Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εύκολη μεταφορά επαφών από Android συσκευή σε iPhone

Εύκολη μεταφορά επαφών από Android συσκευή σε iPhone
ired.gr

H ενεργοποίηση και η εγκατάσταση των δεδομένων κατά την αγορά μιας νέας συσκευής σε πολλούς φαίνεται βουνό. Είναι η πρώτη αποθάρρυνση που καταλαμβάνει τους χρήστες που επιθυμούν αναβάθμιση της συσκευής τους. 

Δείτε ακόμη: Μεταφορά επαφών από iPhone σε Android

Η φοβία αυτή μεγαλώνει, όταν πρόκειται να μεταπηδήσουν σε διαφορετικό λειτουργικό σύστημα και συγκεκριμένα iOS. Εδώ να αναφέρω πως ως περιστασιακός χρήστης Android συσκευών, όλα περιφέρονται γύρω από την Google. To σημαντικό ερώτημα λοιπόν στην απόφαση της αλλαγής από συσκευή Android σε iPhone είναι: 

Πως θα μεταφέρω τις επαφές μου; 

Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται και οι δύο εταιρείες σε περίπτωση που επιθυμείτε να μεταβείτε από τη μία στην άλλη και αντιστρόφως, έχουν φροντίσει για την ομαλή αποχώρηση και άφιξη στις συσκευές τους.

Μεταφορά επαφών από λειτουργικό Android σε iPhone απευθείας από τη συσκευή

Πρώτη απαραίτητη ενέργεια που πρέπει να κάνετε είναι η διατήρηση ενός αντιγράφου ασφαλείας των επαφών σας στο λογαριασμό σας Gmail. Μπορείτε να το πράξετε πηγαίνοντας στην τοποθεσία Λογαριασμοί από το menu ρυθμίσεων της Android συσκευής σας κι επιλέγοντας, Gmail. 

Στην οθόνη που θα εμφανιστεί, επιλέξτε τον λογαριασμό σας τον οποίο θέλετε να συγχρονίσετε. Στη συσκευή σας Android, θα πρέπει να δείτε μία εικόνα όπως η παρακάτω. 

ired iphone contacts transfer-01

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως το πλαίσιο δεξιά του λογαριασμού Gmail είναι τικαρισμένο και η συσκευή σας έχει αρχίσει να συγχρονίζεται με τον λογαριασμό σας. Πλέον μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή Android και να την βάλετε στη συσκευασία της. Δεν πρόκειται να τη χρειαστείτε ξανά. 

Ενεργοποιήστε τη νέα συσκευή σας ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες και στη συνέχεια ακολουθήστε τη διαδρομή: Ρυθμίσεις > Mail, Επαφές, Ημερολόγια > Προσθήκη Λογαριασμού. 

ired iphone contacts transfer-02

Εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας Gmail, που προηγουμένως συγχρονίσατε τις επαφές, επιλέγοντας να συγχρονίσετε πέραν των ημερολογίων των σημειώσεων και των email σας και τις επαφές σας. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός. 

Ανατρέξτε στην εφαρμογή επαφές να ελέγξετε εάν όλες οι επαφές σας είναι εγκατεστημένες στην νέα σας συσκευή. Περιμένουμε τα σχόλιά σας, ειδικά από αναγνώστες μας οι οποίοι πρόσφατα εγκατέλειψαν το λειτουργικό Android  και εισήλθαν στον υπέροχο iOS κόσμο. 

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status