Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αξεσουάρ Stylus αναμένεται από την Apple για να συνοδέψει το iPad Pro

Αξεσουάρ Stylus αναμένεται από την Apple για να συνοδέψει το iPad Pro
ired.gr

Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo, της εταιρείας αναλύσεων KGI Securities, επιστρέφει με μία νέα έκθεση, η οποία σκιαγραφεί την πεποίθηση του, πως η Αpple θα διαθέσει γραφίδα ως προαιρετικό εξάρτημα, για χρήση στο φημολογούμενο iPad Pro. 

Η μεγαλύτερή του οθόνη, αναμένεται να έχει εντυπωσιακή απήχηση σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες οι οποίοι φαίνεται να έχουν την ανάγκη μιας γραφίδας. Ο Κuo λοιπόν πιστεύει πως η Apple έχει σκοπό να καλύψει αυτή την ανάγκη των πελατών της, με μία in-house πρόταση. 

Με δεδομένο πως μία γραφίδα είναι ποιο ακριβής από το δάχτυλο ενός χρήστη, είναι πιο βολικό να χρησιμοποιηθεί από τον συνδυασμό πληκτρολογίου και mouse κάτω από συγκεκριμένες καταστάσεις. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε πως η Apple θα βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών ενός iPad 12,9 ιντσών, όπως χαρακτηριστικά, αναφέρει ο αναλυτής.

Ο Kuo πιστεύει πως η γραφίδα αυτή, θα πωλείται ως ξεχωριστό εξάρτημα και δεν θα περιλαμβάνεται στα παρελκόμενα, του νέου iPad, καθώς μία τέτοια προσθήκη, θα οδηγούσε σε σημαντική αύξηση της συσκευής. 

Εμείς δεν πιστεύουμε πως όλοι οι χρήστες θεωρούν απαραίτητη τη γραφίδα. Συνυπολογίζοντας και την αύξηση του κόστους, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτρέψει τους χρήστες να προβούν σε αγορά των 12,9 ιντσών, iPad. Αναμένουμε λοιπόν η γραφίδα να είναι ένα προαιρετικό εξάρτημα, συνεχίζει ο Kuo. 

ired Tech News-stylus by apple-01

Αναφερόμενος στις τεχνικές λεπτομέρειες της γραφίδας, ο Kuo προβλέπει πως θα φορτίζει μέσω Lighting σύνδεσης, πιστεύοντας πως μία λύση ασύρματης φόρτισης πέραν του ότι θα ανεβάσει το κόστος, έχει ιδιαίτερη δυσκολία στο σχεδιασμό και στην προσαρμογή κεραίας και η Apple δεν φαίνεται να επιθυμεί να ασχοληθεί προς το παρόν. 

Το αρχικό μοντέλο σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενα του Kuo, δεν αναμένεται να συμπεριλαμβάνει accelerometer, ή gyroscope. Μελλοντικά μοντέλα, θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πιο προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως "3D handwriting”, το οποίο επιτρέψει στο χρήστη να γράφει σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ακόμη και στον αέρα.

Η έναρξη μαζικής παραγωγής του αξεσουάρ αναμένεται το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του έτους, το ίδιο διάστημα που αναμένεται και η έλευση του μεγαλύτερου μoντέλου iPad. 

Η εταιρεία έχει καταθέσει μία σειρά αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, που σχετίζονται με τεχνολογία γραφίδας, με την πιο πρόσφατη να αναφέρεται σε ένα "communicating stylus" το οποίο θα μετατρέπει τις χειρόγραφες σημειώσεις σε ψηφιακή μορφή.

Πηγή

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status