Ρεκόρ για iOS και Android

Ρεκόρ για iOS και Android
ired.gr

Εισαγωγή

Δόθηκε στην δημοσιότητα η αναφορά της IDC για τις πωλήσεις smartphone ανά λειτουργικό σύστημα για το τελευταίο τρίμηνο του ’14 αλλά και για ολόκληρο το έτος.

Στοιχεία δ’ τριμήνου ‘14

Ξεκινώντας από το εορταστικό τρίμηνο, η Apple κατέκτησε μερίδιο αγοράς 19,7% από το 17,5% που κατείχε το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Χαρακτηριστικό είναι πως στα πωληθέντα τεμάχια η αύξηση που σημείωσε η Apple ήταν της τάξεως του 46,1%, αφού μπόρεσε να διαθέσει 74,5 εκατομμύρια συσκευές σε σύγκριση με τις 51 εκατομμύρια συσκευές που είχε διαθέσει το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Φυσικά, το Android συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση με ποσοστό 76,6%, σημειώνοντας μια μικρή κάμψη από το 78,2% που κατείχε.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η (μικρή) περαιτέρω πτώση για τα Windows Phone. Το ποσοστό της Microsoft περιορίστηκε στο 2,8%.

ired tech news iOS and android 01

Πωλήσεις σε τεμάχια και ποσοστά για το δ’ τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2013

Στοιχεία έτους (2014)

Τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα για την Apple σύμφωνα με την αναφορά της IDC για το σύνολο του έτους. Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως πριν την κυκλοφορία του iPhone 6, η αύξηση των πωλήσεων για την Apple ήταν μικρότερη από την συνολική αύξηση των πωλήσεων του κλάδου. Έτσι, ενώ διέθεσε 192 εκατομμύρια συσκευές (από 153 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος - αύξηση 25,6%), το ποσοστό της μειώθηκε από το 15,1% στο 14,8%.

Οι διάθεση των συσκευών που υποστηρίζουν το Android αυξήθηκε κατά 32% και άγγιξε το 81,5% των πωλήσεων.

Windows Phone & BlackBerry συνεχίζουν να προβληματίζουν, καθώς τα ποσοστά τους συρρικνώθηκαν περαιτέρω σε 2,7% και 0,4% αντίστοιχα.

Είναι χαρακτηριστικό πως για ολόκληρο το έτος, Android & iOS κατέκτησαν αθροιστικά το 96,3% της αγοράς…

ired tech news iOS and android 02

Πωλήσεις σε τεμάχια και ποσοστά για τo 2014 σε σύγκριση με το 2013

Επίλογος

Εκ των αποτελεσμάτων αποδείχθηκε πως η Apple “χρειαζόταν” το iPhone 6 επειγόντως. Οι χρήστες έδειξαν την προτίμησή τους στην μεγαλύτερη οθόνη της συσκευής και ίσως αυτή η ευρεία αποδοχή να πείσει τους υπεύθυνους σχεδιασμού της Apple να “διαβάζουν” καλύτερα στο μέλλον τις τάσεις της αγοράς.

Το Android συνεχίζει ακάθεκτο, καθώς η Microsoft με τα Windows Phone δείχνει να μην μπορεί να πείσει. Η κυκλοφορία των Windows 10 θεωρώ πως είναι το τελευταίο χαρτί της για την επιβίωση σε ένα τόσο ανταγωνιστικό κλάδο.

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: