Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tim Cook: Το Apple Watch θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο

Tim Cook: Το Apple Watch θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο
ired.gr

Στα πλαίσια της παρουσίασης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Apple, ο CEO της εταιρίας Tim Cook μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους κάποιες λεπτομέρειες για το πολυαναμενόμενο Apple Watch. 

“Οι εργασίες για την κατασκευή του Apple Watch προχωρούν βάσει προγράμματος και αναμένουμε να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο”

Όταν είχε ανακοινωθεί το Apple Watch, ως χρονοδιάγραμμα είχε ανακοινωθεί το ασαφές “early 2015”. Πλέον όμως ο Tim Cook έγινε πιο συγκεκριμένος και σε 2,5 περίπου μήνες θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα το “επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Apple”.

Ο Tim συμπλήρωσε:

“Οι προσδοκίες μου είναι πολύ υψηλές. Το χρησιμοποιώ κάθε μέρα και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό”

Ασφαλώς και η υπερβολή αποτελεί διαχρονικό στοιχείο του marketing της Apple. Υπερβολή που διακρίνουμε και στις δηλώσεις του Tim Cook. Όμως, αν το Apple Watch “τα καταφέρει”, θα αποτελεί ένα ακόμα κερδισμένο στοίχημα για την Apple.

Θυμίζουμε πως η εταιρία δεν κατασκεύασε ούτε το πρώτο smartphone, ούτε το πρώτο PC, ούτε το πρώτο media player. Όμως, σχεδόν όπου δραστηριοποιήθηκε, κατάφερε να “ανοίξει” την αγορά και να θέσει νέα standards.

Η αγορά των Smartwatches ενώ είναι έντονα ενεργή, ακόμη δεν είναι βιώσιμη. Πολλές προτάσεις από κατασκευαστές software & hardware δεν κατάφεραν να συγκινήσουν τους καταναλωτές. Ακόμα και το Pebble Smartwatch, συσκευή που όλοι ομολογούν πως είναι τουλάχιστον πολύ καλή (κυρίως για την εξαιρετική αυτονομία της), δεν έχει καταφέρει να αγγίξει τις αναμενόμενες πωλήσεις.

Αναμένουμε λοιπόν την κυκλοφορία του smart watch της Apple μέσα στον Απρίλιο. Η μπαταρία του αναμένεται να “αντέχει” 19 ώρες χρήσης στην πρώτη του έκδοση και οι τιμές να ξεκινούν από τα 430$ (περιλαμβανομένων των φόρων).

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status