Αντίγραφο ασφαλείας iPhone: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες

Αντίγραφο ασφαλείας iPhone: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
ired.gr

Σήμερα οι mobile συσκευές εμπεριέχουν πολύ σημαντικές ιδιωτικές πληροφορίες που χάνοντας τες, ίσως σας στοιχίσει ακριβά. Φίλος και αναγνώστης της σελίδας, μας ρώτησε το εξής:

"Πώς μπορώ να κρατήσω αντίγραφα ασφαλείας; Το περιεχόμενο του iPhone μου μετρά αρκετά χρόνια και ανησυχώ για την απώλειά του. Βλέπετε έχω οικογενειακές φωτογραφίες και τρέμω στην ιδέα να τις χάσω".

Ακολουθώντας τις συμβουλές για τη διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας ενός iPhone και του περιεχoμένου του, που έχουμε σκοπό να σας παραθέσουμε στη συνέχεια, θα μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, ό,τι και να συμβεί - το απευχόμαστε - τα δεδομένα σας δεν πρόκειται να χαθούν. Οι οδηγίες συμπεριλαμβάνουν τη μέθοδο αποθήκευσης στο iCloud ή στο iTunes των ευαίσθητων πληροφοριών σε περίπτωση που η συσκευή σας "πεθάνει" ξαφνικά.

Γιατί είναι σημαντικά τα αντίγραφα ασφαλείας και πώς θα τα δημιουργήσετε;

Η συσκευή iPhone ανήκει στις πιο σημαντικές υλικές κτήσεις που διαθέτετε. Αφήνοντας στην άκρη την οικονομική αξία της κάθε iOS συσκευής, τα iPhones έχουν γίνει αποθετήρια αναμνήσεων, είτε πρόκειται για φωτογραφίες που έχουν απαθανατίσει σημαντικές στιγμές σας είτε για σημαντικά έγγραφα.

Θα πρέπει να είστε σίγουροι πως όλα αυτά τα πολύτιμα δεδομένα σας, τα έχετε διασφαλίσει σε περίπτωση κλοπής, φθοράς ή απώλειας γενικότερα. Βέβαια αν έχετε διασφαλίσει τα δεδομένα σας, η σκέψη σας θα πάει μόνο στην αγορά ενός νέου μοντέλου, καθώς θα είστε σε θέση να επαναφέρετε όλα τα δεδομένα σας εύκολα και γρήγορα, μέσω του αντιγράφου ασφαλείας.

ired iphone backup iphone 01

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες σας στο διαδίκτυο, στο PC ή στο Mac σας, εντελώς δωρεάν και πολύ εύκολα. Με την υπηρεσία iCloud της Apple το iPhone σας συγχρονίζει συνεχώς τα σημαντικά σας δεδομένα μέσω web-based servers και του iTunes, προσφέροντας αντίγραφο με ένα κλικ.

Βέβαια υπάρχουν και υπηρεσίες τρίτων κατασκευαστών που προσφέρουν μια σειρά από εναλλακτικές λύσεις. Ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας θα σας συνιστούσαμε τη χρήση τουλάχιστον δύο από τις διαθέσιμες λύσεις, προκειμένου να αποφευχθεί το χειρότερο.

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας ενός iPhone;

1. Δημιουργήστε αντίγραφο στο iCloud

Ένας απλός τρόπος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, είναι η χρήση της in-house υπηρεσίας, iCloud. Κάθε Apple ID έχει διαθέσιμο χώρο 5 GB αποθήκευσης, προκειμένου να διατηρήσετε τους σελιδοδείκτες σας, επαφές, ημερολόγια, έγγραφα iCloud, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σημειώσεις και φωτογραφίες στην υπηρεσία iCloud Photo Library.

Εάν διαθέτετε πολλές φωτογραφίες και video, ίσως χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση του χώρου σας, με αντίτιμο 0,99 € για 20 GB, 3,99 € για 200 GB φθάνοντας έως κι 1 TB με 19,99 € ανά μήνα.

Παρότι η δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας στο iCloud είναι μία βολική κίνηση, θα συμβουλεύαμε να τη συνδυάσετε και με τοπική αποθήκευση αντιγράφου ασφαλείας στο iTunes. H διαδικασία είναι πολύ απλή και μπορεί να πραγματοποιηθεί ασύρματα μέσω σύνδεσης Wi-Fi.

Για να χρησιμοποιήσετε την δυνατότητα αντιγράφου στο iCloud, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό iCloud, ο οποίος θα πρέπει να δημιουργηθεί κατά την ενεργοποίηση της συσκευής σας για πρώτη φορά.

ired iphone backup iphone 02

ired iphone backup iphone 03

Στη συσκευή σας iPhone, να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > iCloud > Εφεδρικό αντίγραφο και θα δείτε την εναλλαγή "Αντίγραφο iCloud". Θέστε την στη θέση on και αυτόματα η συσκευή σας θα διατηρεί αντίγραφο στο iCloud χωρίς καμία δική σας παρέμβαση.

Στην συνέχεια Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας στο iTunes:

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »