Μηχανή αναζήτησης εξ' ολοκλήρου από την Apple;

Μηχανή αναζήτησης εξ' ολοκλήρου από την Apple;
ired.gr

H Apple χθες δημοσίευσε μία λίστα με αγγελίες για πλήρωση θέσεων, στην επίσημη ιστοσελίδα της, όπου μία εξ' αυτών, περιγράφει θέση manager για την ανάπτυξη ενός project, "Apple μηχανή αναζήτησης".

Η αγγελία αυτή πυροδοτεί εικασίες, πως η Apple μάλλον εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης μηχανής αναζήτησης, για χρήση στο λειτουργικό OS X και iOS. H είδηση, πρώτο-αναφέρθηκε από την τεχνολογική ιστοσελίδα Cult of Mac.

H θέση έχει προκηρυχθεί για την έδρα της εταιρείας στο San Francisco και ζητά από τους αιτούντες "technical, driven and creative," , με την ικανότητα διαχείρισης - μια σειρά σχεδίων και ενεργειών για μία πλατφόρμας αναζήτησης, η οποία θα υποστηρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες. ("manage back end operations projects for a search platform supporting hundreds of millions of users.")

ired-tech-news-apple-search-01

Παρότι η ιστοσελίδα καταγράφει την ημερομηνία ανάρτησης της αγγελίας ως 2 Φεβρουαρίου 2015, αναρτήσεις ιδίου περιεχομένου έχουν εντοπιστεί σε άλλες περιοχές, από τις 19 Νοεμβρίου 2014.

Αν και από τη διατύπωση φαίνεται πως η αγγελία υπαινίσσεται μία νέα υπηρεσία, ενδεχομένως η θέση να αναφέρεται στην υπάρχουσα πλατφόρμα αναζήτησης της Apple, Spotlight.

H αγγελίες κερδίζουν την προσοχή λόγω της διατύπωσης "Apple Search" οι οποίες είναι απίθανο να στοχεύουν στη δημιουργία μιας εντελώς Apple-based, μηχανή αναζήτησης και φαντάζει πιο λογικό να καλύψουν θέσεις, για τη συνεχή βελτίωση της εφαρμογής Spotlight.

Στο παρελθόν είχαν αναρτηθεί και άλλες λίστες με αγγελίες για θέσεις εργασίας, οι οποίες φωτογράφιζαν προσεχή projects της εταιρείας, - διπλώματα ευρεσιτεχνίας - , για τα οποία η Apple δουλεύει στο παρασκήνιο.

Η Apple φαίνεται να έχει λάβει μερικές αποφάσεις σχετικές με τη σύμβαση που έχει επισυνάψει με μηχανή αναζήτησης της Google, και η οποία λήγει το 2015.
Μία από αυτές είναι η παράταση της συμφωνίας θέτοντας κάποιους επιπλέον όρους ή η μετατόπιση σε άλλον φορέα αναζήτησης όπως Yahoo ή Microsoft, δύο εκ των οποίων φαίνεται να συζητά και να ασκεί πιέσεις για μια ωφέλιμη συνεργασία.