Quick Tip: Εμφανίστε τον αριθμό της εβδομάδας στο Ημερολόγιο (iOS & OS X)

Quick Tip: Εμφανίστε τον αριθμό της εβδομάδας στο Ημερολόγιο (iOS & OS X)
ired.gr

Το πρόβλημα

Σε κάποιους από εμάς έχει χρειαστεί αρκετές φορές κατά την πρόσβασή μας στο Ημερολόγιο να γνωρίζουμε τον αριθμό της εβδομάδας που διανύουμε, ή τον αριθμό οποιασδήποτε εβδομάδας για τον καλύτερο προγραμματισμό μας.

Αυτό δεν πρέπει να μας παραξενεύει. Ιδίως όσοι έχουν συνεργαστεί με πελάτες & προμηθευτές εκτός Ελλάδας, πολλές φορές καλούνται να ενημερώσουν ή να ενημερωθούν για την παράδοση μιας παραγγελίας με βάση το "week number". Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται πάρα πολύ στις συναλλαγές εκτός Ελλάδας.

Η Λύση

iOS

Ανοίγουμε το iPhone ή το iPad και πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις, ακολουθώντας την εξής διαδρομή:

Ρυθμίσεις > Mail, επαφές, ημερολόγια

Θα πρέπει να πλοηγηθούμε προς το κάτω μέρος της σελίδας που βρίσκονται οι ρυθμίσεις για τα Ημερολόγια και να "ανοίξουμε" τον διακόπτη του αριθμού των εβδομάδων.

ired ios quick tips show weeks day 01

Επιλογή από τις ρυθμίσεις και αναγραφή αριθμού εβδομάδας στο Ημερολόγιο

Είμαστε έτοιμοι. Ο αριθμός της κάθε εβδομάδας πλέον είναι ορατός στην εφαρμογή Ημερολόγιο. Φυσικά, είναι ορατός σε όλες τις μορφές απεικόνισης (ημέρα, εβδομάδα, μήνας), εκτός φυσικά της επιλογής "Έτος".

OS X

Για την εμφάνιση του αριθμού της εβδομάδας στο OS X θα πρέπει να ανοίξουμε την εφαρμογή Ημερολόγιο και να κάνουμε την σχετική ενεργοποίηση από τις ρυθμίσεις:

Ημερολόγιο > Προτιμήσεις > (καρτέλα) Προηγμένα

Από εκεί, "τικάρουμε" το πεδίο "Εμφάνιση αριθμού εβδομάδων"

ired ios quick tips show weeks day 02

Επιλογή από τις ρυθμίσεις και αναγραφή αριθμού εβδομάδας στο OS X