Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση iOS 8.1.3

Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση iOS 8.1.3
ired.gr

Tη νέα αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος iOS 8.1.3 κυκλοφόρησε επίσημα η Apple, η οποία συμπεριλαμβάνει μια σειρά από διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις, ανάμεσα τους μιας αναβάθμισης στον κώδικα για το πρόβλημα της παρεμπόδισης χρηστών εισαγωγής του Apple ID, σε μηνύματα και FaceTime. 

Οι διορθώσεις συμπεριλαμβάνουν επίσης την διόρθωση προβλήματος στην εφαρμογή Spotlight, όπου απέτρεπε την εμφάνιση ορισμένων αποτελεσμάτων και το bug της λειτουργίας χειρονομιών multitasking στη συσκευή iPad.  Η νέα αναβάθμιση μειώνει και τον απαιτητό αποθηκευτικό χώρο, για την εγκατάστασή της, με νέες επιλογές διαμόρφωσης για τυποποιημένες εκπαιδευτικές εξετάσεις.

Η iOS 8.1.3 δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την προηγούμενη  μίνι αναβάθμιση, iOS 8.1.2 η οποία δεν είχε δοθεί στους προγραμματιστές για δοκιμή, πριν την επίσημη διάθεσή της. Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία αναβάθμιση μέσω Wi-Fi (over-the-air), απευθείας από τη συσκευή σας. 

ired ios 8 1 3 update-01

Να θυμίσουμε πως οι πρώτες φήμες για μία νέα αναβάθμιση με τίτλο 8.1.3, εμφανίστηκαν αρχές Δεκεμβρίου, όπου η τεχνολογική ιστοσελίδα MacRumors, διαπίστωσε προσπέλαση της ιστοσελίδας της, με συσκευές που φιλοξενούσαν τη νέα αναβάθμιση. 

Οι ενδείξεις πολλαπλασιάστηκαν όταν η εταιρεία διέθεσε την έκδοση για δοκιμή, στους υπαλλήλους καταστημάτων λιανικής. Από την κίνηση αυτή φαίνεται πως η Apple επεκτείνει το πρόγραμμα δοκιμών του λογισμικού των Mac, OS X, και στις συσκευές iPhones και του λειτουργικού της. Η νέα αναβάθμιση ήταν και η πρώτη απόπειρα ελέγχου σφαλμάτων από τους εργαζομένους στα καταστήματα λιανικής. 

Η τελευταία αυτή αναβάθμιση ανήκει στα minor updates τα οποία περιλαμβάνουν μόνο διορθώσεις σφαλμάτων. Εδώ να αναφέρουμε πως ήδη η Apple εργάζεται πάνω σε μία σημαντική έκδοση του λειτουργικού, την iOS 8.2, αναβάθμιση η οποία θα φέρει σημαντικές προσθήκες όπως το SDK watchKit. 

Η προσθήκη αυτή θα συνδέσει τις συσκευές iPhone με την επικείμενη wearable συσκευή της Apple. Ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί η ημερομηνία διάθεσης της νέας έκδοσης, αλλά υπολογίζεται μεταξύ Μαρτίου - Απριλίου παράλληλα με τη διάθεση του Apple watch.