Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενεργοποιήστε το Προσωπικό Hotspot στο iOS

Ενεργοποιήστε το Προσωπικό Hotspot στο iOS
ired.gr

Προσωπικό Hotspot: Μετατρέψτε το iPhone σε δίκτυο Wi-Fi

Ας υποθέσουμε πως βρισκόμαστε με το laptop ή το iPad μας σε κάποιο όμορφο προορισμό. Είναι πιθανό να μην υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο Wi-Fi και το iPad μας να είναι το μοντέλο που υποστηρίζει μόνο Wi-Fi και όχι το κινητό δίκτυο δεδομένων (3G / 4G).

Αν στο πρόγραμμα του κινητού μας περιλαμβάνονται δεδομένα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο Wi-Fi και "πάνω" σε αυτό να συνδέονται οι υπόλοιπες συσκευές μας. Βέβαια, είναι πιθανό το iPad να "δει" αυτόματα το iPhone ως δίκτυο, ειδικά αν και οι δύο συσκευές "τρέχουν" το iOS 8 (Instant Hotspot).

Τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες συσκευές μας; Δείτε πως μπορείτε πολύ εύκολα να "μοιράσετε" internet αξιοποιώντας την λειτουργία "Προσωπικό Hotspot".

Δημιουργία Προσωπικού Hotspot

Ανοίγουμε την συσκευή από την οποία θέλουμε να "μοιράσουμε" τα δεδομένα της, και ακολουθούμε την διαδρομή: Ρυθμίσεις > Προσωπικό hotspot > Συνθηματικό Wi-Fi

ired iphone personal hotspot 01

Πλοήγηση στις ρυθμίσεις και στην επιλογή συνθηματικού

Επιλέγουμε το συνθηματικό που θα κληθούν να πληκτρολογήσουν όσοι θελήσουν να κάνουν χρήση του δικτύου Wi-Fi που θα δημιουργήσουμε.

ired iphone personal hotspot 02

Έχοντας επιλέξει τον κωδικό πρόσβασης, "ανοίγουμε" τον διακόπτη του Προσωπικού Hotspot και είμαστε έτοιμοι! Πλέον, για όση ώρα ο διακόπτης θα είναι "ανοικτός", το iPhone μας θα εμφανίζεται στις αναζητήσεις ασύρματων δικτύων.

ired iphone personal hotspot 03

Αλλαγή ονομασίας δικτύου

Αν θέλουμε το όνομα του δικτύου να είναι διαφορετικό, θα πρέπει να αλλάξουμε την ονομασία της συσκευής μας. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσουμε την ακόλουθη διαδρομή: Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες > Όνομα

ired iphone personal hotspot 04

Πλοήγηση στις ρυθμίσεις και αλλαγή της ονομασίας της συσκευής και κατ' επέκταση του Wi-Fi δικτύου μας

Επίλογος

Όπως είδατε, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο στο οποίο να συνδέονται οι υπόλοιπες συσκευές μας. Αν στο πρόγραμμά σας δεν συμπεριλαμβάνονται δεδομένα και προγραμματίζετε κάποια εκδρομή, σκεφτείτε την λύση των προπληρωμένων καρτών κινητής τηλεφωνίας. Υπάρχουν προσφορές που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και με πολύ μικρό κόστος να προμηθευτείτε ένα πακέτο δεδομένων, το οποίο και θα μοιράζεστε, όποτε και με όποιον εσείς επιθυμείτε.

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status