Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wondershare Tidy my Music - Review Mac και Windows

Wondershare Tidy my Music - Review Mac και Windows
ired.gr

Διορθώστε την iTunes βιβλιοθήκη (Windows - Mac)

Είναι σύνηθες, καθώς μαζεύουμε διάφορα τραγούδια, με τον καιρό, η βιβλιοθήκη του iTunes να διογκώνεται. Κι όταν έχουμε φτάσει να έχουμε κάποιες χιλιάδες κομμάτια, τότε πια η τακτοποίησή τους μπορεί να γίνει από πολύ δύσκολη, έως αδύνατη. 

Για παράδειγμα, αν είχαμε μια μεγάλη συλλογή από CD, και τα μεταφέραμε στον υπολογιστή μας και στο iTunes, είναι πολύ πιθανό ότι κάποια από αυτά δεν αναγνωρίστηκαν από το πρόγραμμα ή αναγνωρίστηκαν ελλιπώς, ή δεν βρέθηκαν τα εξώφυλλα των δίσκων και σίγουρα δεν προστέθηκαν οι στίχοι των κομματιών. 

Τι γίνεται λοιπόν αν θέλουμε να τακτοποιήσουμε … το χάος και να βάλουμε μια τάξη στη μουσική μας βιβλιοθήκη; Η μόνη λύση είναι να αρχίσουμε να προσθέτουμε χειροκίνητα τις πληροφορίες που λείπουν. Έχουν βέβαια υπάρξει κατά καιρούς κάποιες εφαρμογές που βοηθούν, αλλά και πάλι, είναι πολύ η εργασία που πρέπει να γίνει με το χέρι. Κι αν μιλάμε για κάποιες χιλιάδες κομμάτια… (η δική μου βιβλιοθήκη απαριθμεί περίπου 9.000 κομμάτια ζωή να ‘χει).

Εδώ λοιπόν έρχεται να μας βοηθήσει ολοκληρωτικά μια πραγματικά εξαιρετική εφαρμογή που αναλαμβάνει να τα βρει και να τα φτιάξει όλα αυτόματα και με ελάχιστη δική μας παρέμβαση. Και το όνομα αυτής… Wondershare Tidy my Music.

Τι κάνει η εφαρμογή

Η Tidy my Music της εταιρίας  Wondershare είναι μια εφαρμογή πασπαρτού που θα αναλάβει:

  • Να αναγνωρίσει όλα τα κομμάτια της βιβλιοθήκης μας
  • Να προσθέσει τίτλους, άλμπουμ, καλλιτέχνες, είδος μουσικής, χρονιά έκδοσης κλπ
  • Να βρει όλη την artwork του κάθε άλμπουμ όπου αντιστοιχεί ένα τραγούδι (εξώφυλλα).
  • Και τελικά προσθέτει και τους στίχους στα τραγούδια μας.

Όλα αυτά με μια αυτόματη διαδικασία σάρωσης (scanning) της βιβλιοθήκης του iTunes όπου θα βρει και θα αναγνωρίσει κυριολεκτικά τα πάντα (με μηδαμινές ίσως αποκλίσεις).

Πώς γίνεται;

Η εφαρμογή είναι πραγματικά πολύ απλή και εύχρηστη στη λειτουργία της.

Αφού την εγκαταστήσουμε, την ανοίγουμε κι εκείνη αμέσως θα ψάξει και θα βρει τη βιβλιοθήκη του iTunes, θα τη φορτώσει στο κεντρικό της παράθυρο και θα περιμένει τις εντολές μας (δείτε την παρακάτω εικόνα).

ired Mac Wondershare Tidy my Music-01

Εμείς, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε το στρογγυλό πλήκτρο (κάτω στη μέση) που λέει “scan” (σάρωση) και μετά να πατήσουμε το πλήκτρο “fix missing” και η εφαρμογή θα αρχίσει αμέσως να σαρώνει τη βιβλιοθήκη μας προκειμένου να αναγνωρίσει ό,τι έχουμε μέσα. Εξυπακούεται ότι μια μεγάλη βιβλιοθήκη απαιτεί πολύ ώρα για να σαρωθεί (δείτε την παρακάτω εικόνα).

ired Mac Wondershare Tidy my Music-02

Όταν τελειώσει, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε το πλήκτρο “Apply” ώστε η εφαρμογή να σώσει τις πληροφορίες που συγκέντρωσε (id3 tags) στη βιβλιοθήκη του iTunes

Βέβαια, πέρα από την αυτόματη, υπάρχει και η χειροκίνητη διαδικασία όπου μπορούμε εμείς να επιλέξουμε όποιο (ή όποια) κομμάτι μας ενδιαφέρει και να πατήσουμε το πλήκτρο “Identify” (είναι το ίδιο που πριν έγραφε “Apply”) και, αφού αναγνωριστεί, να πατήσουμε το “Apply” ώστε να καταχωρηθούν οι αλλαγές.

Μία ακόμη χρήσιμη λειτουργία του προγράμματος είναι ότι βρίσκει τις διπλές καταχωρήσεις μέσα στη βιβλιοθήκη μας και μας δίνει τη δυνατότητα να τις διαγράψουμε αν θέλουμε. Αυτό γίνεται αν πατήσουμε το πλήκτρο “Duplicate” (κάτω δεξιά άκρη). Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να εξετάσουμε και να αφαιρέσουμε ό,τι δε χρειαζόμαστε (δείτε τις παρακάτω εικόνες). 

ired Mac Wondershare Tidy my Music-03

ired Mac Wondershare Tidy my Music-04


Τέλος, μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα του προγράμματος κατά ομάδες ενδιαφέροντος. Αυτές είναι:

  • All Songs (όλα τα τραγούδια)
  • Needs Fixing (όσα χρειάζονται επιδιόρθωση)
  • Needs Applying (όσα χρειάζονται να σωθούν οι πληροφορίες)
  • Needs Editing (όσα χρειάζονται επεξεργασία από εμάς)
  • Looks OK (όσα είναι εντάξει)

Εννοείται ότι ο αριθμός δίπλα σε κάθε κατηγορία δείχνει τον αριθμό των κομματιών. Για να έχουμε πρόσβαση σε αυτές τις κατηγορίες, πατούμε το κυλιόμενο μενού που βρίσκεται στο κέντρο του παραθύρου στην επάνω μεριά (δείτε τις παρακάτω εικόνες).

ired Mac Wondershare Tidy my Music-05

Το τελικό αποτέλεσμα μετά τις επιδιορθώσεις το βλέπουμε παρακάτω (πατάμε το πλήκτρο αλλαγής οπτικής από λίστα σε εικονίδια - πάνω αριστερά).

ired Mac Wondershare Tidy my Music-06

Τελικά συμπεράσματα

Το Wondershare Tidy my Music είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και μακράν το καλύτερο για την επιδιόρθωση της βιβλιοθήκης του iTunes. Απαιτεί πολύ μικρή συμμετοχή από εμάς, καθώς λειτουργεί αυτόματα και βρίσκει και επιδιορθώνει τα περισσότερα προβλήματα από κάθε άλλο πρόγραμμα. Ακόμη κι αν δεν έχουμε καμία περισσότερη πληροφορία για κάποιο κομμάτι πέρα από το “Άγνωστος Καλλιτέχνης - Track 01” το πιθανότερο είναι ότι θα βρει και θα συμπληρώσει τα πάντα.

Το κόστος της εφαρμογής είναι 39,00 $, στην επίσημη ιστοσελίδα θα μπορέσετε να βρείτε και ένα δωρεάν trial.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status