Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εύκολη μέθοδος εισαγωγής του χαρακτήρα  σε κείμενο στο iPhone ή στο iPad

Εύκολη μέθοδος εισαγωγής του χαρακτήρα  σε κείμενο στο iPhone ή στο iPad
ired.gr

Πολλές φορές έχουμε ερωτηθεί για τον τρόπο εισαγωγής του λογότυπου της Apple, κατά την πληκτρολόγηση κειμένου σε έναν υπολογιστή Mac. Είναι σημαντική προσθήκη πλέον καθώς λέξεις όπως Pay ή Watch θα τις βλέπετε συχνά από εδώ και πέρα και ενδεχομένως να χρειαστεί να τις εισάγετε σε κάποιο κείμενο.

Δυστυχώς στο λειτουργικό iOS όσο κι αν ψάξαμε, δεν καταφέραμε να βρούμε το χαρακτήρα του λογότυπου ούτε σε iPad ούτε σε iPhone. Στους υπολογιστές Mac να θυμίσουμε πως για να εισάγετε το λογότυπο ως χαρακτήρα, θα πρέπει να κάνετε χρήση του συνδυασμού πλήκτρων shift + opt + k, και το λογότυπο  θα εμφανιστεί. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως με συσκευές όπως iPhone ή iPad;

Τούτη τη χρονική στιγμή ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος εισαγωγής του συμβόλου  στο λειτουργικό iOS, είναι να δημιουργήσετε μία συντόμευση πληκτρολογίου. Με τη μέθοδο αυτή μόλις πληκτρολογήσετε ένα συνδυασμό γραμμάτων, στο κείμενο που πληκτρολογείτε, θα εμφανίζεται το σύμβολο της Apple.

Θα πρέπει να ορίσετε ένα σύντομο συνδυασμό γραμμάτων, (ώστε να μη χρειάζεται να πληκτρολογείτε ολόκληρη λέξη), αλλά και μοναδικό ώστε να μην συμπεριληφθεί ενδιάμεσα μιας λέξης και προκαλέσει αντικατάσταση κατά λάθος. Μετά από πειραματισμό καταλήξαμε στη συντόμευση "aappll" αλλά εσείς μπορείτε να επιλέξετε όποια επιθυμείτε και πιστεύετε πως θα σας καλύψει.

Δείτε πως μπορείτε να το κάνετε και εσείς στην Συνέχεια:


Ορισμός συμβόλου λογότυπου της Apple ως συντόμευση πληκτρολογίου στο iOS

Κάνετε αντιγραφή το σύμβολο της  από το άρθρο μας.

  • Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά

ired iphone shortcut apple logo 01

  • Στη συνέχεια Πληκτρολόγιο > Συντομεύσεις.

ired iphone shortcut apple logo 02

  • Αγγίξτε το εικονίδιο "+" πάνω δεξιά και στη συνέχεια διπλό άγγιγμα στη σειρά "Φράση" ώστε να εμφανίσετε την επιλογή Επικόλληση.
  • Εισάγετε τη συντόμευση της αρεσκείας σας στην επόμενη σειρά.
  • Πατήστε Αποθήκευση.

ired iphone shortcut apple logo 03

Τώρα πλέον είστε σε θέση να εισάγετε τον χαρακτήρα-λογότυπο της Apple στο iPhone ή στο iPad, όπου και όποτε το επιθυμείτε. Ωστόσο για χάρη της Apple και του διαδικτύου χειριστείτε τις νέες σας "υπέρ δυνάμεις" με σύνεση. (Ναι αστειευόμαστε).

Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν έγινε κατανοητό ή πιστεύετε πως χρειάζεται περισσότερη ανάλυση, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status