iPhone 6 Plus vs LG G3 - Αναμέτρηση κορυφής

iPhone 6 Plus vs LG G3 - Αναμέτρηση κορυφής
ired.gr

Η συζήτηση περί δημοφιλών μεγάλων smartphone το τελευταίο διάστημα αρχίζει και σταματά στο iPhone 6 Plus. Είναι η συσκευή που κοσμεί τα πρωτοσέλιδα των μέσων ενημέρωσης, τραβάει τη προσοχή των χρηστών και είναι το θέμα συζήτησης ακόμη και για ανθρώπους που δεν είναι φανατικοί με την τεχνολογία. Ωστόσο σίγουρα δεν είναι το μοναδικό smartphone που αξίζει να εξετάσουμε. 

Πρόσφατα είχαμε ασχοληθεί με την ναυαρχίδα της εταιρείας Samsung όπου παραθέσαμε δυνατότητες και χαρακτηριστικά, υπό τον τίτλο "Τιτανομαχία". Σήμερα θα αντιπαραθέσουμε το iPhone 6 Plus σώμα με σώμα με τη Android ναυαρχίδα της LG, το G3. Το συγκεκριμένο smartphone κυκλοφόρησε νωρίτερα το προηγούμενο έτος, εξακολουθεί όμως ακόμη να τραβάει τα βλέμματα, λόγω της όμορφης εμφάνισης. 

Κατ' εμέ το πρόβλημα του LG, G3 δεν είναι ο ερχομός του iPhone 6 Plus, αλλά η λιγότερη προσοχή που έτυχε, από όλους. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν οθόνη 5,5 ιντσών και τις θεωρούμε τις πλέον premium που θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει. Δεν σας κρύβω πως κατά την παρουσίασή του, το γλυκοκοίταζα.  

Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τις δυνατότητές τους  και να εντοπίσουμε ποια συσκευή υπερέχει και σε τι. 

Αναμέτρηση - Οθόνη

ired-iphone-6-plus-vs-g3-01

Οι δύο συσκευές ενσωματώνουν 5,5 ιντσών οθόνες, οι οποίες όμως δεν είναι όμοιες. Μια από τις διαφοροποιήσεις της συσκευής LG, G3, είναι η Quad HD ανάλυση. Με οθόνη η οποία διαθέτει ανάλυση τέσσερις φορές πάνω της 720p HD, προβάλει εντυπωσιακή εικόνα, η οποία θα συνεχίσει να είναι το ίδιο εντυπωσιακή και μερικά χρόνια μετά. Το iPhone 6 Plus από την άλλη, έχει μια πιο μετριοπαθή και κλασική 1080p ανάλυση οθόνης. 

Αν και ενδεχομένως να χάνει σε αριθμούς, την οθόνη του iPhone 6 Plus την έχουν υπερασπιστεί πολλές δημοσιεύσεις, χαρίζοντας τον τίτλο ως μία από τις καλύτερες οθόνες  που μπορούμε να βρούμε σε mobile συσκευές. Συγκεκριμένα σύγκριναν  τα επίπεδα του μαύρου, την πιστότητα των χρωμάτων, καθώς και άλλες λεπτομέρειες οι οποίες μαγνητίζουν το βλέμμα του χρήστη. Βάζοντας τες δίπλα δίπλα, μπορούμε να πούμε πως οι δύο συσκευές διαθέτουν καταπληκτικές οθόνες που κάθε άλλη mobile συσκευή θα ζήλευε. Κανείς νικητής εδώ κατά τη γνώμη μου.

Σύγκριση Μεγέθους

ired-iphone-6-plus-vs-g3-02

Με δεδομένο πως και οι δύο συσκευές διαθέτουν οθόνη 5,5 ιντσών, θα έπρεπε να είναι παρόμοια και σε μέγεθος, που κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει. Η LG έχει καταφέρει και έχει μειώσει τα περιμετρικά bezels, έτσι ώστε η οθόνη τον 5,5 ιντσών να φιλοξενηθεί σε ένα λογικό μέγεθος mobile συσκευής. 

Πρόκειται για μία στιβαρή συσκευή, η οποία ταιριάζει στη παλάμη του χεριού σας (χέρι από άρρεν). Όλα τα πλήκτρα είναι τοποθετημένα έξυπνα στο πίσω μέρος της συσκευής, ώστε να διευκολύνουν τον χειρισμό της. Συγκριτικά, το iPhone 6 Plus είναι λίγο μεγάλο. Διατηρώντας την παραδοσιακή εμφάνιση του iPhone, η συσκευή φαίνεται μεγαλύτερη από ό,τι πραγματικά είναι. 

Για να τη κρατήσετε με το ένα χέρι θα πρέπει να είστε μεγαλόσωμος, πάνω του μέτριου ενήλικα, και πάλι θα χρειαστεί να τεντώσετε τα δάχτυλά σας. Εάν λοιπόν ψάχνετε μόνο μία μεγάλη οθόνη σε λογικό διαχειρίσιμο μέγεθος, τότε το G3 της εταιρείας LG, είναι η καλύτερη επιλογή. Το ίδιο ισχύει και αν τη συγκρίνετε με άλλες Android συσκευές. 

Σώμα με σώμα εμφάνιση

ired-iphone-6-plus-vs-g3-03

Και οι δύο συσκευές iPhone 6 Plus και G3 είναι δύο συσκευές με εντυπωσιακή εμφάνιση. Οι χρήστες οι οποίοι αντιδρούν στην εμφάνιση του iPhone, ίσως να μην ενδιαφέρονται για ένα μεγαλύτερο iPhone αλλά για μία συσκευή μεγαλύτερη με το ίδιο λειτουργικό και με δυνατότητα πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων. 

Μπορεί το iPhone 6 Plus να μην έχει το ιδανικό μέγεθος για μία τέτοιου είδους συσκευή, αλλά διαθέτει πολύ λεπτό προφίλ στα 7,1 χιλιοστά πάχος. Ο χρήστης λόγο του μικρού πάχους αισθάνεται τη συσκευή πιο ελαφριά. Το πλήκτρο ενεργοποίησης έχει μετακινηθεί στη δεξιά πλευρά ώστε να έχει ο χειριστής της, καλύτερη προσβασιμότητα, ενώ κατά τα άλλα είναι μία τυπική συσκευή της Apple εξ΄ ολοκλήρου από αλουμίνιο, όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία. 

Το G3 συνεχίζει να διατηρεί παραδοσιακά την εμφάνιση με μετακίνηση όλων των πλήκτρων στο πίσω μέρος της συσκευής, που σίγουρα κάποιους τους έχει αποθαρρύνει. Το πλήκτρο ενεργοποίησης και τα πλήκτρα έντασης βρίσκονται στο πίσω μέρος κοντά στην κορυφή, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβασή σας με το δείκτη του χεριού σας. 

Εκ πρώτης όψεως θα λέγαμε πως κάτι τέτοιο ενδεχομένως να σας αποπροσανατολίσει, αλλά εάν το συνηθίσετε πιστεύουμε πως είναι πιο εύκολο να αναζητήσετε τα πλήκτρα στο σκοτάδι, από τις περισσότερες Android συσκευές, και δεν θα ανησυχείτε μην πατηθεί κάποιο πλήκτρο που βρίσκεται στο πλάι, κατά λάθος. 

Όσο αφορά τα υλικά κατασκευής που χρησιμοποιήθηκαν στο G3, εξακολουθούν να μην παραπέμπουν σε ένα unibody σχεδιασμό όπως του iPhone 6 Plus. Όλη η συσκευή διαθέτει ένα βουρτσισμένο μεταλλικό φινίρισμα το οποίο δεν είναι τόσο λείο όσο στην προηγούμενη έκδοση, αλλά δεν παύει να αισθάνεστε πως κρατάτε ένα κομμάτι πλαστικό