Wondershare Dr. Fone Review. Αξίζει τα 70 $?

Wondershare Dr. Fone Review. Αξίζει τα 70 $?
ired.gr

Όλοι το απευχόμαστε, αλλά μπορεί να συμβεί και το τρέμουμε. Το iPhone μας (ή το iPad, iPod) μπορεί να πάθει κάποια ζημιά ή να το χάσαμε ή να μας το κλέψανε και τα δεδομένα μας να βρίσκονται κλειδωμένα μέσα του χωρίς να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά. Και, πέρα από το τραύμα που προκαλεί η απώλεια της συσκευής, εκεί που συνερχόμαστε, θυμόμαστε ότι τα πολύτιμα δεδομένα μας είναι κλειδωμένα και δε μπορούμε να τα ανακτήσουμε. Δεύτερο εγκεφαλικό.

Τι γίνεται λοιπόν; Τα χάσαμε για πάντα; Η ευτυχής απάντηση είναι ένα εμφατικό όχι! Και γι' αυτό φρόντισε η γνωστή μας κι από άλλα εξαιρετικά βοηθητικά προγράμματα Wondershare, να μας προμηθεύσει με ένα καταπληκτικό πρόγραμμα, το Dr. Fone, που έχει τη δυνατότητα να ανακτά όλα τα δεδομένα από μια συσκευή που είναι σπασμένη, μπλοκαρισμένη, χαλασμένη ή ό,τι άλλο. Από την άλλη, αν το χάσατε ή σας το έκλεψαν, έχει τη δυνατότητα να εξάγει τα δεδομένα σας από το iTunes backup ή από το iCloud backup της συσκευής σας.

Παρουσίαση και λειτουργία

Αφού αγοράσουμε και κατεβάσουμε την εφαρμογή, συνδέουμε το και iPhone μας, την εκκινούμε και περιμένουμε λίγο μέχρι να αναγνωριστεί η συσκευή μας. Μόλις αυτό γίνει, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε με το ποντίκι μας το πλήκτρο Start και αμέσως θα αρχίσει η σάρωση του iPhone.

ired iphone backup extractor 01

Όπως βλέπουμε στο πάνω μέρος του παραθύρου της εφαρμογής, υπάρχουν επίσης οι επιλογές:

1. Recover from iTunes Backup File

2. Recover from iCloud Backup File

3. Repair Operating System

Οι δύο πρώτες χρησιμεύουν για να εξάγουμε τα δεδομένα από το εφεδρικό αντίγραφο της συσκευής που πιθανόν να έχουμε στον υπολογιστή μας τοπικά (iTunes) ή στο διαδίκτυο (iCloud), εφόσον είμαστε στην περίπτωση που δεν έχουμε πια τη συσκευή την ίδια. Η τρίτη επιλογή, καλύπτει την περίπτωση όπου το λειτουργικό της συσκευής μας (iOS) έχει πάθει κάτι και είναι ο υπαίτιος που η συσκευή μας είναι μπλοκαρισμένη. Σ' αυτή την περίπτωση έχουμε τη δυνατότητα να το επιδιορθώσουμε.

Από τη στιγμή λοιπόν που πατάμε το Start αρχίζει η σάρωση και περιμένουμε να τελειώσει για να μας δείξει τα αποτελέσματα, κάτι που μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα ανάλογα με την κατάσταση της συσκευής.

ired iphone backup extractor 02

Μόλις η σάρωση ολοκληρωθεί θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο με όλα τα αποτελέσματα για τα δεδομένα που βρέθηκαν στη συσκευή μας και που μπορούν πια να ανακτηθούν με ασφάλεια.

ired iphone backup extractor 03

Όπως βλέπουμε, είναι χωρισμένα σε κατηγορίες και δίπλα σε κάθε κατηγορία βρίσκεται ο αριθμός που περιγράφει πόσα βρέθηκαν και μπορούν να ανακτηθούν.

ired iphone backup extractor 04

ired iphone backup extractor 05

Για να τα ανακτήσουμε πατάμε το πλήκτρο Recovery στο κάτω δεξιό τμήμα του παραθύρου και αμέσως το πρόγραμμα θα μας ρωτήσει που θέλουμε να γίνει η ανάκτηση. Οι επιλογές είναι δύο:

1. Στον υπολογιστή μας

2. Στη συσκευή μας εφόσον είναι σε θέση να λειτουργήσει πάλι.

ired iphone backup extractor 06

Αν επιλέξουμε τον υπολογιστή θα εμφανιστεί το γνωστό παράθυρο του finder ή explorer που θα μας ρωτά σε πιο φάκελο θέλουμε να αποθηκευτούν τα αρχεία.

ired iphone backup extractor 07

Εννοείται ότι η διαδικασία παραμένει ίδια αν επιλέξαμε να κάνουμε ανάκτηση από iTunes Backup ή από iCloud Backup.

Τελικά συμπεράσματα

Το Wondershare Dr. Fone είναι ένα εξαιρετικά εύχρηστο, απλό και πολύ δυνατό πρόγραμμα που θα εξάγει τα δεδομένα μας από οποιαδήποτε iOS συσκευή, απρόσκοπτα και θα τα αποθηκεύσει όπου θέλουμε προκειμένου να μην τα χάσουμε. Η τιμή του στα $70 είναι κάπως τσουχτερή, αλλά όταν για κάποιον τα δεδομένα στη συσκευή του είναι ανεκτίμητα, τότε μάλλον δε χωράνε πολλές συζητήσεις.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: