Απεικόνιση της οθόνης iOS συσκευής σε Mac ή Windows

Απεικόνιση της οθόνης iOS συσκευής σε Mac ή Windows
ired.gr

Οι οθόνες των συσκευών iOS (iPhone, iPod, iPad) είναι οι καλύτερες που κυκλοφορούν στην αγορά και, σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοσή τους. Όμως μερικές φορές θα θέλαμε να μπορούσαμε να βλέπαμε αυτό που απεικονίζουν σε μια μεγαλύτερη οθόνη (όπως αυτή που έχει ένα iMac), είτε γιατί θέλουμε μεγαλύτερη οθόνη για να παίξουμε ένα παιχνίδι, είτε γιατί θέλουμε να καταγράψουμε αυτό που κάνουμε για να φτιάξουμε ένα εκπαιδευτικό βίντεο, για παράδειγμα.

Εδώ έρχεται να μας βοηθήσει ένα πρόγραμμα που λέγεται X-Mirage και είναι από την εταιρία X-Mirage Inc. Ο σκοπός του είναι ακριβώς αυτός που περιγράψαμε παραπάνω: να μας δώσει τη δυνατότητα να απεικονίσουμε την οθόνη της iOS συσκευής μας στον υπολογιστή μας.

Παρουσίαση

Την εφαρμογή μπορούμε να την αγοράσουμε και να την κατεβάσουμε (μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε δοκιμαστικά) από τη διεύθυνση X-Mirage.
Δε χρειάζεται εγκατάσταση, απλά την αντιγράφουμε στο φάκελο των εφαρμογών μας και την εκκινούμε (για να εμφανιστούν οι επιπλέον επιλογές που βρίσκονται στο κάτω μέρος του προγράμματος, κάνουμε κλικ στην επιλογή Advanced Settings κάτω δεξιά).

ired mac X mirage for mac 01

Για να λειτουργήσει σωστά δε χρειάζεται να συνδέσουμε τη συσκευή μας με οποιοδήποτε καλώδιο στον υπολογιστή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ενεργοποιήσουμε το AirPlay της συσκευής μας. Μόλις επιλέξουμε το AirPlay της συσκευής μας θα δούμε να εμφανίζεται ένας κατάλογος από συσκευές που αναγνωρίζονται.

Μεταξύ αυτών θα δούμε και τις X-Mirage και X-Mirage Audio. Η δεύτερη επιλέγεται αν θέλουμε να κάνουμε σύλληψη μόνο του ήχου της iOS συσκευής σε υψηλή ποιότητα. Για να δούμε την οθόνη της iOS συσκευής στην οθόνη του υπολογιστή, επιλέγουμε την πρώτη επιλογή (X-Mirage) και ενεργοποιούμε το πλήκτρο "Αντικατοπτρισμός" που εμφανίζεται από κάτω (δείτε παρακάτω εικόνα).

ired mac X mirage for mac 02

Το πρόγραμμα αμέσως θα εμφανίσει την εικόνα της συσκευής μας στην οθόνη του υπολογιστή.

ired mac X mirage for mac 03

Εμείς πια μπορούμε να χειριζόμαστε την iOS συσκευή μας και να κοιτάμε στη μεγάλη οθόνη του υπολογιστή.

Αν θελήσουμε να κάνουμε σύλληψη (capture) των δραστηριοτήτων μας σε αρχείο βίντεο, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να πατήσουμε το κουμπί εγγραφής που εμφανίζεται κάθε φορά που περνάμε με το δείκτη του ποντικιού (hover) πάνω από το παράθυρο της εφαρμογής.

Μόλις τελειώσουμε με την εγγραφή, πατάμε το πλήκτρο παύσης και αμέσως θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να μετατρέψουμε και να σώσουμε το βίντεο στο δίσκο μας (πατάμε το πλήκτρο Start Export για ν' αρχίσει η μετατροπή).

ired mac X mirage for mac 04

ired mac X mirage for mac 05