iPhone 6 Review μετά από 4 μήνες χρήση

iPhone 6 Review μετά από 4 μήνες χρήση
ired.gr

Το iPhone 6 είναι μια  συσκευή που λατρεύω και θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες γι' αυτή.  Σίγουρα έχετε διαβάσει πολλές παρουσιάσεις που αφορούν το iPhone 6, σε διάφορα τεχνολογικά ή μη sites στο διαδίκτυο. 

Αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό. Μετά από τέσσερις ολόκληρους μήνες χρήσης  κατέγραψα, τα ευρήματα από τα χαρακτηριστικά της συσκευής, όπως τη νέα μεγαλύτερη οθόνη, τον επεξεργαστή, την camera, και άλλα με βάση την ένταξή της, στην  καθημερινότητά μου. Νομίζω πως τώρα είναι η κατάλληλη εποχή, για μία εκτίμηση, ενώ έχω ήδη χρησιμοποιήσει τη συσκευή στη δουλειά αλλά και στη διασκέδαση.

Μπορείτε να δείτε και το Review που κάναμε στο iPhone 6 Plus πατώντας εδώ.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες αναρτήσεις στο μέλλον με τη δική μας εμπειρία. Καθίστε αναπαυτικά στο καναπέ σας και συνεχίστε την ανάγνωση. Θα ήθελα να ξεκινήσω αναφέροντας λίγο λόγια για το σχεδιασμό της συσκευής και την ένταξή της στους έντονους ρυθμούς της ζωή μου.

Σχεδιασμός και ανθεκτικότητα

ired iphone 4 months iphone 6-01

Χρειάστηκε αρκετό διάστημα για να συνηθίσω το μέγεθος του iPhone 6, καθώς εξαρχής πίστευα πως είναι μεγάλο για μένα. Ένα αστείο περιστατικό που συνέβη όντας ξαπλωμένος και χειριζόμενος τη συσκευή με το ένα χέρι, ήταν να μου ξεφύγει και να προσγειωθεί στο πρόσωπο μου. Ναι αυτό πόνεσε! 

Παρόλα αυτά 4 μήνες μετά, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως δεν επιστρέφω με τίποτα σε οθόνη 4 ιντσών. Η επιπλέον επιφάνεια της οθόνης είναι πολύ χρήσιμη τελικά, για να την εγκαταλείψω. Με έχει εντυπωσιάσει το κυρτό τελείωμα στα άκρα της οθόνης και το εξαιρετικό φινίρισμα, αν και το έχω τοποθετήσει σε θήκη προστασίας γιατί η συσκευή μπορεί να γλιστρήσει εύκολα από τα χέρια. 

Αποφεύγω να τοποθετώ τη συσκευή μαζί με τα κλειδιά μου στις τσέπες ή στο τσαντάκι, δεν προσπάθησα να τη λυγίζω, όχι.  Θεωρώ ανόητο και ιδιαίτερα ενοχλητικό να διαβάζω πως είναι πολύ ευαίσθητη η συσκευή. Όλες οι νεότερες συσκευές, το ίδιο ευαίσθητες είναι. Πρόκειται για μία συσκευή με οθόνη από γυαλί και όπως και να το κάνουμε είναι εύθραυστη. Μπορώ να πω πως από πλευράς σχεδιασμού και ανθεκτικότητας είναι από τις καλύτερες iPhone συσκευές που έχω στην κατοχή μου. 

Μια συσκευή Ιδιαίτερα μεγάλη και χρήσιμη στην επαγγελματική καθημερινότητα, και σχετικά μικρή ώστε να εξακολουθεί να χωρά στις τσέπες μου. (Το iPhone 6 Plus, δεν πέρασε καν από το μυαλό μου, είναι πολύ μεγάλο για μένα. 

Οθόνη Retina

ired iphone 4 months iphone 6-02

H ποιότητα απεικόνισης στη retina οθόνη είναι καταπληκτική. Λόγω της διαφοράς της ποσότητας των pixels, μπορώ να πω πως έχει αισθητή διαφορά από τον προκάτοχό της. Τόσο οι φωτογραφίες όσο και το κείμενο έχουν άριστη ευκρίνεια. 

