Εφαρμογή "Φωτογραφίες" για Mac

Εφαρμογή "Φωτογραφίες" για Mac
ired.gr

Εφαρμογή "Φωτογραφίες" για Mac και περιγραφή της υπηρεσίας "Βιβλιοθήκη Φωτογραφιών iCloud"

Εισαγωγή

Με την κυκλοφορία του iOS 8 η Apple έδωσε στην δημοσιότητα την εφαρμογή "Φωτογραφίες" για το iPhone, το iPad και το iPod Touch. Όμως, δεν συνέβη το ίδιο με την κυκλοφορία του OS X Yosemite. Η αντίστοιχη εφαρμογή δεν ήταν έτοιμη και οι χρήστες που ήθελαν να ενεργοποιήσουν την λειτουργία "Βιβλιοθήκη Φωτογραφιών iCloud" θα έπρεπε να συμβιβαστούν με την browser based έκδοση που ενεργοποιήθηκε αργότερα. "Συμβιβαστούν", γιατί η έκδοση για περιηγητές δεν θα μπορούσε να αποτελέσει μια πλήρη και ολοκληρωμένη λύση.

Λίγα λόγια για την Βιβλιοθήκη Φωτογραφιών iCloud

Όταν ενεργοποιούμε την Βιβλιοθήκη Φωτογραφιών iCloud (στην iOS συσκευή μας επιλέγουμε: Ρυθμίσεις > Φωτογραφίες και κάμερα), στην ουσία "στέλνουμε" την βιβλιοθήκη των φωτογραφιών μας στο "σύννεφο".

ired mac preview photography 01

Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μία ενιαία βιβλιοθήκη φωτογραφιών στο iPhone, στο iPad, στο iPod Touch και στον Mac μας. Όποια αλλαγή (επεξεργασία, διαγραφή, ή προσθήκη φωτογραφίας, δημιουργία ή διαγραφή άλμπουμ) κάνουμε σε μία συσκευή, είναι άμεσα διαθέσιμη και στις υπόλοιπες συσκευές μας.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως η εφαρμογή μπορεί να εμπεριέχει και videos

Πριν προχωρήσουμε στην ενεργοποίηση της υπηρεσίας, θα πρέπει να ελέγξουμε τον όγκο των φωτογραφιών και videos που θέλουμε να προσθέσουμε. Το iCloud παρέχει δωρεάν τα πρώτα 5 GB, αλλά συνήθως οι φωτογραφίες μας καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο.

Τα "προγράμματα" iCloud που διαθέτει η Apple έχουν ως εξής:

  • 20 GB: 0.99 € / μήνα
  • 200 GB: 3.99 € / μήνα
  • 500 GB: 9.99 € / μήνα
  • 1 TB: 19.99 € / μήνα

Αν και οι τιμές μειώθηκαν πρόσφατα, λόγω του έντονου ανταγωνισμού από την Google και την Microsoft αναμένουμε να υπάρξει περαιτέρω μείωσή τους στο προσεχές μέλλον

Η έκδοση για Mac

Με την δοκιμαστική έκδοση 10.10.3 του Yosemite που δόθηκε στην δημοσιότητα, η Apple δίνει στην κυκλοφορία την έκδοση 1.0 της εφαρμογής "Φωτογραφίες".

ired mac preview photography 02

Έχοντας ανοίξει την εφαρμογή και εάν θέλετε να κάνετε χρήση του iCloud (εναλλακτικά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως "υποκατάστατο" του iPhoto), θα πρέπει να επιλέξετε Φωτογραφίες > Ρυθμίσεις > (καρτέλα) iCloud και να ενεργοποιήσετε την Βιβλιοθήκη Φωτογραφιών iCloud.

ired mac preview photography 03

Στον Mac, προτείνουμε την επιλογή "Λήψη αρχικών σε αυτό το Mac". Συνήθως στους υπολογιστές μας έχουμε περισσότερο διαθέσιμο χώρο και δεν υπάρχει λόγος να διατηρούμε τοπικά φωτογραφίες μικρότερου μεγέθους

Επίσης, κατά το πρώτο άνοιγμα της εφαρμογής, θα ερωτηθείτε αν θέλετε να εισάγετε κάποια iPhoto library από τον δίσκο σας