Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναζητήστε έξυπνα, πληροφορίες για επισκευές, οδηγούς, και tips and tricks, στη σελίδα μας.

Αναζητήστε έξυπνα, πληροφορίες για επισκευές, οδηγούς, και tips and tricks, στη σελίδα μας.
ired.gr

Γνωρίζετε πως να αναζητήσετε οδηγούς και κόλπα στην ιστοσελίδα μας;

Το άρθρο αυτό έχει σκοπό να σας μεταφέρει τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κάνετε αναζήτηση πληροφοριών στην ιστοσελίδα του iRed.

Είτε πρόκειται για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα επισκευής και ανταλλακτικών, είτε πρόκειται για αναζήτηση οδηγού για συγκεκριμένη ενέργεια, είτε αναζητείτε γενικότερα tips and tricks που αφορούν τις iOS συσκευές σας και όχι μόνο, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, είναι η ίδια.

Ας δούμε όμως επί της ευκαιρίας τι είναι η μηχανή αναζήτησης γενικότερα.

Δημιουργία και εξέλιξη

Στα τέλη της δεκαετίας του '80, ο κόσμος συνειδητοποίησε πως η επίδραση των υπολογιστών θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική, χωρίς όμως να μπορεί να φανταστεί το μέγεθος που θα είχε σήμερα και τις όποιες επιπτώσεις στον ίδιο τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα στις 10 Σεπτεμβρίου του 1990 ήταν η πρώτη φορά που αναγνωρίστηκε η έννοια των μηχανών αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Οι φοιτητές Peter Deutsh, Alan Emtage και Bill Heelan του πανεπιστημίου McGill, ανήγγειλαν τη λειτουργία του Archie. Πρόκειται για ένα σύστημα καταγραφής των περισσότερων διακομιστών FTP, που λειτουργούσαν εκείνη την εποχή, καθώς και των αρχείων που περιελάμβαναν. Η μηχανή αναζήτησης με το όνομα Veronica δημιουργήθηκε το 1992 στο πανεπιστήμιο της Νεβάδα, η οποία χρησίμευε για την αναζήτηση περιεχομένων τίτλων σε διακομιστές πρωτοκόλλου Gopher.

Το 1995 εμφανίστηκε το Excite, δημιούργημα επίσης φοιτητικής ομάδας του πανεπιστημίου του Στάνφορντ. Οι επόμενες εξελίξεις αποτελούνται από τις μηχανές αναζήτησης Lykos και Altavista τo 1996, ενώ εν έτη 1998 οι φοιτητές Larry Page και Sergey Brin του πανεπιστημίου Στάνφορντ, εφάρμοσαν ένα προηγμένο σύστημα αξιολόγησης των δικτυακών τόπων. Η δική τους μηχανή αναζήτησης είχε το όνομα Google η οποία άλλαξε τη δικτυακή ζωή των χρηστών του internet.

Aς επιστρέψουμε όμως στη δική μας μηχανή αναζήτησης. Με την επίσκεψη σας στο ιστότοπό μας στη γραμμή menu δεξιά θα βρείτε το πλαίσιο εισαγωγής keywords. Εκεί θα εισάγετε λέξεις κλειδιά, έτσι ώστε να σας επιστραφούν τα κατάλληλα αποτελέσματα. Έχουμε εισαγάγει στον ιστότοπό μας, μία από τις πιο σύγχρονες μηχανές αναζήτησης, η οποία πραγματικά επιστρέφει αποτελέσματα σύμφωνα με ό,τι αναζητείτε.

ired search 01

Αυτό που χρειάζεται από εσάς είναι να εισάγετε τις κατάλληλες λέξεις. Ο ιστότοπος μας απαρτίζεται από το blog, με άρθρα που αφορούν εκπαιδευτικούς οδηγούς για τις συσκευές που φέρουν iOS λειτουργικό, όπως iPhone, iPad και iPod touch και Mac OS X υπολογιστές, απόψεις πάνω σε τεχνολογικά θέματα, διαξιφισμοί μεταξύ ανταγωνιστικών συσκευών και το κομμάτι την ενότητα των εργαστηρίων iRed, όπου μπορείτε να ανατρέξετε σε πληροφορίες που αφορούν τις επισκευές των συσκευών αυτών, όπως αλλαγή οθόνης, αντικατάσταση μπαταρίας και άλλων εξαρτημάτων.

