Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Prynt: Μεταμορφώστε έξυπνα τη συσκευή σας iPhone σε μηχανή Polaroid

Prynt: Μεταμορφώστε έξυπνα τη συσκευή σας iPhone σε μηχανή Polaroid
ired.gr

Εάν γυρνούσαμε αρκετά χρόνια πίσω, ένα από τα απόλυτα gadgets της εποχής, ήταν οι φωτογραφικές μηχανές Polaroid, όπου εκτύπωναν αυτόματα τις φωτογραφίες μας. Σίγουρα βρισκόμαστε σε μία άλλη εποχή και οι πιο πολλές από αυτού του τύπου φωτογραφικές μηχανές, κοσμούν κάποιο μουσείο τεχνολογικού ενδιαφέροντος. 

Όμως μια ομάδα από το Παρίσι που αποτελείται από έξυπνους και δημιουργικούς προγραμματιστές, δημιούργησαν ένα είδος portable printer, δίνοντας του τον τίτλο Prynt. ο εκτυπωτής, έχει την ικανότητα να εκτυπώνει τις φωτογραφίες που συλλαμβάνετε μέσω του smartphone σας, κατά τον ίδιο τρόπο, όπως μία φωτογραφική μηχανή Polaroid. 

ired-iphone-prynt-01

Η ομάδα, αφιέρωσε αρκετό χρόνο στην επίσκεψή της στη Shenzen να αναζητήσει εξαρτήματα για να δημιουργήσουν μία συσκευή-θήκη με απλή εμφάνιση, η οποία να μπορεί να στέλνει μέσω bluetooth φωτογραφίες και να τις εκτυπώνει με κανονικό μελάνι και χαρτί. 

Η τωρινή έκδοση απαιτεί περίπου 50 δευτερόλεπτα για να εκτυπωθεί μία φωτογραφία σε χαρτί και αποθηκεύει μόνο ένα φύλλο εκτύπωσης. Αλλά στα σχέδια για την έκδοση που θα κυκλοφορήσει επίσημα, είναι να μπορεί να αποθηκεύσει 10-30 φύλλα χαρτιού εκτύπωσης και ο χρόνος για να εκτυπωθεί μια φωτογραφία θα μειωθεί σε λιγότερο από τριάντα δευτερόλεπτα, χάρη στο καλύτερο hardware και στην φυσική σύνδεση μεταξύ συσκευής και θήκης.  

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Prynt, Clément Perrot, ανέφερε πως το κόστος λιανικής της συσκευής θα κοστολογηθεί στα $99 όταν γίνει διαθέσιμη, υποστηρίζοντας κορυφαίες 4 ιντσών συσκευές. Η εταιρεία εργάζεται ήδη πάνω σε μία μεγαλύτερη έκδοση η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί, συσκευές τύπου phablet, όπως Galaxy Note ή iPhone 6 Plus. 

ired-iphone-prynt-02

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό το οποίο αναμένεται να βοηθήσει την θήκη-prtinter Prynt, είναι η ανάπτυξη μίας εφαρμογής κάμερας. Κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας μέσω της εφαρμογής Prynt, η εφαρμογή θα συλλαμβάνει video με τις στιγμές λήψης και θα τις στέλνει στο cloud. 

Eάν στη συνέχεια κρατήσετε μπροστά στην κάμερα τη φυσική φωτογραφία με ανοιχτή την εφαρμογή, τότε θα βλέπετε το video από το μέρος που συλλήφθηκε η φωτογραφία αυτόματα. Είναι παρόμοιο με την εφαρμογή Snapchat, αλλά με φυσικές προεκτάσεις επιτρέποντας, την προβολή του video. 


Εάν επιθυμείτε περισσότερη ασφάλεια, η εταιρεία αναζητεί μέθοδο, απόκρυψης pixels από μια φωτογραφία, ώστε να μην είναι δυνατή η αναγνώρισή της από την εφαρμογή. Παρακολουθήστε το video που σας επισυνάπτουμε για περισσότερες λεπτομέρειες. 

ired-iphone-prynt-03

Το Prynt είναι αυτόνομο με δική του μπαταρία, διατηρώντας ανέπαφη την ενέργεια της συσκευής σας κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης. Η συσκευή αναρτήθηκε στη διάσημη μηχανή εκκίνησης Kickstarter, κερδίζοντας το έντονο ενδιαφέρον από χρήστες νέων τεχνολογιών. Το συγκεκριμένο project με στόχο 50.000 δολάρια, ξεπέρασε τα 367.000 δολάρια, ποσοστό υπέρβασης 736%, με 32 ημέρες να υπολείπονται ακόμη για τη λήξη του project. 

Οι δημιουργοί του έξυπνου εκτυπωτή Prynt, o οποίoς επαναφέρει τη φιλοσοφία των μηχανών Polaroid, αναφέρει πως οι πρώτοι επενδυτές θα λάβουν τη συσκευή τον ερχόμενο Αύγουστο ενώ οι υπόλοιποι επενδυτές τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Διαφημιστικό Βίντεο:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status