Εξοικονόμηση μπαταρίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Εξοικονόμηση μπαταρίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
ired.gr

Τι πρέπει να κάνετε εάν πρόκειται να μείνετε από μπαταρία και ο φορτιστής είναι "μακριά"

Τα νέα iPhones 6 και ιδιαίτερα το iPhone 6 Plus, προσφέρει μία εξαιρετική αποταμίευση ενέργειας, βελτιώνοντας αισθητά τη διάρκεια χρήσης. Η Apple έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη δημιουργία επεξεργαστών, και στην ανάπτυξη software με εκπληκτική διαχείριση ενέργειας.

Ωστόσο τα επιπλέον χαρακτηριστικά που μας προσφέρει σε κάθε αναβάθμιση και τα οποία οι περισσότεροι κάνουμε χρήση, αυξάνουν το κόστος κατανάλωσης και κατ' επέκταση επιβαρύνουν τη ζωή της μπαταρίας. Μπορούμε να πούμε πως για τους περισσότερους δεν είναι πρόβλημα.

Εάν η μπαταρία σας κοντεύει να εξαντληθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φορτιστή και να ανανεώσετε τη μπαταρία σας, γρήγορα.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που βρίσκεστε μακριά από τη δυνατότητα αυτή, για μεγάλο χρονικό διάστημα; σε κάθε περίπτωση σας παραθέτουμε μερικές έξυπνες κινήσεις, ώστε να επιμηκύνετε - όσο γίνεται -περισσότερο την υπάρχουσα εναπομείνασα ενέργεια. Ενδεχομένως να σας κοστίσει σε διασκέδαση και ευχρηστία, αλλά θα είστε σε επαφή όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πρώτες βοήθειες επιμήκυνσης

1. Χαμηλός φωτισμός

Η συσκευή iPhone διαθέτει οθόνη τεχνολογίας LCD και όχι OLED, οπότε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία στην κατανάλωση, η ένταση του χρώματος, αλλά ο οπίσθιος φωτισμός LED, η έντασή του και για πόσο διάστημα είναι αναμμένη η οθόνη.

Για να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την υπάρχουσα ενέργεια θα πρέπει να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα στο ελάχιστο δυνατό σημείο. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Οθόνη και φωτεινότητα > απενεργοποιήστε την αυτόματη φωτεινότητα και ορίστε το ρυθμιστικό όσο το δυνατό χαμηλότερα.

2. Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων

Οι Γνωστοποιήσεις δεν ανοίγουν μόνο το φωτισμό της οθόνης κλειδώματος, ενεργοποιούν παράλληλα την αναζήτηση Wi-Fi σύνδεσης ή της κυψέλης δικτύου. Εάν κάτι τέτοιο δεν άπτεται στα ζητούμενά σας, μπορείτε να κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις > Γνωστοποιήσεις και να κλείσετε τις εναλλαγές "Σε οθόνη κλειδώματος" ή και ακόμη καλύτερα και εντελώς. (Επιτρέψτε μόνο στις εφαρμογές Τηλέφωνο, Μηνύματα και VIP μηνύματα αλληλογραφίας).

ired iphone save energy 01

3. Ανανέωση στο υπόβαθρο

Η Apple έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο ώστε να μην λειτουργούν όταν δεν πρέπει. Εάν όμως εσείς δεν χρειάζεστε καθόλου για το διάστημα έκτακτης ανάγκης την ανανέωση, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε ακολουθώντας την διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο και να θέσετε την εναλλαγή στη θέση OFF. Επιβεβαιώστε πως πλέον δεν γίνεται.

Για να γίνει η ανανέωση θα πρέπει να επισκεφθείτε την εφαρμογή είτε των μηνυμάτων είτε των social media, αλλά εάν δεν χρειάζεται να τις ανοίξετε, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο να τις αποφύγετε.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »