Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Monument Valley: Έσοδα 5,8 εκατομμυρίων δολλαρίων!

Monument Valley: Έσοδα 5,8 εκατομμυρίων δολλαρίων!
ired.gr

To Monument Valley είναι ένα υψηλής δημοτικότας puzzle game, το οποίο δημιούργησε η ανεξάρτητη εταιρία Ustwo

Οι δημιουργοί του παιχνιδιού μοιράστηκαν κάποια στοιχεία ως προς το κόστος ανάπτυξης αλλά και τα έσοδα τα οποία αποκόμισαν.

Για την ανάπτυξη του παιχνιδιού ξοδεύτηκαν 1.401.000$

Χρειάστηκαν 84 εβδομάδες για την ανάπτυξη του original αλλά και του expansion (Forgotten Shores) του παιχνιδιού 

2.440.076 πωλήσεις εκ των οποίων: 

   1.736.431 για iOS

      296.085 για Android

      407.560 για Amazon (δωρεάν έκδοση)

Συνολικά έσοδα 5.858.625$

   Το 81,7% των εσόδων προήλθαν από την έκδοση για iOS

   Το 13,9% από το Google Play

   Το  4,3% από το Amazon

Η πλειοψηφία των πωλήσεων προήλθε από την Αμερική (38%). Επίσης, το 12% των πωλήσεων προήλθε από την Κίνα, 5% από την Αγγλία και το 4,4% από την Ιαπωνία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έκρηξη στις πωλήσεις σημειώθηκε μετά την βράβευση του παιχνιδιού με το Apple Design Award τον περασμένο Ιούνιο αλλά κυρίως μετά τον τίτλο που του απονεμήθηκε πρόσφατα ως το παιχνίδι της χρονιάς για το iPad

Αυτό που θα πρέπει πραγματικά να προσέξουμε είναι η δυναμική που συνεχίζει να έχει το iOS. Ενώ βρίσκεται εγκατεστημένο περίπου στο 15% των smartphones παγκοσμίως, στην περίπτωση του Monument Valley το 81,7% των εσόδων προήλθαν από αυτό. Επίσης, ανάλογα είναι και τα ποσοστά επί των πωλήσεων.

Οι developers εξακολουθούν να έχουν ως προτεραιότητα την συγγραφή εφαρμογών για το iOS καθώς επιτυγχάνουν περισσότερες πωλήσεις και μεγαλύτερα έσοδα. Σίγουρα είναι οξύμωρο το Android με το περίπου 82% ποσοστό που διαθέτει στην αγορά των smartphones να έχει ένα τόσο μικρό κομμάτι επί των πωλήσεων αλλά απάντηση, υπάρχει:

Στα νούμερα των πωλήσεων για τα Android smarphones που ακούμε καθημερινά, περιλαμβάνονται και συσκευές αμφιβόλου ποιότητας και πολύ μικρών δυνατοτήτων.

Οι χρήστες του iOS, με βάση τις στατιστικές, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αγοράσουν μια εφαρμογή από τους χρήστες του Android.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει και άλλα παραδείγματα, αλλά χρησιμοποιήσαμε το πιο πρόσφατο για να σας δείξουμε πως αυτή η τάση στην αγορά παραμένει. Οι χρήστες του iPhone χρησιμοποιούν περισσότερο το κινητό τους και κατεβάζουν συχνότερα εφαρμογές. Δεν μας κάνει εντύπωση λοιπόν η προτίμηση που συνεχίζουν να δείχνουν οι developers στο iOS.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status