ION Audio iCade Review

ION Audio iCade Review
ired.gr

Μετατρέψτε το iPad (ή το iPhone) σας σε παιχνιδοκονσόλα

Όσοι από μας είναι κάπως μεγαλύτεροι (δε θέλω γέλια), θα θυμούνται την αθώα και αγνή εκείνη εποχή που δεν υπήρχαν προσωπικοί υπολογιστές και ηλεκτρονικά παιχνίδια στο σπίτι. Και, όπως λένε πολλοί στο facebook εκείνη την εποχή (του λίθου) βγαίναμε λέει και πηγαίναμε για μπάλα με τους φίλους μας. Κούνια που τους κούναγε. Καλά για τα "ουφάδικα" δεν έχει ακούσει κανείς τους; Από ποια παιδιά ήταν γεμάτα αυτά τα μαγαζιά; Από εξωγήινους; Τέλος πάντων, καλό πράγμα ο ρομαντισμός, αλλά αφήστε τον για του Αγίου Βαλεντίνου.

"Τω καιρώ εκείνω", που λέτε, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, υπήρχαν τα περίφημα "ουφάδικα". Και ναι, παίξαμε πολύ μπάλα (και άλλα παιχνίδια) στις κονσόλες τους. Τα λέγανε και "μπλιμπλίκια" και ήταν γεμάτα με μεγάλες παιχνιδοκονσόλες με τεράστιες οθόνες όπου φάγαμε άπειρα εικοσάρικα από το χαρτζιλίκι μας. Που νομίζετε ότι πρωτοείδαμε το Pacman και άλλα σήμερα κλασικά παιχνίδια; Στην Amiga; Όχι δεν είχαν ακόμη εμφανιστεί αυτά.

Αυτό λοιπόν το συναίσθημα της μαγικής εκείνης εποχής των πρωτοπόρων, έρχεται να αναβιώσει μια πραγματικά σπουδαία συσκευή η iCade της iOnAudio. Αλήθεια τώρα έχετε δοκιμάσει να παίξετε Pacman σε οθόνη αφής; Φρίκη (στα ελληνικά: it sucks).

Τι είναι το iCade

Για να είμαστε ειλικρινείς, το iCade δεν είναι μια μόνο συσκευή αλλά 4 διαφορετικές που όμως κάνουν, με λίγο διαφορετικό τρόπο η κάθε μία το ίδιο πράγμα: μετατρέπουν το iPad (ή το iPhone) μας σε παιχνιδοκονσόλα. Και θα σας τις παρουσιάσουμε μία μία.

1. iCade

Το μεγαλύτερο και ακριβότερο της σειράς είναι το iCade. Όπως βλέπετε και από τις εικόνες, πρόκειται για μια μεγάλη βάση-θήκη όπου τοποθετούμε το iPad μας και με το χειρισμό μέσω του joystick και των πλήκτρων, μπορούμε να παίξουμε τα παλιά Ar-cade παιχνίδια με το σωστό, φυσικό χειρισμό για τον οποίο σχεδιάστηκαν εξαρχής.

ired ios Ion audio icade 01

2. iCade Jr.

Το επόμενο είναι το iCade Jr. Μοιάζει πάρα πολύ με το μεγαλύτερο αδελφό και η μόνη διαφορά του είναι το μέγεθος γιατί απευθύνεται στο iPhone. Στην ουσία είναι το μικρό αντίγραφο που μετατρέπει το iPhone σε παιχνιδοκονσόλα.

ired ios Ion audio icade 02

3. iCade Core

To iCade Core είναι ένας συνδυασμός των δύο προηγούμενων αφού μας επιτρέπει να τοποθετήσουμε στην ανοιχτή θήκη του είτε iPad είτε iPhone. Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, είναι όμοιο με το iCade στη βάση, με μόνη διαφορά ότι δεν έχει πλάτη και κλειστή θήκη οπότε επιτρέπει τη σύνδεση οποιαδήποτε συσκευής σε όρθια ή πλάγια θέση.

ired ios Ion audio icade 03

ired ios Ion audio icade 04

4. iCade Mobile

Τέλος, το iCade Mobile είναι μία θήκη με πλήκτρα και από τις δύο μεριές όπου τοποθετούμε το iPhone και το μετατρέπουμε σε ένας είδος φορητής παιχνιδομηχανής σαν το PS Vita για παράδειγμα.

ired ios Ion audio icade 05

ired ios Ion audio icade 06

Λειτουργία και επιδόσεις

Όλες οι συσκευές iCade δέχονται μπαταρίες για την τροφοδοσία τους ενώ οι δύο μεγάλες (iCade και iCade Core) δέχονται και εξωτερικό τροφοδοτικό (έξτρα). Η σύνδεσή τους με την iOS συσκευή μας γίνεται μέσω bluetooth και δε χρειάζονται καλώδια σύνδεσης κανενός είδους. Αφού πατήσουμε ένα συνδυασμό πλήκτρων που περιγράφεται στις οδηγίες και, έχοντας ενεργοποιημένο το bluetooth της iOS συσκευή μας, γίνεται η ζευγοποίηση με πολύ απλό και σύντομο τρόπο.

Από εκεί κι ύστερα, το iCade μένει μόνιμα συνδεδεμένο χωρίς να χρειάζεται να ζευγοποιηθεί ξανά. Όταν δεν χρησιμοποιείται, απενεργοποιείται μόνο του μετά από κάποιο διάστημα και επανενεργοποιείται με το πάτημα ενός οποιουδήποτε πλήκτρου.

Η κατασκευή του είναι εξαιρετικά ποιοτική και στιβαρή και δίνει πραγματικά την αίσθηση της κονσόλας.

Η αίσθηση που δίνει στο παιχνίδι είναι πραγματικά ανεπανάληπτη και θυμίζει τις παλιές καλές εποχές με τις Arcade Παιχνιδομηχανές. Για όλους αυτούς που τους αρέσουν τα παλιά κλασικά παιχνίδια είτε από τις παιχνιδοκονσόλες των "ουφάδικων", είτε από την Amiga, το Atari, το Spectrum ή ακόμη και τα παλιά DOS παιχνίδια (Wolfen-stein 3D, Doom, Duke NukeM κλπ), θα βρουν έναν άξιο σύμμαχο στη διασκέδασή τους με τη βοήθεια του iCade.

Το δια ταύτα

Το iCade είναι μια συσκευή που πραγματικά αξίζει τον κόπο γι' αυτούς που τους αρέσουν τα Arcade παιχνίδια της παλιάς εποχής και θέλουν να αναβιώσουν την πραγματική αίσθηση που αυτά είχαν. Με το δεδομένο των τεσσάρων διαφορετικών μοντέλων, όλοι θα βρουν κάποιο που να καλύπτει τις απαιτήσεις και την τσέπη τους.