Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google Rumors: Σε συζητήσεις για την εξαγορά του ανταγωνιστή Apple Pay

Google Rumors: Σε συζητήσεις για την εξαγορά του ανταγωνιστή Apple Pay
ired.gr

Μια νέα αναφορά ήρθε το φως της δημοσιότητας η οποία ισχυρίζεται, πως η Google αναζητά να ενισχύσει της παρουσία της στις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, με την επικείμενη εξαγορά, της  Softcard. Πρόκειται για ένα σύστημα πληρωμών μέσω τεχνολογίας NFC-based system, μια συνεργασία των σημαντικότερων Αμερικανικών παρόχων.

Επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές η ιστοσελίδα τεχνολογίας TechCrunch, αναφέρει πως η Google έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγορά εταιρείας mobile πληρωμών, Softcard, παλαιότερα γνωστή ως ISIS, σε πολύ χαμηλή τιμή. κάτω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η κοινή αυτή επιχείρηση, που υποστηρίζεται από εταιρείες όπως Verizon, AT και T-Mobile, δημιουργήθηκε για να εισάγει στο σύστημα ανέπαφων πληρωμών λιανικής, χρήστες smartphones, από λειτουργικά συστήματα Android και Windows. Η υπηρεσία υποστηρίζει πιστωτικές κάρτες American Express, Chase, Wells Fargo, καθώς και μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων. 

ired Tech news Softcard Google-01

Η Softcard είναι αποδεκτή σε πάνω από 200.000 επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δημοσίευση. Παρότι η υπηρεσία χρηματοδοτείται από συνολικού ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δoλαρίων κεφάλαια, εν τούτοις δεν έχει καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον των καταναλωτών και πάσχει από ρευστότητα. 

Σύμφωνα με αναφορές, το προσωπικό  - 60 άτομα - είναι απλήρωτο το μήνα που διανύουμε. Τον προηγούμενο Νοέμβριο ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Softcard Michael Abbott, δήλωσε πως ο ερχομός της υπηρεσίας Apple Pay, ενίσχυσε το ενδιαφέρον των καταναλωτών στον ευρύτερο κλάδο των mobile πληρωμών, σημειώνοντας σημαντική αύξηση και στις λήψεις της εφαρμογής  Softcard. 

Λόγω του ότι και τα δύο συστήματα ενσωματώνουν τεχνολογία NFC, στα τερματικά τους στα σημεία πώλησης, είναι πολύ πιθανό αυτά να επεξεργάζονται πέραν της υπηρεσίας Apple Pay, και τη Softcard. Ο Abbott δήλωσε συγκεκριμένα πως οι συναλλαγές αυξήθηκαν στο σύνολό τους, μετά την έναρξη της υπηρεσίας Apple Pay, τον προηγούμενο Οκτώβριο.

Ενώ οι δύο υπηρεσίες Apple Pay και Softcard βασίζονται στο ίδιο πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας, η διαδικασία είναι εντελώς διαφορετική. Όπως αναφέρει το AppleInsider, οι συναλλαγές της υπηρεσίας Apple Pay, χρησιμοποιεί μία μέθοδο tokenization, κατά την οποία δημιουργούνται μοναδικοί κωδικοί μεταξύ της συσκευής iPhone και του τερματικού POS, εξασφαλίζοντας τα ευαίσθητα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, ανέπαφα. 

Η Softcard όμως αποθηκεύει τα προσωπικά στοιχεία της πιστωτικής κάρτας στην κάρτα SIM, μεταδίδοντας τους αριθμούς στο τερματικό για επεξεργασία. 

Αν και δεν έχει αιτιολογηθεί η υποτιθέμενη συμφωνία της Google, πηγές πιστεύουν πως ο γίγαντας της αναζήτησης στο διαδίκτυο επιθυμεί να αυξήσει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του στα 120 πάνω στο θέμα αυτό. 

Μια άλλη εκδοχή, αναφέρει πως προχωρά σε συμφωνία, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε εμπόρους λιανικής που έως τώρα δεν είχε, με την υπηρεσία Google Wallet. Και οι δύο εταιρείες, Google και Softcard αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις φήμες.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status