Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύξηση νέων χρηστών του iBooks μετά την κυκλοφορία του iOS 8

Αύξηση νέων χρηστών του iBooks μετά την κυκλοφορία του iOS 8
ired.gr

Εισαγωγή

Η Apple, με την κυκλοφορία του iOS 8 ενσωμάτωσε την εφαρμογή αγοράς και ανάγνωσης βιβλίων “iBooks” στο λειτουργικό της σύστημα. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι χρήστες απέκτησαν πρόσβαση στην εφαρμογή, χωρίς να χρειαστεί να μπουν στην διαδικασία να την εγκαταστήσουν από το App Store. Επίσης, με αυτή την κίνηση της Apple, οι χρήστες δεν έχουν την δυνατότητα να διαγράψουν την εφαρμογή από τις συσκευές τους.

Μεγάλη αύξηση της χρήσης της εφαρμογής από νέους χρήστες

ired iphone iOS8 & iBooks-01

Το αποτέλεσμα ήταν, να ανακοινώσει ο Keith Moerer (Director του iBooks) πως από την κυκλοφορία του iOS 8 και μετά, οι νέοι χρήστες του iBooks αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό και πιο συγκεκριμένα κατά ένα εκατομμύριο την εβδομάδα! Η ανακοίνωση έλαβε χώρα στο Digital Book World Conference στην Νέα Υόρκη.

Επίσης, έγινε ειδική αναφορά για τα iPhone 6 & iPhone 6 Plus, τα οποία θεωρείται πως συνέβαλαν τα μέγιστα στην αύξηση των χρηστών, με τις μεγαλύτερες οθόνες που διαθέτουν. 

Επίλογος

Στο συνέδριο επίσης τονίστηκε από τον εκπρόσωπο της Apple πως το “μερίδιο” της εταιρίας θα συνεχίσει να είναι το ίδιο. Δηλαδή, 30% επί των πωλήσεων, είτε πρόκειται για μεγάλο εκδοτικό Οίκο είτε για κάποιον μεμονωμένο συγγραφέα. Τονίστηκε ιδιαιτέρως πως η συγκεκριμένη τακτική από την Apple δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, κάτι που αποτελεί συνειδητή και στρατηγική επιλογή της.

Η χρήση του iBooks συνεχίζει να αυξάνεται και η Apple ενδυναμώνει την προώθηση της υπηρεσίας σε διεθνή συνέδρια, προκειμένου να την καταστήσει ως την κυριότερη πλατφόρμα αγοράς και ανάγνωσης παγκοσμίως.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status