Εκτύπωση αυτής της σελίδας

15 ασύλληπτες ενέργειες για να μειώσετε την κατανάλωση δεδομένων (Α’ Μέρος)

15 ασύλληπτες ενέργειες για να μειώσετε την κατανάλωση δεδομένων (Α’ Μέρος)
ired.gr

Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και δεν θα ξεπεράσετε ποτέ ξανά τα όρια δεδομένων κινητού δικτύου.

Μήπως το iPhone ξεπερνά το όριο από το πακέτο δεδομένων κινητού δικτύου που έχετε ορίσετε κάθε μήνα; Μήπως λαμβάνετε συχνά μηνύματα από τον πάροχό σας, πως έχετε ξεπεράσει το 80% του συνόλου των δεδομένων που έχετε δικαίωμα κάθε μήνα; Έχετε ξεμείνει από τα δεδομένα πριν τελειώσει ο μήνας κάθε φορά;

Εάν κι εσείς έχετε κουραστεί να ξεμένετε από ποσότητα δεδομένων κινητού δικτύου κάθε μήνα, ακολουθήστε τις συμβουλές μας και δεν θα ξεπεράσετε ποτέ ξανά, το όριο των δεδομένων σας.

1Ελέγξτε την κατανάλωση των δεδομένων

Πριν ξεκινήσετε να διαχειρίζεστε τα δεδομένα σας, θα πρέπει να διατηρήσετε τις καρτέλες ενημερωμένες, προκειμένου να γνωρίζετε την κατανάλωση. Για να δείτε πόσα δεδομένα δικτύου καταναλώνετε, θα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Δεδομένα > Χρήση δεδομένων κινητού δικτύου. Εάν δεν έχετε κάνει ποτέ reset στη χρήση, τότε το νούμερο ενδέχεται να είναι μεγάλο.

Η δική μας συμβουλή σε αυτή την περίπτωση είναι, να σας γίνει ευχάριστη συνήθεια η επαναφορά στατιστικών κάθε μήνα, όταν λήγει το συμβόλαιό σας. Για να κάνετε επαναφορά στατιστικών, μετακινηθείτε στο τέλος της σελίδας και επιλέξτε Επαναφορά στατιστικών.

Θα πρέπει να ελέγχετε σε τακτά χρονικά διαστήματα εάν είστε εντός των ορίων της μέγιστης κατανάλωσης δεδομένων. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό εισήχθη με την έλευση του iOS 7, αλλά διατηρείται αυτούσιο και στο iOS 8. Πολλά από τα χαρακτηριστικά του είναι διαθέσιμα ακόμη, στο παλαιότερο λειτουργικό.

ired iphone stop running data 01

2Μην επιτρέπετε σε εφαρμογές να χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας

Στα νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού iOS 7, υπήρχε και η δυνατότητα καθορισμού εφαρμογών στο iPhone σας για τη χρήση του κινητού δικτύου. Το ίδιο χαρακτηριστικό παραμένει και στο λειτουργικό iOS 8.

Όταν πλησιάζετε κοντά στο όριο της μέγιστης κατανάλωσης δεδομένων, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Δεδομένα να μετακινηθείτε προς τα κάτω και να απενεργοποιήσετε μια σειρά από εφαρμογές, προκειμένου να μην εξαντληθούν τα υπολειπόμενα δεδομένα σας άσκοπα.

Επιπλέον οι εφαρμογές που απενεργοποιούνται, παύουν να ενημερώνονται στο παρασκήνιο, όταν βρίσκεστε εκτός δικτύου Wi-Fi, μειώνοντας και την κατανάλωση ενέργειας.

3Ανακαλύψτε τις "λαίμαργες" εφαρμογές

Στην ίδια σελίδα, Ρυθμίσεις > Δεδομένα και κάτω από τον τίτλος της κάθε εφαρμογής, αναγράφεται ο αριθμός δεδομένων που έχουν καταναλωθεί, από την τελευταία επαναφορά των στοιχείων του iPhone σας.

Είναι λογικό να αναμένετε πως εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνότερα να έχουν και μεγαλύτερη κατανάλωση δεδομένα. Αν όμως ξεχωρίσετε εφαρμογές οι οποίες καταναλώνουν περισσότερα δεδομένα και νομίζετε πως πρέπει να τις απενεργοποιήσετε, μπορείτε να το κάνετε πράξη.

ired iphone stop running data 02

4Απενεργοποίηση δεδομένων 3G/4G στο iPhone σας

Αν τα πράγματα με τον υπολειπόμενο όγκο δεδομένων είναι πραγματικά απελπιστικά, ένας τρόπος για να διατηρήσετε τα δεδομένα κινητού δικτύου σας, είναι η προσωρινή απενεργοποίησή τους. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε την υπέρβαση, για παράδειγμα της τελευταίας εβδομάδας πριν την ανανέωση των δεδομένων.

Για να κάνετε τη απενεργοποίηση, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Δεδομένα και θέστε την εναλλαγή, "Δεδομένα", στη θέση OFF. Η κίνηση αυτή θα απενεργοποιήσει οποιαδήποτε χρήση δεδομένων κινητού δικτύου, περιορίζοντας την όποια ενημέρωση μόνο μέσω δικτύου Wi-Fi, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, web browsing και των γνωστοποιήσεων.

Είναι επίσης μία καλή μέθοδος διατήρησης της ζωής της μπαταρίας - σε αντίθεση με το να θέσετε τη συσκευή σας σε κατάσταση πτήσης, η οποία ναι μεν θα διατηρήσει την ενέργεια της συσκευής αλλά θα διακόψετε κάθε επικοινωνία.

5Απενεργοποίηση auto-play στην εφαρμογή Facebook

H εφαρμογή Facebook έχει προσθέσει πρόσφατα ένα χαρακτηριστικό για τους χρήστες iOS, όπου κατά την κύλιση στις δημοσιεύσεις, τα video, που συμπεριλαμβάνονται σε αυτές, ενεργοποιούνται αυτόματα, είτε είστε σε δίκτυο Wi-Fi, είτε όχι. Σας συνιστούμε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, ώστε τα video να ενεργοποιούνται μόνο όταν βρίσκεστε εντός δικτύου Wi-Fi. Η προσαρμογή είναι απλή.

Μεταβείτε στην εφαρμογή Facebook > Περισσότερα > σύρετε την οθόνη προς τα κάτω στις επιλογή Ρυθμίσεις > Φωτογραφίες και video > Αυτόματη έναρξη Μόνο σε Wi-Fi.

ired iphone stop running data 03

6Mη χρησιμοποιείτε το FaceTime σε 3G/4G δίκτυο

Είναι πραγματικά χρήσιμο και συνάμα υπέροχο να κάνουμε χρήση της υπηρεσίας FaceTime μέσω κινητού δικτύου δεδομένων 3G/4G, αλλά εάν έχετε φτάσει στο όριο την κατανάλωση δεδομένων, είναι προτιμότερο να κάνετε τηλεφωνική κλήση. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Δεδομένα > και από τη λίστα εφαρμογών, βεβαιωθείτε πως είναι απενεργοποιημένη η προ εγκατεστημένη εφαρμογή FaceTime.

Εάν σκέπτεστε πως έτσι θα χάσετε κάθε επικοινωνία μέσω Facetime, σας λέμε πως αυτό θα γίνεται μόνο όταν είστε εκτός δικτύου Wi-Fi.

7Σταματήστε την υπηρεσία iCloud Drive να καταναλώνει τα δεδομένα σας

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >iCloud > iCloud Drive. Εδώ μπορείτε να απενεργοποιήσετε το κινητό δίκτυο δεδομένων, και η υπηρεσία να ενημερώνεται μόνο εφόσον βρίσκεστε σε δίκτυο Wi-Fi.

Εναλλακτικά μπορείτε να απενεργοποιήσετε συγκεκριμένες εφαρμογές, να αποθηκεύουν δεδομένα ή έγγραφα στο iCloud, εναλλάσσοντας το διακόπτη δίπλα από κάθε εφαρμογή, θέτοντάς τον στην θέση OFF. Έτσι με αυτόν τον τρόπο, θα συγκεκριμενοποιήσετε ποιες εφαρμογές επιτρέπεται να χρησιμοποιούν για συγχρονισμό, τα δεδομένα κινητού δικτύου.

Εάν κάνετε συχνή χρήση της σουίτας εφαρμογών iWork της Apple, όπως Pages, Keynote, ενδεχομένως να ανακαλύψετε συνεχή συγχρονισμό μεγάλων αρχείων μέσω του δικτύου δεδομένων και πιθανόν κάτι τέτοιο, να μην είναι επιθυμητό.

ired iphone stop running data 04

8Διακοπή χρήσης δεδομένων από το iTunes

Eάν έχετε ενεργοποιημένη τη χρήση κινητού δικτύου δεδομένων για την εφαρμογή iTunes και είστε συνδρομητής iTunes Match, ενδεχομένως να βρείτε πως καταναλώνουν μεγάλο όγκο δεδομένων και σίγουρα κάτι τέτοιο είναι ενοχλητικό. Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > iTunes και App Store και βεβαιωθείτε πως η "χρήση κινητού δικτύου", είναι απενεργοποιημένη.

Η λίστα με τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε ώστε να διασφαλίσετε πως θα είστε εντός ορίων του κινητού δικτύου δεδομένων, θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο και τελευταίο μέρος.

Β' Μέρος: 15 ασύλληπτες ενέργειες για να μειώσετε την κατανάλωση δεδομένων

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status