Αναζήτηση στην ενότητα των επισκευών

Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα στη συσκευή σας, αρκεί να συμπεριλάβετε στην αναζήτησή σας, μία από τις λέξεις-κλειδιά, "Επισκευή", "Αλλαγή", Αντικατάσταση". Για παράδειγμα εάν έχει σπάσει η οθόνη του iPhone 5, θα αναζητήσετε "επισκευή οθόνης iPhone 5". Η αναζήτηση θα σας επιστρέψει συγκεκριμένες πληροφορίες, καθώς και το κόστος της συγκεκριμένης επισκευής.

ired search 02

Εάν δεν είναι εμφανές το πρόβλημα από το οποίο "πάσχει" η συσκευή σας, μπορείτε να αναφέρετε ένα από τα συμπτώματα, όπως για παράδειγμα εάν τρίζει το ακουστικό του iPhone θα πρέπει να πληκτρολογήσετε, "Επισκευή τρίζει το ακουστικό". Όπως βλέπετε και στο στιγμιότυπο η μηχανή αναζήτησης θα σας επιστρέψει αποτελέσματα που αφορούν το συγκεκριμένο σύμπτωμα.


Αναζήτηση στην ενότητα του blog

Εδώ πραγματικά θα εντοπίσετε ένα θησαυρό πληροφοριών, αποτελούμενο από εκπαιδευτικούς οδηγούς για συγκεκριμένες ενέργειες, όπως μεταφορά επαφών, φωτογραφιών, μουσικής, συγχρονισμό, iCloud και πολλά πολλά άλλα θέματα. Η μηχανή αναζήτησης θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στην αναζήτηση ενεργειών, ή άλλων θεμάτων που αφορούν τις αγαπημένες σας συσκευές.

Για να αναζητήσετε λοιπόν πληροφορίες που είναι καταχωρημένες στο blog, κάθε εισαγωγή κειμένου στο πλαίσιο της αναζήτησης θα πρέπει να έχει ως πρόθεμα το keyword "blog". Έτσι για παράδειγμα αν αναζητήσετε πως μπορείτε να συγχρονίσετε φωτογραφίες μεταξύ του iPhone και του υπολογιστή σας, αρκεί να πληκτρολογήσετε "blog συγχρονισμός φωτογραφιών".

ired search 03

Το σύστημα θα συμπεριλάβει στις προτάσεις οποιονδήποτε οδηγό η κείμενο συμπεριλαμβάνει τη διαδικασία συγχρονισμού.

Αναζήτηση συγκεκριμένου συντάκτη

Αξίζει να αναφέρουμε και τη δυνατότητα αναζήτησης κατά συντάκτη. Στο τέλους κάθε άρθρου, είτε αναφέρεται σε οδηγό, είτε στην επικαιρότητα, επισυνάπτεται το nickname του συντάκτη. Εάν λοιπόν επιθυμείτε να αναζητήσετε και άλλα άρθρα του συγκεκριμένου συντάκτη, μπορείτε να εισάγετε το nickname του στο πλαίσιο αναζήτησης και θα σας επιστραφούν όλα τα άρθρα του.

Εάν για παράδειγμα σας άρεσε ένα άρθρο του συνεργάτη μας "kostthem" ή του "Elichord", πληκτρολογήστε μόνο το nickname "kostthem" ή του "Elichord" και θα δείτε όλα τα άρθρα του συγκεκριμένου συντάκτη που επιθυμείτε να ανακτήσετε.

ired search 04

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως η σωστή αναζήτηση περιορίζει τον χρόνο απόκλισης από την πληροφορία που αναζητάτε. Εάν κάτι από τα παραπάνω χρήζει περισσότερης ανάλυσης, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status