Γιατί τα καλώδια iPhone lightning δυσλειτουργούν

Γιατί τα καλώδια iPhone lightning δυσλειτουργούν
ired.gr

Τι σημαίνει το μήνυμα:"This Cable is Not Certified and May Not Work Reliably"

Προβλήματα με καλώδια τύπου "lightning" φόρτισης iOS συσκευών.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, όταν συνδέουμε ένα iPhone ή iPad σε κάποιο φορτιστή με το γνωστό πια καλώδιο τύπου "lightning" που χρησιμοποιείται σε όλες τις νεότερες συσκευές μπορεί να δούμε να εμφανίζεται ένα παράθυρο με το μήνυμα: "This Cable is Not Certified and May Not Work Reliably" (Αυτό το καλώδιο δεν είναι πιστοποιημένο και μπορεί να μη λειτουργήσει κανονικά). Μαζί με αυτό θα δούμε ότι η συσκευή δε φορτίζεται. Παρόλο που οι περισσότεροι χρήστες δε θα συναντήσουν ποτέ αυτό το σφάλμα, αν πράγματι το συναντήσετε, υπάρχει πάντα κάποιος λόγος.

ired iphone lightning cable problems 01

Θα καλύψουμε τους τρεις πιο συνήθεις λόγους που εμφανίζουν αυτό το μήνυμα και επίσης το τι μπορείτε να κάνετε. Ίσως το πιο απλό θα ήταν να βγάλετε το καλώδιο και να το ξαναβάλετε προσεκτικά ή ακόμη να δοκιμάσετε να αλλάξετε USB στον υπολογιστή σας ή φορτιστή. Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις αυτό μπορεί να είναι αρκετό σαν λύση, οπότε αυτό σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα με τη συσκευή φόρτισης (δε δίνει το απαιτούμενο ρεύμα) κι όχι με το καλώδιο.

Υποθέτοντας όμως ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημά μας, τότε παρακάτω είναι οι τρεις συνηθέστερες αιτίες που θα οδηγήσουν στην εμφάνιση αυτού του μηνύματος.

1. Το καλώδιο είναι κακής ποιότητας ή προβληματικό

Ο πρώτος και πιο εμφανής λόγος που θα οδηγήσει στην εμφάνιση του σφάλματος αυτού είναι όταν ένα καλώδιο δεν είναι πιστοποιημένο από την Apple, κάτι που είναι σύνηθες για φτηνά υποκατάστατα. Άλλοτε δουλεύουν και άλλοτε όχι, οπότε εμφανίζεται το σφάλμα.

Επειδή τα καλώδια τύπου "lightning" είναι ακριβούτσικα, πολλοί χρήστες καταφεύγουν σε φθηνές λύσεις προκειμένου να αποκτήσουν ένα επιπλέον καλώδιο και τότε είναι πιθανόν να πέσουν σε προβληματικό προϊόν. Η αλήθεια είναι ότι "το φτηνό κρέας το τρων' οι σκύλοι.

Γι' αυτό καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί με τα πολύ φθηνά. Υπάρχουν πιστοποιημένα καλώδια άλλων εταιριών που δεν είναι τόσο ακριβά όσο της Apple, αλλά δουλεύουν άριστα και έχουν λογικές τιμές. Κάποια από αυτά μάλιστα είναι καλύτερα από τα πρωτότυπα.