Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Dual Sim for iPhone

Dual Sim for iPhone
ired.gr

Θα έχετε δει ότι πολλά κινητά έχουν τη δυνατότητα να δέχονται δύο κάρτες sim, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον κάτοχό τους να έχει δύο διαφορετικούς λογαριασμούς και τηλεφωνικές γραμμές.

Σίγουρα κάτι τέτοιο είναι μεγάλη εξυπηρέτηση αν το χρειάζεται κανείς. Αν λοιπόν ζηλεύετε μια τέτοια δυνατότητα, αλλά το iPhone σας δεν την προσφέρει (ως γνωστόν), μην ανησυχείτε γιατί η λύση υπάρχει.

Έχουν πια κυκλοφορήσει διάφορα kit που δίνουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε δύο κάρτες Sim και στα iPhone και μάλιστα σε όλα τα μοντέλα (3GS, 4/4S, 5/5S, 6/6+).

Τα kit αυτά αποτελούνται από τα εξής τμήματα.

  • Ένα ειδικό καλώδιο data που συνδέει τη θήκη του Sim του iPhone με τη βάση που τοποθετούνται τα δύο Sim.
  • Μία ειδική θήκη όπου τοποθετείται το iPhone μαζί με την ειδική βάση και το καλώδιο για προστασία.
  • Σε πολλές περιπτώσεις αυτά τα δύο ενσωματώνονται σε ένα. Δείτε τις παρακάτω εικόνες για να καταλάβετε πώς είναι το kit.

ired iphone dual sim 01

ired iphone dual sim 02

Η τοποθέτηση γίνεται απλά.

  1. Αφαιρούμε τη θήκη με το Sim του iPhone
  2. Τοποθετούμε το ειδικό καλώδιο από τη μεριά που μοιάζει με το Sim μέσα στη θήκη του iPhone και την κλείνουμε.
  3. Τοποθετούμε τα δύο Sim που έχουμε στην ειδική βάση του καλωδίου.
  4. Λυγίζουμε το καλώδιο προσεκτικά να πάει στην πλάτη του iPhone μας και τα τοποθετούμε μαζί στην ειδική θήκη.

Πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις της συσκευής και - ανάλογα με το μοντέλο - στην κατηγορία τηλέφωνο, θα δούμε ότι αναγνωρίζονται τα δύο Sim και τα ρυθμίζουμε όπως θα κάναμε με το ένα που είχαμε πριν.

Αυτό ήταν. Τώρα, το iPhone μας έχει πια δύο λογαριασμούς και δύο γραμμές και μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Δεν υπάρχει δυστυχώς αρκετά μεγάλο δείγμα χρηστών για να αξιολογηθεί εάν αυτή η λύση είναι πρακτική και λειτουργική. Υπάρχουν απορίες για τις ταχύτητες που μπορεί να συνδεθεί η συσκευή σε 3G ή 4G δίκτυα.

Ακόμη το να υπάρχουν δύο κάρτες εντός της συσκευής σας δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται αυτές να μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα και να έχετε τον απόλυτο έλεγχο για το ποια κάρτα από τις δύο χρησιμοποιήστε για κάθε διεργασία, τηλεφωνική κλήση, μήνυμα κ.ά.

ired iphone dual sim 03

Ίσως θα ήταν προτιμότερο κάποιος να αποκτήσει μία δεύτερη οικονομική συσκευή εάν θέλει να έχει δύο γραμμές/κάρτες SIM. Η δεύτερη συσκευή θα πιάνει χώρο στην τσάντα ή στην τσέπη σας. Όμως στην περίπτωση που θα σας τελειώσει η μπαταρία του iPhone, ενώ έχετε δύο κάρτες SIM μέσα, η δεύτερη κάρτας δεν πρόκειται να σας προσφέρει καμία βοήθεια.

Εσείς ποια λύση πιστεύετε πως είναι καλύτερη για κάποιον που θέλει να έχει δύο γραμμές κινητής τηλεφωνίας μαζί του;

Δείτε ακόμη:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status