Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γνωρίζουμε για την προ-εγκατεστημένη εφαρμογή Υγεία και πως να τη χρησιμοποιήσετε;

Τι γνωρίζουμε για την προ-εγκατεστημένη εφαρμογή Υγεία και πως να τη χρησιμοποιήσετε;
ired.gr

Η εφαρμογή υγεία έρχεται προεγκατεστημένη στα iPhone μας και είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει τη συλλογή ιατρικού ιστορικού, φυσική δραστηριότητα, διατροφή κι άλλες πολλές ενότητες εξίσου σημαντικά για τη διατήρηση της υγείας μας!

Κατά τη συλλογή στοιχείων κίνησης και δραστηριοτήτων, η εφαρμογή Υγεία θα μπορούσε να παίξει το ρόλο μιας κεντρικής βάσης δεδομένων, στην οποία θα συλλέγονται δεδομένα από μία πλειάδα εφαρμογών. Εμείς αποφασίσαμε να ρίξουμε περισσότερο φως για τη χρησιμότητά της εφαρμογής στην καθημερινή μας ζωή!

Κεντρικό μενού

ygeia 01

Η εφαρμογή Υγεία είναι χωρισμένη σε τέσσερις βασικές ενότητες, τις οποίες μπορείτε να τις εντοπίσετε στο κάτω μέρος της οθόνης, στη γραμμή εργαλείων.

  • Η πρώτη ενότητα φέρει τον τίτλο "Δραστηριότητα", η οποία αφορά τις καταγραφές προπονησέων και άθλησης τις οποίες κάνετε στην καθημερινή σας ζωή.
  • Η δεύτερη ενότητα ονομάζεται "Ενσυνειδητότητα", η οποία αφορά την προσωπική μας χαλάρωση και ηρεμία.
  • Η τρίτη ενότητα ονομάζεται "Διατροφή", στην οποία δίνεται η δυνατότητα να καταγράφουμε την πρόσληψη διατροφικων στοιχείων.
  • Η τέταρτη ενότητα λέγεται "Ύπνος", και είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε! Η καταγραφή των ωρών του ύπνου μας!

Αυτές τις πληροφορίες μπορείτε να τις φιλτράρετε σε καθημερινή, εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια προβολή. Είναι σημαντική καθώς έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μία ιδέα μιας συγκεκριμένης περιόδου.

Ενότητα 1: Δραστηριότητα

ygeia 02

Αγγίξτε την ενότητα για να ανοίξει το μενού της Δραστηριότητας. Μπορείτε να επιλέξετε την δραστηριότητα που ασχολείστε και να κάνετε προσθήκη δεδομένων.

Εάν η δραστηριότητα σας δεν εμφανίζεται στην λίστα που σας εμφανίζεται, επιλέξτε: Προπονήσεις>+>Δραστηριότητα (και επιλέγετε μια από την λίστα)

Ενότητα 2: Ενσυνειδητότητα

ygeia 03

Σε μια καθημερινότητα γεμάτη άγχος, δουλειές και κούραση, η "Ενσυνειδητότητα" είναι ένα αρκετά πρακτικό κομμάτι της εφαρμογής που συνήθως περνάει απαρατήρητο! 

Αφιερώστε λίγα λεπτά καθημερινά σκεπτόμενοι τους προβληματισμούς σας ως τρίτοι. Χωρίς να κρίνετε αν είναι κάτι αρνητικό ή κάτι θετικό. Καθαρά σφαιρικά, και δείτε τα αποτελέσματα!

Ενότητα 3: Διατροφή

ygeia 04

Η ενότητα "Διατροφή" ίσως είναι η πιο εξειδικευμένη από τις τέσσερις, καθώς μπορείτε να καταγράψετε από θερμίδες, τον καφέ σας, έως και αναλυτικά τις προλήψεις σε μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά στοιχεία. Η συγκεκριμένη ενότητα είναι ιδανική για να συνδυαστεί με την πρώτη! Τι καλύτερο και υγιέστερο από μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση;

Αξίζει να αναφέρουμε και την εφαρμογή iHealth, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες εξωτερικές συσκευές, όπως παρακολούθησης ζαχάρου στο πλάσμα ή άλλους καταγραφείς σημαντικών ιατρικών δεδομένων. Όλες αυτές οι εφαρμογές μπορούν να μοιράζονται τα δεδομένα και σημαντικά στοιχεία για την υγείας σας.

Ενότητα 4: Ύπνος

ygeia 05

Ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά στις μέρες μας! Ο ύπνος! Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται ένας άνθρωπος, πάντα θα υπάρχει κάτι που θα του "τρώει" λίγο από τον ύπνο του.

Μπορεί να είναι το σχολείο, τα φροντιστήρια, η δουλειά, οικογενειακές υποχρεώσεις, κι άλλα πολλά που ο νόμος του Μέρφι μπορεί να μας φέρει. Όλα μας κοστίζουν λίγο χρόνο από τον ύπνο μας (οι ψυχαναγκαστικοί με καταλαβαίνετε πιστέυω, ε;).

Καταγράφοντας τις ώρες που κοιμόμαστε μας βοηθάει να έχουμε μια πλήρη εικόνα τις ξεκούρασής μας και γίνεται η ιδανική λειτουργία σε συνδυασμό με την "Ώρα ύπνου που υπάρχει στο "Ρολόι" κάθε iPhone.

Ιατρικά δεδομένα

Στην κεντρική οθόνη της εφαρμογής, κάτω από τις κατηγορίες υπάρχουν άλλες 5 κατηγορίες συμπληρωματικές:

1. Αναπαραγωγική Υγεία

ygeia 06

Το καθαρά γυναικείο κομμάτι της εφαρμογής. Όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε για να μένετε αναπαραγωγικά υγιείς!

2. Αποτελέσματα

ygeia 07

Το βιβλιάριο υγείας σας βρίσκεται πλέον στην τσέπη σας! Όσα χρειάζεστε (και λίγα παραπάνω) για την επίσκεψη στον γιατρό!

4. Ζωτικές ενδείξεις

ygeia 08

Ένας καλός συνδυασμός για όσους αθλούνται και χρησιμοποιούν την "Δραστηριότητα". Μπορείτε να γνωρίζετε τους παλμούς σας και συνεπώς την καύση του λίπους σας!

5. Ιατρικές εγγραφές

ygeia 09

Ένας εύκολος τρόπος να κρατήσετε αρχειοθετημένες τις ιατρικές σας εγγραφές ως αρχεία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τον ιατρικό σας πάροχο να σας στείλει τα έγγραφα που χρειάζεστε μέσω email!

6. Σωματικές διαστάσεις

ygeia 10

Φυσικά και αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος! Προσωπικό ημερολόγιο βάρους! Είτε είστε σε διαίτα, είτε απλά παρακολουθείτε την διατροφή και τα κιλά σας, είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος να κρατάτε αρχείο των σωματικων σας διαστάσεων. 

(Εμείς πάντως ξεκινήσαμε την αντίστροφη μέτρηση ως το καλοκαίρι!)

 

7. Ιατρικό ID

ygeia 11

Η τελευταία ενότητα στην εφαρμογή Υγεία θα μπορούσε να την ονομάσει κάποιος και σωτήρια. Μπορείτε να δημιουργήσετε μία "Ιατρική ταυτότητα", για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, η οποία θα εμφανίζει βασικά ιατρικά δεδομένα στην οθόνη κλειδώματος του iPhone σας.

Το ιατρικό ID, συμπεριλαμβάνει και γνωστοποιεί σε τρίτους, για παράδειγμα εάν είστε διαβητικός ή αλλεργικός στη λακτόζη. Επίσης ενδέχεται να συμπεριλαμβάνει λεπτομέρειες, όπως την ομάδα αίματος ή εάν ανήκετε στους δωρητές οργάνων. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να εισάγετε μία επαφή για κλήση έκτακτης ανάγκης ώστε να μπορεί κάποιος να ενημερώσει τον ορισμένο ως πλησιέστερο συγγενή, εάν σας συμβεί οτιδήποτε μακριά από το σπίτι σας (το απευχόμαστε).

Προσπαθήσαμε με απλά λόγια και μέσα από λίγα σημεία να σας μεταφέρουμε όσες το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την άγνωστη για τους περισσότερους ή περιττή για κάποιους άλλους, προ-εγκατεστημένη εφαρμογή Υγεία.

Θα επανέλθουμε με πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, έχοντας ως βάση τη συγκεκριμένη παρουσίαση της εφαρμογής. Αν έχετε κάποια προτίμηση ή απορία, μη διστάσετε να την γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

Διαβάστε επίσης: «Facebook - Λειτουργίες του Messenger που ίσως δεν γνωρίζετε!»

από DINFUN
Updated (by Emma)

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status