Δείτε τηλεόραση ασύρματα σε iOS, Android, Mac, PC

Δείτε τηλεόραση ασύρματα σε iOS, Android, Mac, PC
ired.gr

Το να δούμε τηλεόραση στον υπολογιστή μας δεν είναι κάτι καινούριο. Όλοι γνωρίζουμε για τις μικρές USB κάρτες TV που μας δίνουν τη δυνατότητα να βλέπουμε τηλεοπτικό σήμα στην οθόνη του υπολογιστή μας.

Τι γίνεται όμως αν η θέση του υπολογιστή είναι μακριά από την πρίζα της κεραίας της τηλεόρασης; Γιατί οι μικρές κεραίες που έχουν μαζί τους οι συσκευές αυτές συνήθως δε βοηθούν εκτός κι αν είμαστε σε περιοχή με εξαιρετικά καλό σήμα. Ή τι γίνεται αν θα θέλαμε να δούμε τηλεόραση στην ταμπλέτα μας ή στο smartphone;

ired tech news tivizen wi fi dongle 01

Εδώ λοιπόν έρχεται μια εταιρία (τουλάχιστον) να καλύψει το κενό μέσω μιας πολύ καλής και εύχρηστης συσκευής (για την ακρίβεια τριών). Πρόκειται για το Tivizen, που με τα Wi-fi Dongles δίνει λύση στο πρόβλημα και μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τηλεόραση σε οποιαδήποτε συσκευή έχουμε (iOS, Android, Mac, PC), μέσω του ασύρματου δικτύου του σπιτιού μας.

Παρουσίαση

Οι συσκευές της Tivizen που κάνουν αυτή τη δουλειά είναι τρεις:

     1. Η Tivizen Nano

     2. H Tivizen Nano+micro SD card

     3. H Tivizen iPlug (battery-less)


Και οι τρεις χρησιμοποιούν το ίδιο σκεπτικό. Έχουν ένα ψηφιακό τηλεοπτικό δέκτη και ένα ασύρματο ρούτερ που τους επιτρέπει να στέλνουν ασύρματα στη φορητή συσκευή ή τον υπολογιστή μας το τηλεοπτικό σήμα που λαμβάνουν.

Οι δύο πρώτες έχουν δική τους μικρή κεραία και είναι περισσότερο χρήσιμες όταν είμαστε εκτός σπιτιού γιατί είναι πλήρως φορητές (έχουν επαναφορτιζόμενη μπαταρία). Η τρίτη περιλαμβάνει μια πρίζα για σύνδεση στο ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχει μπαταρία και έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με την κεντρική κεραία του σπιτιού (είσοδος για καλώδιο κεραίας).

ired tech news tivizen wi fi dongle 02

Όπως καταλαβαίνουμε, οι δύο πρώτες έχουν ως προτέρημα τη φορητότητα ενώ η τρίτη έχει ως προτέρημα το πολύ καλό σήμα που μπορεί να λαμβάνει από μία μεγάλη κεραία και γι' αυτό είναι χρήσιμη για να βλέπουμε τηλεόραση σε κάποια συσκευή μας χωρίς να χρειάζεται να είμαστε κοντά στην πρίζα της κεντρικής κεραίας.