Apple - Μεγάλη άνοδος στις πωλήσεις Mac κατά το τρίτο τρίμηνο του ‘14

Apple - Μεγάλη άνοδος στις πωλήσεις Mac κατά το τρίτο τρίμηνο του ‘14
ired.gr

Εισαγωγή

Σε λίγες ημέρες η Apple θα ανακοινώσει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της και οι εταιρίες Gartner & IDC δημοσίευσαν τις εκτιμήσεις τους για την Αμερική αλλά και την παγκόσμια αγορά. Οι εκτιμήσεις αφορούν τις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών ανά κατασκευαστή και τα tablets δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές.

Παγκόσμια αγορά

Οι εκτιμήσεις της IDC φέρνουν την Apple στην τέταρτη θέση παγκοσμίως με πωλήσεις 5,75 εκατομμυρίων τεμαχίων. Εδώ να σημειώσουμε πως η Apple παραδοσιακά δεν είχε θέση στην πρώτη πεντάδα. Η αύξηση των πωλήσεων για την Apple ήταν της τάξεως του 18,9% σε ένα περιβάλλον που οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,4%. Αν επαληθευτούν αυτά τα νούμερα, το ποσοστό της Apple επί των πωλήσεων σε όλο τον κόσμο είναι 7,1%, κάτι που μόνο ως εντυπωσιακό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

IDC

Πωλήσεις PC’s σε παγκόσμιο επίπεδο

Πηγή: IDC

Οι εκτιμήσεις της Gartner για μια ακόμη φορά δεν συμπεριλαμβάνουν στην πρώτη πεντάδα την Apple, την (πέμπτη) θέση της οποίας καταλαμβάνει η Asus με παραδόσεις 6,26 εκατομμυρίων τεμαχίων. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Gartner εκτιμά πως οι παραδόσεις PC’s για το περασμένο τρίμηνο σημείωσαν αύξηση 1%.

Gartner

Πωλήσεις PC’s σε παγκόσμιο επίπεδο

Πηγή: Gartner

Αμερική

Κατά την IDC, οι πωλήσεις της Apple στην Αμερική αυξήθηκαν κατά 18,1% ξεπερνώντας τις 2,2 εκατομμύρια παραδόσεις υπολογιστών Mac. Η Apple κατέχει την τρίτη θέση, αυξάνοντας το ποσοστό της από το 11,3% στο 12,7%.

IDC US

Πωλήσεις PC’s στην Αμερική

Πηγή: IDC

Αντίστοιχες είναι και οι εκτιμήσεις της Gartner που φέρνουν και αυτές την Apple στην τρίτη θέση με ποσοστό 11,7% επί των πωλήσεων και αύξηση ως προς το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους της τάξεως του 11,5%.

Gartner US

Πωλήσεις PC’s στην Αμερική

Πηγή: Gartner

Συμπεράσματα

Κοινός παρονομαστής στα δύο reports είναι η αύξηση του μεριδίου της Apple, αν και δεν έχουμε τα ακριβή στοιχεία σε παγκόσμιο επίπεδο από την Gartner. Σε κάθε περίπτωση, Lenovo, HP, Dell, Acer, Asus & Apple δείχνουν να κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Η Apple στις 27 Ιανουαρίου θα ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματά της και τότε θα είμαστε σε θέση να τα συγκρίνουμε με αυτά των δύο reports. Φυσικά, η ομάδα του ired θα σας παρέχει συνεχή, έγκυρη και αναλυτική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην Apple αλλά και από τον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη.