Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Microsoft έδωσε στην κυκλοφορία την Preview έκδοση του Office 2016 for Mac

Η Microsoft έδωσε στην κυκλοφορία την Preview έκδοση του Office 2016 for Mac
ired.gr

Microsoft Office 2016 Preview για Mac, διαθέσιμο δωρεάν

Η Microsoft ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες την νέα έκδοση της σουίτας γραφείου, Office 2016 for Mac. Από σήμερα είναι διαθέσιμη η πρώτη, μη ολοκληρωμένη έκδοση, δωρεάν για όλους τους χρήστες.

Πέρασαν αρκετά χρόνια από την τελευταία έκδοση του Microsoft Office για τον Mac, η οποία ονομαζόταν Office 2011

Η νέα σουίτα περιλαμβάνει νέες, retina εκδόσεις των Word, Excel, & Powerpoint και αποτελεί ένα ακόμα βήμα της εταιρείας προς την κατεύθυνση της διαθεσιμότητας του Office για όλες τις συσκευές. Φυσικά, υποστηρίζονται πλήρως οι συνδρομές Office 365 και το OneDrive, αν και δεν αποτελούν προαπαιτούμενα για την πλήρη λειτουργία της συγκεκριμένης έκδοσης.

ired tech news microsoft launches office 01

Το πρώτο που παρατηρούμε είναι το επανασχεδιασμένο Ribbon περιβάλλον, το οποίο "δανείζεται" στοιχεία από το Office για Windows αλλά και τις mobile εκδόσεις της σουίτας. Επίσης, υποστηρίζεται πλήρως το Yosemite και το "full screen mode". Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Microsoft, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"Το Office 2016 για Mac ενδυναμώνεται από το "σύννεφο" ούτως ώστε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας από παντού και ανά πάσα στιγμή από κάθε συσκευή. Είναι σε κάθε περίπτωση "Office" (unmistakably Office) αλλά προσεκτικά σχεδιασμένο να εκμεταλλεύεται τα μοναδικά χαρακτηριστικά που συναντάμε στους Mac. Μεταξύ άλλων θα συναντήσετε το γνωστό "full screen mode" αλλά και πλήρη υποστήριξη Retina σε όλα τα επανασχεδιασμένα γραφικά της σουίτας"

Κατά την γνώμη μας, το κυριότερο ατού της νέας έκδοσης είναι η "υπόσχεση" της Microsoft για την 100% συμβατότητα των εγγράφων ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Στο Office 2011 δεν ήταν λίγες οι φορές που ένα έγγραφο που ετοιμάζαμε στον Mac είχε τελείως διαφορετική μορφή όταν το ανοίγαμε σε ένα PC. Το αποτέλεσμα ήταν είτε να αποφεύγουμε την χρήση του, είτε (όταν αυτό ήταν εφικτό) να στέλνουμε pdf εκδόσεις των εγγράφων μας. Όλα αυτά όμως είναι παρελθόν και πλέον από όποια έκδοση του Office και να δημιουργηθεί ένα έγγραφο, θα δείχνει ολόιδιο παντού.

ired tech news microsoft launches office 02

Επίσης, σημαντική θεωρούμε την έμφαση που έδωσε η Microsoft στην "συνεργασία". Έχετε την δυνατότητα να προσκαλέσετε φίλους ή συνεργάτες και να συνεργαστείτε πάνω σε ένα ή περισσότερα έγγραφα χωρίς να είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε την ίδια πλατφόρμα εργασίας. Για παράδειγμα, τρεις συνεργάτες μπορούν να εργάζονται σε ένα αρχείο και ο ένας να δουλεύει σε Mac, ο δεύτερος σε PC και ο τρίτος σε iPad.

Όταν κατεβάσετε την σουίτα, θα δείτε πως συμπεριλαμβάνεται και η έκδοση του Outlook που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο αλλά και το OneNote που είχε κυκλοφορήσει ένα χρόνο πριν.

Όταν θα κυκλοφορήσει η πλήρης - επίσημη έκδοση θα είναι απαραίτητη η συνδρομή στο Office 365, αλλά είναι αρκετά πιθανό να υπάρχει η επιλογή για απόκτησή της με μια εφάπαξ χρέωση, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα επίσημα γνωστό.

Προς το παρόν, είναι δωρεάν για όλους και είναι λειτουργικότατο!

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το Office 2016 for Mac Preview από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

Donwload

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status