Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple Store, Chongqing: Έμφαση στην τέχνη και στην αρμονία

Apple Store, Chongqing: Έμφαση στην τέχνη και στην αρμονία
ired.gr

Mια εβδομάδα μετά την μοναδική χρήση ενός έργου καλλιγραφίας, προκειμένου να προωθήσει το νέο κατάστημα λιανικής Apple Store στη περιοχή Hangzhou, η εταιρεία επιστρέφει και πάλι στην τέχνη, αυτή τη φορά τυλίγοντας με μία τοιχογραφία τον γυάλινο κύλινδρο που εκτελεί χρέη εισόδου στο νέο της κατάστημα στη θέση Chongqing, στη Κίνα.

Kατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Apple στη Κίνα εγκατέστησε στο επικείμενο κατάστημα λιανικής της μία τεράστια τοιχογραφία, η οποία απεικονίζει τη θέα γύρω από τη μητρόπολη. Το κατάστημα, που είναι το δεύτερο στην Κίνα το οποίο διαθέτει γυάλινη κυλινδρική είσοδο, μετά από το Apple Store στη θέση Pudong, έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τις πόρτες του το Σάββατο. 

H τοιχογραφία η οποία έχει καλύψει τον κύλινδρο, προήλθε από τη συνεργασία του φωτογράφου Navid Baraty και της καλλιτέχνιδας, Yangyang Pan και παρουσιάζει μια πανοραμική φωτογραφία της πόλης ζωγραφισμένη με έντονες πινελιές. Όπως και άλλα γυάλινα Apple Stores, φιλοξενούν στο εσωτερικό τους μία σπειροειδή σκάλα που οδηγεί στον υπόγειο εκθεσιακό χώρο. 

Η νέα τοιχογραφία αντικατέστησε τις σκαλωσιές και τα προστατευτικά καλύμματα, τα οποία είχαν αφαιρεθεί στα με του μήνα. Το Apple Store στην περιοχή της Chongqing, είναι το δεύτερο κατάστημα της Apple το οποίο καλύφθηκε από ένα έργο τέχνης πριν τα εγκαίνια του. 

ired-tech-news-chongqing-apple-store-01

Το πρώτο ήταν στη West lake στην περιοχή Hangzhou, το οποίο καλύπτονταν από μία καλλιγραφία ένα αρχαίου κινεζικού ποιήματος, ζωγραφισμένο από το διάσιμο καλλιγράφο Wang Dongling. Η Apple ακολούθησε την ίδια τακτική και στο κατάστημα του Chongqing, γυρίζοντας σκηνές από την κατασκευή και τοποθέτηση της τοιχογραφίας, αναρτώντας το video στην επίσημη κινεζική ιστοσελίδα της. (Δείτε το βίντεο)

Στο σύντομο κλιπ, οι δύο καλλιτέχνες Baraty και Pan, περιγράφουν του ρόλους τους στο έργο, μέσα από ένα πνεύμα συνεργασίας και αρμονίας, το οποίο αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες τις Apple στην περιοχή. Αντι στου Κινέζους πελάτες να προσφέρει δυτικές ιδεολογίες, η εταιρεία εφευρίσκει τρόπους ώστε να ενώσει και να ενισχύσει τον πανάρχαιο πολιτισμό της χώρας, τόσο πλούσιας σε ιστορία.  

Σε ένα tweet το οποίο συμπεριλήφθηκε και το video, o Baraty αναφέρει, πως η Apple τον μετέφερε στη Chongqing, ειδικά για το συγκεκριμένο project. Το ίδιο ακριβώς, φαίνεται να έκανε και για την Pan η οποία είχε μεταναστεύσει στον Καναδά από το 2006. 

Η Apple βρίσκεται στη μέση μιας επεκτατικής πολιτικής των σημείων λιανικής πώλησης στην ηπειρωτική Κίνα, η οποία αναμένεται να αποτελείται από επιπλέον 213 καταστήματα έως το 2016. 

Η επικεφαλής λιανικής Angela Ahrendts, αποκάλυψε πρόσφατα τα σχέδιά της για το άνοιγμα 7 καταστημάτων Apple Stores στη Κίνα, πριν την κινεζική Πρωτοχρονιά στις 19 Φεβρουαρίου και το κατάστημα στην Chongqing, είναι το δεύτερο. Το κατάστημα αυτό θα ανοίξει τις πόρτες στις 31 Ιανουαρίου και ώρα 10.00 π.μ. τοπική ώρα. 

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status