Samsung Galaxy S6 vs Lenovo A7000 MWC 2015

Samsung Galaxy S6 vs Lenovo A7000 MWC 2015
ired.gr

Το παιχνίδι των εντυπώσεων παίχτηκε έντονα στην Βαρκελώνη όπου στο Mobile World Congress παρουσιάστηκαν νέες κορυφαίες συσκευές, μεταξύ των οποίων δύο νέα Galaxy, το S6 και το S6 Edge.

Η Samsung εντυπωσιάζει με την πρωτοποριακή σχεδίαση του Galaxy S6 Edge, η οποία έχει στηριχτεί στο Galaxy Note Edge. Περισσότερο όμως εντυπωσίασε το Galaxy S6, το οποίο είναι εμφανώς επηρεασμένο από το iPhone 6.

ired samsung vs lenovo 03

Οι νέες συσκευές διαθέτουν ένα συνδυασμό ποιοτικών υλικών από μέταλλο και γυαλί, (όπως το iPhone 4/4s), οθόνη 5,1 ινστών, Samsung Pay και μία εμφανώς προεξέχουσα οπίσθια κάμερα.

ired samsung s6 camera

Όπως χαρακτηριστικά μας γνωστοποίησε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Samsung, Younghee Lee:

"Αυτές οι συσκευές δεν λυγίζουν."

Δείτε: iPhone 6 Plus: Στραβώνει, λυγίζει τελικά?

Στις αλλαγές πρέπει να σημειώσουμε ότι τα νέα Samsung Galaxy δεν διαθέτουν αφαιρούμενη μπαταρία και δεν έχουν υποδοχή για κάρτα SD. Μπορείτε όμως να επιλέξετε μεταξύ των μοντέλων με 32GB, 64GB ή 128GB.

Η κυκλοφορία στην Ελλάδα αναμένεται στις 17 Απριλίου με τις τιμές να υπολογίζετε ότι θα ξεκινούν από τα 750-850 €.

Εδώ λοιπόν αξίζει να γίνει αναφορά στην πρόταση της Lenovo.

ired samsung vs lenovo 01

Το Lenovo Α7000 με οθόνη 5,5 ιντσών, οκταπύρηνο επεξεργαστή στα 1,5 GHz, 2GB RAM, 8 GB μνήμη, αλλά υποστηρίζει κάρτα micro SD. Ακόμη η συσκευή είναι Dual-SIM παίρνει δύο κάρτες και υποστηρίζει δίκτυα 4G/LTE. Όλα αυτά σε ένα εξαιρετικά σχεδιασμένο σώμα με πάχος 7,9 χιλιοστά.

Και η προτεινόμενη τιμή πώλησης είναι μόλις 170 $

Οι φίλοι της μουσικής θα χαρούν ιδιαίτερα από την ποιότητα ήχου αυτής της συσκευής, η οποία υποστηρίζει μία νέα τεχνολογία στερεοφωνικού ήχου, επονομαζόμενη Dolby Atmos.

Είναι λογικό κάποιος να απορήσει πόσο καλύτερη μπορεί να είναι η πρόταση της Samsung από αυτή της Lenovo για να δικαιολογήσει μία τόσο σημαντική διαφορά κόστους.

ired samsung vs lenovo 02

Σίγουρα το Galaxy S6 στοχεύει στο ίδιο κοινό με το iPhone 6. Το Galaxy S6 είναι δύσκολο να αποτελέσει εναλλακτική επιλογή του iPhone 6, καθώς σχεδιαστικά είναι πανομοιότυπα και έχουν το ίδιο σχεδόν κόστος, όμως το Galaxy S6 δεν είναι προϊόν της Apple με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η Apple δίνει αξία στις συσκευές της, συνεχίζοντας να προσφέρει ενημερώσεις και υποστήριξη στο λειτουργικό της σύστημα για αρκετά χρόνια μετά την αγορά τους, για παράδειγμα η συσκευή iPhone 4s παραγωγής 2011 υποστηρίζεται από το πιο πρόσφατο λογισμικό (iOS 8.1.3).

Οπότε εάν κάποιος επιθυμεί μία συσκευή Value for Money, ας προτιμήσει τη συσκευή Lenovo, Α7000, ενώ εάν θέλει να έχει μία πιο αξιόπιστη συσκευή θα καταλήξει σε iPhone.

από jericho

Δείτε περισσότερα: