iOS 9: Έμφαση στην σταθερότητα και στην βελτιστοποίησή του από την Apple (Rumor)

iOS 9: Έμφαση στην σταθερότητα και στην βελτιστοποίησή του από την Apple (Rumor)
ired.gr

Με την έβδομη έκδοση του iOS η Apple εισήγαγε ένα εντελώς νέο περιβάλλον χρήσης και με το iOS 8 αρκετά νέα features όπως το Continuity, το Apple Pay, επεκτάσεις αλλά και widgets.

Φαίνεται όμως πως στο επερχόμενο iOS 9 οι νέες λειτουργίες θα είναι ελάχιστες. Η Apple δείχνει να δίνει πλέον προτεραιότητα στην σταθερότητα του λειτουργικού της συστήματος αλλά και στην βελτιστοποίησή του.

Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν στο 9to5Mac:

Μέσα στο 2015 η κυκλοφορία του iOS 9 αναμένεται να περιλαμβάνει πολλές - μη ορατές στον χρήστη - βελτιώσεις. Θα δοθεί τεράστια έμφαση στην διόρθωση προβλημάτων (bugs), στην επανάκτηση της απόλυτης σταθερότητας, αλλά και στην βελτίωση της απόδοσης του iOS. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο μέγεθος του λειτουργικού συστήματος, καθώς υπάρχουν χρήστες με συσκευές χωρητικότητας 16GB που αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου"

Θα βλέπαμε πολύ θετικά μία τέτοια κίνηση από την Apple. Οι δύο τελευταίες εκδόσεις του iOS μπορεί να εισήγαγαν πολλές νέες λειτουργίες (features) αλλά και ένα νέο περιβάλλον χρήστη (UI), αλλά τα πολλά προβλήματα που προέκυψαν (αποσυνδέσεις και προβληματική χρήση του Wi-Fi, προβλήματα συνδεσιμότητας Bluetooth κλπ) επισκίασαν το σχεδόν άριστο ιστορικό του iOS σε ζητήματα ταχύτητας και σταθερότητας.

ired tech news ios 9 heavily stability and security measures 02

Το iOS ανέκαθεν είχε σαν όπλο του την σταθερότητα και την ταχύτητα, ακόμα και σε παλαιότερες συσκευές. Πιστεύουμε πως ακόμα συνεχίζει να κρατά τα πρωτεία σε αυτούς τους τομείς αλλά με πολύ μικρότερη διαφορά. Από την μία οι συνεχείς βελτιώσεις της Google και η προσπάθειά της για ένα Android που θα τρέχει άνετα στα 60fps, και από την άλλη τα bugs που "έβγαλε" το iOS, "έκλεισαν" την ψαλίδα μεταξύ των δύο μονομάχων.

Δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε και τα Windows Phone. Μπορεί να μην υπάρχει η ποικιλία των διαθέσιμων εφαρμογών στο αντίστοιχο κατάστημα της Microsoft αλλά και τα ποσοστά του OS να είναι μικρά σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά όλοι παραδέχονται πως η εμπειρία χρήσης είναι πλέον αρκετά βελτιωμένη, ακόμα και σε συσκευές μικρότερων δυνατοτήτων.

Η Apple δείχνει να μαθαίνει από τα λάθη της αλλά και από τις σωστές κινήσεις της κατά το παρελθόν. Στο OS X, το 2009, επέλεξε το Snow Leopard να μην περιλαμβάνει πολλές νέες λειτουργίες. Αντ' αυτού, έκανε πολλές under the hood βελτιώσεις και βελτιστοποιήσεις στο λειτουργικό της σύστημα. Το αποτέλεσμα ήταν μια πολύ σταθερή και γρήγορη έκδοση του OS X που οι χρήστες λάτρεψαν παγκοσμίως.

ired tech news ios 9 heavily stability and security measures 01

Ακόμα και σήμερα το OS X Snow Leopard θεωρείται σημείο αναφοράς για την ταχύτητα και την σταθερότητά του.

Αν θεωρείτε πως το iOS 9 είναι "μακριά", θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως ιστοσελίδες του εξωτερικού έχουν ήδη εντοπίσει "επισκέψεις" από συσκευές που "τρέχουν" την νέα έκδοση.

Το νέο λειτουργικό σύστημα της Apple αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινό στις αρχές του καλοκαιριού και να κυκλοφορήσει μέσα στον Σεπτέμβρη.

Εμείς, πραγματικά ευχόμαστε οι φήμες να αληθεύουν και η Apple να εστιάσει περισσότερο στην ποιότητα, την απόκριση και το μέγεθος του iOS 9.

Θα θέλαμε όμως και την δική σας γνώμη και τα σχόλιά σας.