Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Intel Δυνατή η σχέση μας με την Apple

Intel Δυνατή η σχέση μας με την Apple
ired.gr

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορούν έντονες φήμες για την πρόθεση της Apple να χρησιμοποιήσει στους Mac, επεξεργαστές βασισμένους στην ARM τεχνολογία. Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μας άρθρο εδώ:

https://www.ired.gr/blog/item/1222-apple-designs-own-cpu.html

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Brian Krzanich ερωτήθηκε σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και τοποθετήθηκε ως εξής:

“Άκουσα και εγώ τις σχετικές φήμες. Η σχέση μας με την Apple είναι δυνατή και τα προϊόντα τους έξοχα. Η Apple πάντα έψαχνε για τις εταιρείες που θα μπορούσαν να την προμηθεύσουν με υποσυστήματα ικανά για να καινοτομήσει. Η δουλειά μας είναι να παράγουμε αυτά τα υποσυστήματα καλύτερα από κάθε άλλη εταιρία. Κάθε πρωί που ξυπνάω προσπαθώ να εξασφαλίζω πως εταιρίες σαν την Apple, την Dell και την Lenovo θα επιλέγουν τα δικά μας υποσυστήματα με βάση την απόδοση, την αξιοπιστία και την τιμή τους.”

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως γενικότερα οι οιωνοί δεν είναι καλοί για την Intel. Η εταιρία βρίσκεται υπό πίεση, καθώς τα αποτελέσματά της δεν εμφανίζουν πρόοδο και η πρόβλεψη για το πρώτο τρίμηνο του ’15 είναι απογοητευτική.

Είναι λογικό λοιπόν ο Brian Krzanich να έχει θορυβηθεί από τις σχετικές φήμες και να προσπαθεί να καθησυχάσει τους μετόχους της Intel με αυτές του τις δηλώσεις.

ired Tech news Intel ceo 01

Ο CEO της Intel, Brian Krzanich

Μένει να δούμε αν η Apple θα κάνει τελικά την κίνηση, έστω και σε περιορισμένο βαθμό, της χρήσης ARM-based CPU’s σε κάποια από τα μοντέλα Mac στο μέλλον και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει την σχέση της με την Intel.

Ο ανταγωνισμός μεγαλώνει και η άλλοτε κραταιά Intel δυσκολεύεται να κρατήσει τα σκήπτρα…

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status