Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διευκόλυνση επιστροφής χαμένου iPhone ή iPad

Διευκόλυνση επιστροφής χαμένου iPhone ή iPad
ired.gr

Όλοι το απευχόμαστε, αλλά θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα να χάσει το iPhone το iPad ή τον φορητό υπολογιστή του. Εάν έχετε ενεργοποιημένη την υπηρεσία Find my iPhone (η παρόμοια εφαρμογές για συσκευές εκτός Apple), μπορείτε να εντοπίσετε κατά προσέγγιση, την τοποθεσία της συσκευή σας. 

Όμως εάν τη χάσετε σε εσωτερικό χώρο π.χ. σε μία πολυκατοικία ή σε ένα κτίριο με πολλά γραφεία χωρίς διαθέσιμο Wi-Fi ή 3G/4G, ενδεχομένως να μην μπορείτε να την εντοπίσετε. Εάν κάποιος βρει τη συσκευή σας και θέλει να την επιστρέψει, θα πρέπει να του παρέχετε με κάποιον τρόπο στοιχεία επικοινωνίας, ώστε να είναι σε θέση να επικοινωνήσει μαζί σας. 

Ουσιαστικά θα πρέπει να έχετε στη συσκευή σας στοιχεία επικοινωνίας, με τέτοιο τρόπο, ώστε ανοίγοντας τη συσκευή κάποιος, να δει το όνομά σας, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένα αριθμό τηλεφώνου (προφανώς όχι τον αριθμό του iPhone σας), για να έρθει σε επαφή μαζί σας. 

ired iphone help samaritan-01

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι η επικόλληση ενός αυτοκόλλητου στο εσωτερικό μέρος της θήκης (εάν διαθέτετε), ειδάλλως θα είναι άσχημο να το βάλετε πάνω στη συσκευή. Μήπως θα ήταν καλύτερο να προσθέσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας στην οθόνη κλειδώματος της συσκευής μας ή στον υπολογιστή μας; Πιστέψτε με είναι πολύ εύκολο.

Ορίστε ένα μήνυμα στην οθόνη κλειδώματος του υπολογιστή Mac

Ας ξεκινήσουμε με τον υπολογιστή μας Mac. Ο ευκολότερος τρόπος να προσθέσουμε πληροφορίες επικοινωνίας στην οθόνη, είναι στην οθόνη κλειδώματος. Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος πάνω αριστερά από το εικονίδιο της Αpple και στη συνέχεια πατήστε στο εικονίδιο "Ασφάλεια και απόρρητο". 

Πατήστε το εικονίδιο με το λουκέτο για να πιστοποιηθείτε - θα χρειαστεί να είστε ο διαχειριστής για να έχετε πρόσβαση στην επεξεργασία - και στη συνέχεια τικάρετε την επιλογή "Εμφάνιση μηνύματος όταν η οθόνη είναι κλειδωμένη". Πατήστε ορισμός μηνύματος και εισάγετε ένα μήνυμα με το όνομά σας, το email σας και ένα αριθμό τηλεφώνου.

ired iphone help samaritan-02

Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία μπορείτε να κάνετε αποσύνδεση και να ελέγξετε το μήνυμά σας. Οποιοσδήποτε βρει το MacBook Pro, ή MacBook Air, θα είναι σε θέση να διαβάσει το μήνυμα. Απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει διαθέσιμη ενέργεια. Δυστυχώς εάν η μπαταρία είναι νεκρή, ο άνθρωπος που θα βρει τον υπολογιστή σας , θα πρέπει πρώτα να τον φορτίσει. 

Δημιουργήστε ένα επεξεργασμένο wallpaper για την Οθόνη αφετηρίας σε iPhone/iPad

Σε μία συσκευή iOS το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσθέσετε κείμενο στο wallpaper, που επιθυμείτε να κοσμήσει της Οθόνη κλειδώματος της συσκευής σας.

Η επεξεργασία μιας ταπετσαρίας μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: Υπάρχουν εφαρμογές οι οποίες προσθέτουν κείμενο όπως για παράδειγμα η freemium εφαρμογή Contact Lock Screen Info (με in-app αγορές) ή η εφαρμογή If Found Lock Screen, όμως μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας όπως είναι το Preview. 

Ξεκινήστε με την επιλογή της ταπετσαρίας που θέλετε να ορίσετε στην οθόνη κλειδώματος. 

Δεν είναι εφικτό να κάνετε επεξεργασία στις προ εγκατεστημένες ταπετσαρίες της Apple καθώς δεν μεταφέρονται αντίγραφα τους στον υπολογιστή σας. Επιλέξτε λοιπόν κάποια άλλη ή κάποια από αυτές που σας προτείνουμε ως ired.gr και στη συνέχεια ανοίξτε τη με την εφαρμογή Preview. 

Ακολουθήστε τη διαδρομή Εργαλεία > Σχολιασμός > Κείμενο και θα εμφανιστεί ένα πεδίο κειμένου. Πληκτρολογήστε το κείμενο όπως ακριβώς το θέλετε και στη συνέχεια μετακινήστε το στην τοποθεσία που επιθυμείτε. Όπως βλέπετε στο στιγμιότυπο εγώ το έχω στο κάτω μέρος  μετακινήσει. Βεβαιωθείτε πως το κείμενο είναι αναγνώσιμο, δε είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό και στο σωστό χρώμα. 

ired iphone help samaritan-03


Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα, το μέγεθος ή τη γραμματοσειρά από τη γραμμή εργαλείων όπως βλέπετε στο στιγμιότυπο. Αποθηκεύστε την ταπετσαρία και στη συνέχεια συγχρονίστε τη με την iOS συσκευή σας. Ένας ακόμη ευκολότερος τρόπος είναι να την αποστείλετε στη συσκευή σας με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Μόλις το λάβετε πατήστε παρατεταμένα πάνω στην εικόνα και στη συνέχεια αποθήκευση. Η ταπετσαρία θα προστεθεί στο άλμπουμ κάμερας και στη συνέχεια θα μπορείτε να την ορίσετε ως ταπετσαρία στη οθόνη κλειδώματος. Βεβαιωθείτε πως το κείμενο είναι ευανάγνωστο και δεν έχει καλυφθεί από το κείμενο "σύρετε για ξεκλείδωμα" που εμφανίζεται κατά την ενεργοποίηση τη συσκευής. Εάν χρειάζεται, κάνετε τις διορθώσεις ώστε το κείμενο να είναι στη σωστή θέση.

Δεν έχει σημασία ποιον από τους παραπάνω τρόπους θα χρησιμοποιήσετε, αλλά είναι μια πολύ καλή ιδέα να έχουμε στοιχεία επικοινωνίας στις iOS συσκευές και στους φορητούς υπολογιστές μας. Αν χάσετε ή ξεχάσετε μία συσκευή σε κάποιο πολυσύχναστο μέρος, ίσως ένας καλός Σαμαρείτης θελήσει να έρθει σε επαφή μαζί σας προκειμένου να σας επιστρέψει τη συσκευή. 

Ας τον βοηθήσουμε λοιπόν κι εμείς. Εάν κάτι από τα παραπάνω χρειάζεται μεγαλύτερη ανάλυση, μη διστάσετε να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια.   

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status