Kostthem: Αγορά νέου iPhone, νέου iPad ή υπομονή για το επόμενο μοντέλο;

Kostthem: Αγορά νέου iPhone, νέου iPad ή υπομονή για το επόμενο μοντέλο;
ired.gr

Η απορία του φίλου μας στο Facebook ήταν η εξής:

Νίκος

"Γεια σου i-red!! Συγχαρητήρια για τα άρθρα που ανεβάζετε! Είναι πολύ χρήσιμα και ενδιαφέροντα! Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω ένα iPhone 5s. πιστεύετε ότι αξίζει η αντικατάσταση - μετάβαση σε ένα iPhone 6 ή καλύτερα να προτιμήσω το 6s ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί; Ευχαριστώ!"

Ο Kostthem εξέφρασε την ακόλουθη άποψη:

Η πιο εύκολη απάντηση είναι ένα μεγάλο, έντονο και υπογραμμισμένο "ΝΑΙ"!

Εάν και εφόσον διαθέτεις την οικονομική άνεση να αποκτήσεις το τελευταίο μοντέλο, να το κάνεις. Θα σου προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης του iOS και θα έχεις την δυνατότητα να εκμεταλλευτείς τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες που προσφέρει το νεότερο μοντέλο.

Αν και οι διαφορές ανάμεσα σε μοντέλα που απέχουν μεταξύ τους μια "γενιά" συνήθως είναι μικρές, θα πρέπει να συνυπολογίσεις και την δυνατότητα του νέου μοντέλου να αναβαθμιστεί (ως προς το λογισμικό) για τα επόμενα τρία χρόνια. Επίσης, το τελικό κόστος κτήσης μειώνεται με την πώληση του iPhone που θα αντικαταστήσεις. Και ευτυχώς, η αξία μεταπώλησης είναι καλή!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, με την αγορά του iPhone 6 θα έχεις την ευκαιρία να "χαρείς" μια μεγαλύτερη και συνολικά πολύ καλύτερη σε απόδοση οθόνη. Επίσης, το Touch ID έχει βελτιωμένη απόκριση. Μικρή βελτίωση θα δεις και στην μπαταρία, ενώ θα απολαύσεις πολύ καλύτερες λήψεις video με την νέα, πολύ βελτιωμένη κάμερα.

Από τα συμφραζόμενα αντιλαμβάνομαι πως δεν θα σε ενδιέφερε η απόκτηση του iPhone 6 Plus. Αν αποφασίσεις να κάνεις αυτό το βήμα, εκτός από την απίστευτη οθόνη του και την κάμερα με τον οπτικό σταθεροποιητή, θα απολαύσεις την καλύτερη διάρκεια μπαταρίας που έχεις ποτέ συναντήσει σε iPhone και μία από τις καλύτερες της αγοράς. Αν όμως το πρόβλημα είναι το μέγεθος ή το κόστος κτήσης, πάσο!

Όμως οι καιροί είναι δύσκολοι, για όλους μας. Αν η αγορά του iPhone 6 είναι ένα έξοδο που "το σκέφτεσαι", θα ήταν καλύτερα να κάνεις υπομονή και να "περάσεις" απ'ευθείας στο επόμενο μοντέλο. Εξάλλου, δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως διαχρονικά, τα μοντέλα "s", έχουν αποδειχθεί τα καλύτερα. Χωρίς (σοβαρές) αλλαγές στην εμφάνιση μεν, αλλά με μεγάλες και ουσιαστικές αναβαθμίσεις στο hardware που κάνουν την διαφορά. Θα πρέπει επίσης να συνυπολογίσεις πως στα μοντέλα "s" η Apple διορθώνει τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στα προηγούμενα μοντέλα (όπως για παράδειγμα το iPhone 4s, που παρουσιάστηκε χωρίς τα προβλήματα λήψης σήματος του iPhone 4).

Smartphone ή Tablet?

Φίλε Νίκο πρώτα θα πρέπει να απαντήσεις στο εξής ερώτημα:

Σε καλύπτει το iPhone 5s;

Αν όχι, η απάντηση είναι "Smartphone". Είναι η συσκευή που έχουμε πάντα μαζί μας και πρέπει να μας καλύπτει απόλυτα.

Αν ναι, θα πρότεινα να σκεφτείς στην αγορά ενός iPad. Και δεν θα πρότεινα το mini. Το επόμενο iPhone που θα αγοράσεις θα έχει (κατά πάσα πιθανότητα και αν δεν επαληθευτούν οι φήμες για το iPhone 6s Mini) οθόνη τουλάχιστον 4,7 ιντσών και θα θεωρούσα τουλάχιστον "άστοχη" την κατοχή δύο συσκευών στο εύρος μεγέθους 4,7 - 7,9 ιντσών.

Θα πρότεινα λοιπόν την αγορά του iPad Air 2. Αξίζει να πληρώσει κάποιος την διαφορά τιμής μεταξύ του Air 2 και του προηγούμενου μοντέλου. Με την αύξηση της μνήμης στα 2Gb, το iPad Air 2 θα αποδειχθεί κάτι παραπάνω από "future proof". Θεωρώ πως θα "τρέχει" το iOS 10 ταχύτατα και αυτό από μόνο του αποτελεί κριτήριο αγοράς κατά την γνώμη μου. Σκέψου πως έως το 2018 θα είσαι σε θέση να χαίρεσαι την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS, ταχύτατα!

Υπάρχει "αλληλοκάλυψη" χρήσεων μεταξύ smartphone & tablet;

Στην περίπτωση του iPhone 6 Plus και του iPad Mini, ξεκάθαρα, ναι. Μπορεί το iPad να μην μπορεί να κάνει "παραδοσιακές" audio κλήσεις, αλλά όποιος έχει στην κατοχή του αυτά τα δύο προϊόντα καταλήγει να "σερφάρει" με το 6 Plus.

Τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά για το μεγαλύτερο αδερφάκι του iPad Mini. Έχοντας στην κατοχή μου το 6 Plus (αλήθεια, σας είπα για την καταπληκτική μπαταρία του;) και ταυτόχρονα το iPad Air, θεωρώ πως "πέτυχα" τον ιδανικό συνδυασμό.

Πραγματικά, μετά την αύξηση του μεγέθους της οθόνης στα νέα iPhone, θεωρώ πως το μέλλον του iPad Mini είναι δυσοίωνο.

Επίλογος

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πως δεν υπάρχει "μια σωστή απάντηση". Οι ξεχωριστές προσωπικές ανάγκες, η οικονομική δυνατότητα αλλά και το προσωπικό γούστο συνδυαστικά διαμορφώνουν τις αποφάσεις μας.

από Kostthem

Διαβάστε την άποψη των:

Δείτε την αρχική συζύτηση με τον φίλο μας Νίκο και τον Jericho (Πατήστε εδώ)