Πώς να αλλάξετε την εικόνα του log-in στο OS X Yosemite

Πώς να αλλάξετε την εικόνα του log-in στο OS X Yosemite
ired.gr

Η αλλαγή της εικόνας εισόδου (log-in) στο λογαριασμό σας στο Mac, είναι ένας ωραίος τρόπος για να δώσετε ένα προσωπικό (ή εταιρικό) άρωμα στην είσοδό σας στο λογαριασμό. Η διαδικασία αυτή είναι κάπως διαφορετική σε άλλες εκδόσεις του OS X (και ανάλογα με την έκδοση διαφορετική), οπότε εμείς θα ασχοληθούμε, σ' αυτό μας το άρθρο, με την πιο πρόσφατη έκδοση - OS X Yosemite - όπου και είναι η διαδικασία πολύ εύκολη.

Η διαδικασία αλλαγής του wallpaper της οθόνης log-in είναι εύκολη και στο να γίνει και στο να αναιρεθεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εικόνα σας αρέσει, οπότε, αν έχετε έτοιμη κάποια εικόνα που σας αρέσει ήδη, ακολουθείστε τον οδηγό μας για να την εφαρμόσετε.

Καλό θα είναι να κάνετε ένα εφεδρικό αντίγραφο του Mac σας με το Time Machine πριν ξεκινήσετε, αν και η διαδικασία δεν ενέχει κινδύνους, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς.

Πώς γίνεται;

Γι' αυτό τον οδηγό θα χρησιμοποιήσουμε μια εικόνα από τα κρυμμένα wallpaper που υπάρχουν στο OS X Yosemite. Για να τα βρείτε, Πηγαίνετε στη μενού του Finder, Μετάβαση>Μετάβαση σε φάκελο και στη γραμμή εντολής που θα εμφανιστεί γράψτε: /Library/Screen Savers/Default Collections/.

ired mac how to change login icon 01

Επιλέγουμε μια εικόνα από τις συλλογές (εμείς επιλέξαμε την Cosmos02 από τη συλλογή Cosmos), και κάνουμε διπλό κλικ με το ποντίκι επάνω της ώστε να ανοίξει αυτόματα με την προεπισκόπηση.

Κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Alt πηγαίνουμε στο μενού Αρχείο>Αποθήκευση ως και σώζουμε την εικόνα σε μορφή PNG σε κάποιο φάκελο που μας είναι εύκολη η πρόσβαση (π.χ στην επιφάνεια εργασίας), με το όνομα com.apple.desktop.admin.png .

ired mac how to change login icon 02

Πηγαίνετε πάλι στο μενού του Finder, Μετάβαση>Μετάβαση σε φάκελο και στη γραμμή εντολής που θα εμφανιστεί γράψτε: /Library/Caches/. Βρείτε το αρχείο com.apple.desktop.admin.png.

ired mac how to change login icon 03

Με επιλεγμένο το αρχείο, πατήστε το συνδυασμό πλήκτρων Cmd+D για να δημιουργήσετε αντίγραφό της σε περίπτωση που θέλετε να την επαναφέρετε, ή αντιγράψτε την εικόνα σε κάποιο άλλο φάκελο για να την έχετε.

Μετά σύρετε τη νέα εικόνα που φτιάξατε από την επιφάνεια εργασίας (ή όπου αλλού την είχατε σώσει), στο φάκελο /Library/Caches/ (ή χρησιμοποιείστε τη διαδικασία Αντιγραφή/Επικόλληση). Στην ερώτηση που θα εμφανιστεί πατήστε το πλήκτρο Αντικατάσταση. Κλείστε το παράθυρο του Finder.

ired mac how to change login icon 04

Είστε έτοιμοι. Πηγαίνετε στο μενού Apple (μηλαράκι) και επιλέξτε Έξοδος .... (όνομα χρήστη) - Log out.

ired mac how to change login icon 05

Μετά από λίγο θα βρεθείτε στην οθόνη εισόδου λογαριασμού όπου θα δείτε το νέο wallpaper.

Φυσικά, αν τα πηγαίνετε καλά με προγράμματα όπως το Adobe Photoshop μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας εικόνα και να της προσθέσετε και κάποιο μήνυμα χαιρετισμού ή ό,τι άλλο θέλετε.

Εννοείται ότι, αν θέλετε να επιστρέψετε στην προηγούμενη κατάσταση, δεν έχετε παρά να αντιγράψετε την παλιά εικόνα πάνω στην καινούρια ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: