Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Top 5 free antivirus για Windows

Top 5 free antivirus για Windows
ired.gr

Ένας σύντομος οδηγός στα 5 καλύτερα

Αν έχεις υπολογιστή με Windows (όπως ο περισσότερος κόσμος) το να μένεις χωρίς προστασία από ιούς (και διάφορα άλλα παράσιτα) δεν είναι καν επιλογή. Ακόμη περισσότερο όταν πέρα από τη μόλυνση που μπορεί να το κάνει να μην λειτουργεί καθόλου, υπάρχουν παρασιτικά προγράμματα που, χωρίς να το αντιληφθείς ποτέ, μπορούν να το μετατρέψουν σε “ζόμπι-ρομπότ” και να το χρησιμοποιούν για μαζικές επιθέσεις σε εταιρικούς σέρβερ χωρίς να το πάρεις ποτέ είδηση (επιθέσεις DDOS). 

Είναι λοιπόν απαραίτητο να εγκαταστήσει κανείς ένα antivirus στον υπολογιστή του για τους παραπάνω λόγους και όχι μόνο. Και μην ανησυχείτε, δε χρειάζεται να σας κοστίσει δεκάρα. Γι’ αυτό λοιπόν, σ’ αυτό μας το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τα πέντε καλύτερα δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς, κι εσείς μετά μπορείτε να κάνετε τις επιλογές σας.

Μερικά πρώτα λόγια

Αρκετά από τα δωρεάν προϊόντα που κυκλοφορούν, είναι κομμένες εκδόσεις των μεγάλων και ακριβότερων αδελφών τους και, παρόλο που κάνουν τη δουλειά, δεν έχουν όλες τις λειτουργίες των επί πληρωμή προγραμμάτων. Συνήθως είναι εργαλεία καθαρισμού που χρησιμεύουν στην περίπτωση που κάποιος ιός δε μας επιτρέπει την πλήρη εγκατάσταση ενός προγράμματος, ή καθαρίζουν από απειλές όπως τα rootkits, trojans, adware και λοιπά παράσιτα χωρίς να παρέχουν την προστασία που παρέχει το πλήρες πακέτο.

Γι’ αυτό το λόγο, σε περίπτωση που δε θέλετε να δώσετε χρήματα, καλό είναι να γίνεται ένας συνδυασμός προγραμμάτων που θα καλύπτουν το καθένα διαφορετικούς τομείς για να είστε πλήρως προστατευμένοι. 

Για παράδειγμα, ο συνδυασμός ενός δωρεάν antivirus που θα παρέχει την προστασία και τον καθαρισμό από ιούς, ενός firewall που θα ελέγχει την κίνηση από και προς το διαδίκτυο και θα σας ειδοποιεί για κάθε ύποπτη κίνηση κι ενός antispyware που θα προστατεύει και θα καθαρίζει το σύστημα από άλλα παράσιτα που δεν “πιάνει” το antivirus, είναι ένας καλός και επαρκής συνδυασμός για την προστασία του συστήματός σας. 

Ακόμη κι έτσι όμως, δεν έχετε ποτέ το 100% της προστασίας που είναι το ιδανικό, αλλά ούτε και με τα επί πληρωμή πακέτα συμβαίνει κάτι τέτοιο. Γι, αυτό ένα επίπεδο προστασίας που φτάνει το 70-80% είναι κάτι καλό, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν ασχολείται κανείς με την περιήγηση σε “παράξενες” και “επικίνδυνες” περιοχές του διαδικτύου γιατί εκεί δε σας προστατεύει καμία από τις συμβατικές μεθόδους, εκτός ίσως από την αλλαγή πλατφόρμας (όπως η μεταφορά σε UNIX συστήματα).

Σύντομη παρουσίαση

1. Το κορυφαίο αυτή τη στιγμή δωρεάν antivirus είναι το Malwarebytes Anti-Malware 2.0. Το καλύτερο και με τις μεγαλύτερες δυνατότητες εργαλείο καθαρισμού στο οποίο στρέφονται ακόμη και τεχνικοί των υπολογιστών όταν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει. Δεν είναι το ομορφότερο στην όψη, ούτε το πιο εύχρηστο, αλλά κάνει τη δουλειά του καλά και έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στην εύρεση και των καθαρισμό των περισσοτέρων προγραμμάτων malware.

ired-windows-5-top-free-antivirus-for-windows-01

2. Δεύτερο και σε απόσταση αναπνοής από το πρώτο έρχεται το Panda Free Antivirus 2015. Μία πολύ γνωστή σουΐτα, και μάλιστα από τις καλύτερες, από την εμπορική της έκδοση, τώρα εμφανίζεται και σε μια δωρεάν έκδοση. Η δωρεάν έκδοση λοιπόν,είναι η εισαγωγική έκδοση με πολύ καλά αποτελέσματα στη σάρωση και καθαρισμό προβλημάτων χρησιμοποιώντας τη μηχανή του δικτυακού Panda Cloud Antivirus. Απλή εγκατάσταση, απλό και φιλικό στη χρήση και πολύ καλό στη δουλειά του.

ired-windows-5-top-free-antivirus-for-windows-03

3. Ακολουθεί η δωρεάν έκδοση του Bitdefender Antivirus Free Edition (2014), ένα πρόγραμμα που σχεδόν δε θα καταλάβετε ότι βρίσκεται στον υπολογιστή σας. Ελαφρύ, μινιμαλιστικό και αθόρυβο, θα ενοχλήσει μόνο αν συναντήσει κάποιο πρόβλημα για το οποίο πρέπει να ειδοποιήσει. Πολύ δυνατό και με ικανοποιητικές επιδόσεις.

ired-windows-5-top-free-antivirus-for-windows-03

4. Ζητείστε από το Comodo Cleaning Essentials 6 να καθαρίσει το σύστημά σας όταν έχετε ήδη αποκτήσει ιούς που εμποδίζουν την εγκατάσταση ή την εκτέλεση ενός πλήρους πακέτου προστασίας. Αν και υστερεί του Malwarebytes, ωστόσο παραμένει ένα πολύ καλό και αποδοτικό πρόγραμμα καθαρισμού του συστήματός σας από διαδικτυακές απειλές. Ως εκ τούτου, τέταρτο στην κατάταξή μας.

ired-windows-5-top-free-antivirus-for-windows-05

5. Ακολουθεί τελικά το Norton Power Eraser που αν και όχι τόσο δυνατό όσο τα προηγούμενα τέσσερα, μπορεί ωστόσο να εξαλείψει προβλήματα που στα άλλα μπορούν να ξεφύγουν. Μάλιστα, ο συνδυασμός του με το αδελφό Norton 360, μπορεί να φτάσει συνολικά σε καλύτερα αποτελέσματα από τα άλλα.

Συνοπτικά στοιχεία

Παρακάτω παραθέτουμε ένα πίνακα με τα υπέρ, τα κατά και την τελική ετυμηγορία  για κάθε ένα από τα πέντε παραπάνω προγράμματα.

ired-Antivirus windows

Τελικά συμπεράσματα

Από τα πέντε διαλέξτε αυτό που σας φαίνεται καλύτερο για τις ανάγκες. Αν και καλό θα ήταν να τα δοκιμάσετε όλα αν μπορείτε, για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Όπως και να έχει, αυτά τα πέντε πακέτα παρέχουν, το καθένα με τα υπέρ και τα κατά του, μια αρκετά αποτελεσματική προστασία για τον υπολογιστή σας. Η επιλογή είναι καθαρά δική σας, αλλά όποιο και να διαλέξετε σίγουρα θα σας καλύψει αρκετά καλά έως και άριστα.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status