Αποτρέψτε τον συγχρονισμό εγγράφων ή άλλων αρχείων με το iCloud εκτός σύνδεσης Wi-Fi

Αποτρέψτε τον συγχρονισμό εγγράφων ή άλλων αρχείων με το iCloud εκτός σύνδεσης Wi-Fi
ired.gr

Το iCloud Drive, η νέα online υπηρεσία της Apple, διατέθηκε παράλληλα με το νέο λειτουργικό iOS 8. H υπηρεσία αυτή είναι συνδρομητική και σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστείτε και να αποθηκεύσετε έγγραφα και άλλους διάφορους τύπους αρχείων μεταξύ των συσκευών σας, iPhone, iPad και Mac.

Συγκεκριμένα συνεργάζεται με εφαρμογές των λειτουργικών iOS και OS X, επιτρέποντας τον συγχρονισμό και την αποθήκευση δεδομένων, τα οποία δημιουργήθηκαν με τις εφαρμογές αυτές, στο iCloud. Εσείς έχετε την πρόσβαση προκειμένου να εισάγετε ή να επεξεργαστείτε τα δεδομένα σας μέσα από εφαρμογές συμβατές με την υπηρεσία iCloud Drive.

ired-iphone-manage-icloud-drive-01

Υπάρχουν χρήστες οι οποίοι επιθυμούν να αποθηκεύουν πολλά έγγραφα στο iCloud Drive αλλά το συμβόλαιο δεδομένων με τον πάροχό τους, για χρήση internet είναι περιορισμένο. Πολλές εφαρμογές αποθηκεύουν αυτόματα στον λογαριασμό σας iCloud Drive είτε βρίσκεστε σε περιβάλλον σύνδεσης Wi-Fi είτε όχι.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η κατανάλωση δεδομένων που γίνεται, προκειμένου να αποθηκευτεί ένα έγγραφο στο iCloud Drive, είναι συναφής με τις streaming υπηρεσίες μουσικής και video.
Παρ' όλα αυτά εάν επιθυμείτε να πάρετε τον πλήρη έλεγχο στα χέρια σας, μπορείτε πολύ εύκολα να το πράξετε. μέσα από τις ρυθμίσεις της συσκευής σας.

Κλείστε ή ανοίξτε τη χρήση δεδομένων για το iCloud Drive

1 Ανοίξτε την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" από το iPhone ή το iPad σας.


2 Αγγίξτε "iCloud".

ired-iphone-manage-icloud-drive-02

3 Στη συνέχεια "iCloud Drive".


4 Σύρετε την οθόνη προς τα κάτω και θέστε την εναλλαγή "Χρήση κινητού δικτύου" στη θέση OFF.

ired-iphone-manage-icloud-drive-03

Ένας απλός οδηγός για τη διαχείριση της χρήσης δεδομένων κινητού δικτύου από την εφαρμογή iCloud Drive. Εάν κάτι δεν είναι σαφές ή επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες ενημερώστε μας στα σχόλια.