Elichord: Αγορά νέου iPhone, νέου iPad ή υπομονή για το επόμενο μοντέλο;

Elichord: Αγορά νέου iPhone, νέου iPad ή υπομονή για το επόμενο μοντέλο;
ired.gr

Η απορία του φίλου μας στο Facebook ήταν η εξής:

Νίκος

"Γεια σου i-red!! Συγχαρητήρια για τα άρθρα που ανεβάζετε! Είναι πολύ χρήσιμα και ενδιαφέροντα! Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω ένα iPhone 5s. πιστεύετε ότι αξίζει η αντικατάσταση - μετάβαση σε ένα iPhone 6 ή καλύτερα να προτιμήσω το 6s ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί; Ευχαριστώ!"

Ο Elichord εξέφρασε την ακόλουθη άποψη:

Κατά τη δική μου γνώμη, όλα κρίνονται από τις ανάγκες που έχει κανείς και ποια συσκευή τις καλύπτει καλύτερα.

Ο υπολογιστής, όσο κι αν περνάμε ώρες μαζί του, δεν είναι φορητός και σίγουρα είναι κουραστικός. Ακόμη κι ένα laptop, παρόλη του τη φορητότητα, εξακολουθεί να ακολουθεί τη φιλοσοφία του υπολογιστή.

Το θέμα εδώ είναι κατά πόσο θέλουμε να ξεφύγουμε από τη φιλοσοφία του υπολογιστή και να προχωρήσουμε σε κάτι άλλο, διαφορετικό, πιο ξεκούραστο, πιο χαλαρό και πιθανά πιο διασκεδαστικό.

Αυτή ακριβώς είναι η κύρια διαφορά που έδωσε την ώθηση σε συσκευές σαν το iPhone, το iPad και όλους τους μιμητές τους. Είναι μια άλλη φιλοσοφία πρώτα απ' όλα. Θέλουμε να τα αποκτήσουμε όχι μόνο για να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά και γιατί μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε σχεδόν όλα όσα κάνουμε σε έναν υπολογιστή, αλλά πιο άνετα, πιο ξεκούραστα, πιο ευχάριστα.

Είναι άλλο πράγμα να είσαι αραχτός με ένα iPad και να βλέπεις ειδήσεις στο Internet ή βίντεο στο Youtube κι άλλο να κάνεις το ίδιο σε μια καρέκλα με ένα υπολογιστή ή ένα laptop. Για να μην πω το να περιμένεις τη διαδικασία εκκίνησης, φόρτωμα λειτουργικού, άνοιγμα κατάλληλου προγράμματος κλπ σε περίπτωση που βιάζεσαι και θέλεις να δεις κάτι και τυχαίνει ο υπολογιστής να είναι κλειστός.

Σ' αυτό τον τομέα είναι που το iPhone-iPad είναι ασυναγώνιστα. Από την άλλη, το iPad έχει ουσιαστικά καλύψει το θέμα laptop αφού έχει ικανοποιητικού μεγέθους οθόνη, μεγαλύτερη ευχρηστία και φορητότητα και, με ένα φορητό πληκτρολόγιο-βάση μετατρέπεται σε laptop όποτε το χρειαστούμε. Έχουμε δύο συσκευές σε μία έτσι. Από τη μία η άνεση της ταμπλέτας, από την άλλη ένα μικρό laptop για κείμενα κι εφαρμογές γραφείου ή ό,τι άλλο θα εξυπηρετούσε ένα ξεχωριστό πληκτρολόγιο.

Πάμε τώρα στο θέμα iPhone vs iPad.

Από τα δύο - αν μπορείτε - διαλέξτε και τα δύο. Είναι σημεία όπου το ένα δεν καλύπτει το άλλο. Ναι το iPhone 6+ έχει μεγάλη οθόνη, αλλά δε θα γίνει ποτέ ταμπλέτα. Και με την τιμή που έχει, δε θα γίνει ποτέ η ... ταμπλέτα του φτωχού. Από την άλλη, ένα iPad Air ή και mini θα καλύψει την ανάγκη για ταμπλέτα και μεγαλύτερη οθόνη.

Με δεδομένο ότι πρέπει κατ' ανάγκην να έχουμε τηλέφωνο, αν έχουμε ένα iPhone (όπως το 5s) που μπορεί άνετα να σηκώσει τα νεότερα iOS, τότε ο συνδυασμός iPhone 5s - iPad Air είναι αχτύπητος. Και έχοντας υπόψιν ότι μπορούμε πια να κάνουμε να κάνουμε-δεχόμαστε κλίσεις-μηνύματα από το iPad (φτάνει να έχουμε κάπου κοντά το iPhone), τότε νομίζω καταλαβαίνετε πού γέρνει η πλάστιγγα.

Επιμύθιον. Αν έχεις το iPhone 5s (ή και το σκέτο 5) καλύτερα να κατευθυνθείς στην αγορά ενός iPad Air και να περιμένεις να ωριμάσουν τα iPhone κατά ένα ή και δύο μοντέλα ακόμη, οπότε θα μπορείς πια να κάνεις μια αναβάθμιση που πραγματικά θα είναι άξια λόγου.

από Elichord

Διαβάστε την άποψη των:

Δείτε την αρχική συζύτηση με τον φίλο μας Νίκο και τον Jericho (Πατήστε εδώ)