστε ότι ποτέ δεν ενεργοποιήσατε, πώς έγινε αυτό; Λοιπόν, όπως είπαμε και πιο πάνω, είναι εύκολο να ενεργοποιηθεί κατά λάθος μέσω του Κέντρου Ελέγχου που μπορεί να το καλέσαμε για να αλλάξουμε κάποια άλλη λειτουργία και, χωρίς να το προσέξουμε, πατήσαμε και το εικονίδιο του "Μην Ενοχλείτε". Μάλιστα, αυτό συμβαίνει πολύ πιο συχνά απ' ότι φαντάζεστε και ιδιαίτερα όταν έχουμε παιδιά που τα αφήνουμε να "σκαλίζουν" τη συσκευή μας, ή όταν την ψάχνουμε εμείς μόνοι μας και πειραματιζόμαστε μαζί της.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »