Κυκλοφόρησε η έκδοση 12.1 του iTunes

Κυκλοφόρησε η έκδοση 12.1 του iTunes
ired.gr

Η Apple έδωσε στην κυκλοφορία την έκδοση12.1 του iTunes. 

ired-tech-news-Apple-release-iTunes-12-1-01

Για να την εγκαταστήσουμε θα πρέπει να ανοίξουμε την εφαρμογή App Store και να μεταβούμε στην καρτέλα “Ενημερώσεις”

Το κυριότερο χαρακτηριστικό της είναι η προσθήκη ενός νέου widget στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων. 

ired-tech-news-Apple-release-iTunes-12-1-02

Με την εγκατάσταση της αναβάθμισης του iTunes, εκτός του γνωστού widget στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων στο tab “Γνωστοποιήσεις”, δίνεται στους χρήστες η δυνατότητα να προβάλλεται στην καρτέλα “Σήμερα” ένας νέος τύπος widget. Μπορούμε να δούμε το τραγούδι που αναπαράγεται και να προχωρήσουμε στο επόμενο ή στο προηγούμενο κομμάτι.

ired-tech-news-Apple-release-iTunes-12-1-03

Για την ενεργοποίηση του νέου widget θα πρέπει στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων, στην καρτέλα “Σήμερα” να πλοηγηθούμε στο κάτω μέρος, επιλέγοντας “επεξεργασία”. Θα εμφανιστούν τα διαθέσιμα ανενεργά widgets και εμείς επιλέγουμε το εικονίδιο “+” για το widget που θέλουμε να εγκαταστήσουμε.

Επίσης, σύμφωνα με την Apple, η νέα έκδοση του iTunes παρέχει βελτιωμένο συγχρονισμό με το iPhone, το iPad και το iPod Touch.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως για τις χώρες που το iTunes Radio είναι ενεργό, στο widget παρέχεται η δυνατότητα να ορίσουμε ένα τραγούδι ως αγαπημένο αλλά και η δυνατότητα αγοράς του.

Η έκδοση 12.1 του iTunes είναι η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση μετά την κυκλοφορία της έκδοσης 12 που έγινε ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του OS X Yosemite. Η συγκεκριμένη έκδοση περιείχε νέο σχεδιασμό, στα πρότυπα του Yosemite.

Συνοψίζοντας, με την νέα έκδοση οι συσκευές μας θα συγχρονίζουν πιο αξιόπιστα και με το νέο widget μπορούμε να χειριζόμαστε την μουσική που αναπαράγεται χωρίς να χρειάζεται να πλοηγηθούμε στην εφαρμογή.