Εύκολη μέθοδος εισαγωγής του χαρακτήρα  σε κείμενο στο iPhone ή στο iPad

Εύκολη μέθοδος εισαγωγής του χαρακτήρα  σε κείμενο στο iPhone ή στο iPad
ired.gr

Πολλές φορές έχουμε ερωτηθεί για τον τρόπο εισαγωγής του λογότυπου της Apple, κατά την πληκτρολόγηση κειμένου σε έναν υπολογιστή Mac. Είναι σημαντική προσθήκη πλέον καθώς λέξεις όπως Pay ή Watch θα τις βλέπετε συχνά από εδώ και πέρα και ενδεχομένως να χρειαστεί να τις εισάγετε σε κάποιο κείμενο.

Δυστυχώς στο λειτουργικό iOS όσο κι αν ψάξαμε, δεν καταφέραμε να βρούμε το χαρακτήρα του λογότυπου ούτε σε iPad ούτε σε iPhone. Στους υπολογιστές Mac να θυμίσουμε πως για να εισάγετε το λογότυπο ως χαρακτήρα, θα πρέπει να κάνετε χρήση του συνδυασμού πλήκτρων shift + opt + k, και το λογότυπο  θα εμφανιστεί. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως με συσκευές όπως iPhone ή iPad;

Τούτη τη χρονική στιγμή ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος εισαγωγής του συμβόλου  στο λειτουργικό iOS, είναι να δημιουργήσετε μία συντόμευση πληκτρολογίου. Με τη μέθοδο αυτή μόλις πληκτρολογήσετε ένα συνδυασμό γραμμάτων, στο κείμενο που πληκτρολογείτε, θα εμφανίζεται το σύμβολο της Apple.

Θα πρέπει να ορίσετε ένα σύντομο συνδυασμό γραμμάτων, (ώστε να μη χρειάζεται να πληκτρολογείτε ολόκληρη λέξη), αλλά και μοναδικό ώστε να μην συμπεριληφθεί ενδιάμεσα μιας λέξης και προκαλέσει αντικατάσταση κατά λάθος. Μετά από πειραματισμό καταλήξαμε στη συντόμευση "aappll" αλλά εσείς μπορείτε να επιλέξετε όποια επιθυμείτε και πιστεύετε πως θα σας καλύψει.

Δείτε πως μπορείτε να το κάνετε και εσείς στην Συνέχεια:

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »