Οι δοκιμές του λειτουργικού συστήματος iOS 9 έχουν ήδη αρχίσει

Οι δοκιμές του λειτουργικού συστήματος iOS 9 έχουν ήδη αρχίσει
ired.gr

H Apple φαίνεται να έχει ξεκινήσει τις δοκιμές του επερχόμενου λειτουργικού συστήματος iOS 9 για συσκευές iPhone και iPad, από τις αρχές του 2015. Το νέο λειτουργικό αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα, στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών τον προσεχή Ιούνιο. (Worldwide Developers Conference). 

Τα δεδομένα κίνησης της ιστοσελίδας ΑppleInsider, ανακάλυψαν επισκέπτες από συσκευές, οι οποίες εμφανίστηκαν να τρέχουν δοκιμαστική έκδοση του λειτουργικού iOS 9, τον τελευταίο μήνα. Οι επισκέψεις αυτές αυξάνονται εκθετικά, εβδομάδα με εβδομάδα.  

ired tech news iOS-9 opreating system

Πολύ λίγα πράγματα γνωρίζουμε για την επερχόμενη έκδοση iOS 9, αν και το πιο πιθανό είναι πως η εταιρεία πρόκειται να αξιοποιήσει τις τελευταίες εξαγορές, ώστε να δώσει μία ώθηση se προ εγκατεστημένες εφαρμογές για παράδειγμα την εφαρμογή Χαρτών. 

Ειδικότερα, η Apple θα μπορούσε εκμεταλλευόμενη τις εξαγορές εταιρειών - όπως των  HopStop και Embark - να προετοιμάσει το έδαφος για την ενσωμάτωση υπηρεσιών που αφορούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο λειτουργικό της.

Η Apple δείχνει έντονο ενδιαφέρον και για τεχνολογίες εσωτερικής πλοήγησης, ύστερα από την εξαγορά της WifiSLAM, το 2013. Η μοναδική τεχνολογία εσωτερικού εντοπισμού θέσης, με τη χρήση του δικτύου Wi-Fi, επεκτείνει τα δεδομένα και εντός των κτιρίων ή άλλων κατασκευών.  

Οι προγραμματιστές από την άλλη, έχουν την ελπίδα πως η Apple ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά θα διαθέσει την υπηρεσία εικονικής βοηθού Siri, για να την ενσωματώσουν  στις εφαρμογές τους. Υπάρχουν και εικασίες πως η Apple θα δώσει πρόσβαση στους προγραμματιστές στην τεχνολογία NFC, που εμφανίστηκε πρώτη φορά στα τελευταία iPhone 6 και iPhone 6 Plus, επιτρέποντας τη συμβατότητα τους με υπηρεσίες όπως το Apple Pay. 

Για παράδειγμα η τεχνολογία NFC, θα μπορούσε να επιτρέψει στους χρήστες, να κάνουν πληρωμές μετακίνησης σε μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε να εισέλθουν με ασφάλεια σε ένα κτίριο, κάνοντας χρήση μόνο της mobile συσκευής τους. 

Δείτε ένα concept της νέας έκδοσης:

Όπως και να έχει η Apple φαίνεται πως εργάζεται επάνω στη νέα έκδοση λειτουργικού συστήματος iOS 9, το οποίο θα ανακοινωθεί στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών, τυπικά τον προσεχή Ιούνιο. 

Εάν η Apple ακολουθήσει το σύνηθες χρονοδιάγραμμα, θα ανακοινώσει στην ίδια εκδήλωση την  OS X 10.11, ανώνυμη μέχρι στιγμής, επόμενη έκδοση λογισμικού για τους υπολογιστές Mac. Εξετάζοντας τις κρατήσεις για το Moscone Center του San Francisco, το WWDC 2015, υπολογίζεται πως θα λάβει χώρα από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου. 

πηγή