Ακόμη και με γυαλιά ηλίου η οθόνη της συσκευής είναι ευανάγνωστη. Να συμπεριλάβω φυσικά και το κυρτό τελείωμα δίνει άλλη αίσθηση στις χειρονομίες. Δεν θα σταθώ περισσότερο εδώ, καθώς θα προχωρήσουμε σε ένα πονεμένο σημείο όλων των συσκευών iPhone.

Απόδοση και διάρκεια ζωής της μπαταρίας 

ired iphone 4 months iphone 6-03

Είναι ένα μελανό σημείο για το iPhone 6 και δεν σας κρύβω πως ζηλεύω τους κατόχους του iPhone 6 Plus. Μπορώ να πω με ασφάλεια, πως η μπαταρία του διαρκεί περισσότερο από το iPhone 5s που είχα, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να φτάσω με τίποτα τους γνωστούς μου με iPhone 6 Plus. Με μία μέτρια χρήση μου κρατά 1,5 ημέρα περίπου, ενώ με εντατική, οριακά το δωδεκάωρο. 

Εννοείται πως σε μια εκδρομή που η ανάγκες ενέργειας αυξάνονται εκθετικά (φωτογραφίες, video, πάλι φωτογραφίες, χρήση GPS κλπ.), o φορτιστής αυτοκινήτου ή ένα power bank, κρίνεται ως απαραίτητο αξεσουάρ. Πάμε και στο αγαπημένο μου σημείο.

Sight camera - FaceTime

ired iphone 4 months iphone 6-04

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση που η μπροστινή κάμερα σε αυτή την έκδοση iPhone δέχθηκε την προσοχή της Apple. Ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ο αισθητήρας της είναι σαφώς καλύτερος από τα προηγούμενα iPhones. Υπολείπεται όμως των προσδοκιών μου, για την camera που επιθυμώ ως facetime camera. 

Συνομιλώντας με την οικογένειά μου (το κάνω συχνά) ή βγάζοντας selfies (το κάνω σπάνια), ο αισθητήρας της κάμερας, κάνει συμπαθητικές λήψεις. Η οπίσθια camera είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. Οι βελτιώσεις που έχει δεχθεί είναι ειλικρινά συγκλονιστικές. Παρότι θεωρούσα πως η camera του iPhone 5s, ήταν εξαιρετική. 

Στo iPhone 6 οι ιθύνοντες κατασκευής, έχουν βρει έναν θαυμάσιο τρόπο για να προσφέρει η συσκευή, τις καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, σταθερή εικόνα - video και γενικά πιο καθαρές λήψεις. Χρησιμοποιώ συχνά τη συσκευή μου ως μέσον λήψης video και φωτογραφιών από εκδηλώσεις των παιδιών μου στα σχολεία, γενέθλια κλπ (τρία είναι ζωή να έχουν) και μένω έκπληκτος με την ποιότητα των λήψεων οι οποίες προέρχονται από τη συσκευή μου. 

Εφαρμογές

ired iphone 4 months iphone 6-05

Αγόρασα την έκδοση των 16GB, καθώς δεν ασχολούμαι τόσο πολύ με παιχνίδια, αλλά δυστυχώς το έχω μετανιώσει. Ο επιπλέον αποθηκευτικός χώρος είναι πραγματικά αναγκαίος για τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 8. Πολλές φορές έχει χρειαστεί να κατεβάσω αρκετές εφαρμογές για δοκιμή και reviews και βλέπω συχνά το μήνυμα προειδοποίησης πως δεν υπάρχει ο απαραίτητος αποθηκευτικός χώρος. 

Παρότι εντυπωσιάζομαι με την πρόοδο που έχουν κάνει οι developers σε επίπεδο ανάπτυξης εφαρμογών, εν τούτοις το σκέφτομαι ποιες εφαρμογές  και πόσες, θα κατεβάσω στη συσκευή μου, από τα λάθη μαθαίνεις. Υπόψιν για την επόμενη major hardware αναβάθμιση.  

Συμπερασματικά

Το iPhone έχει μύρια καλά και κάποια μειονεκτήματα, γι' αυτό είμαστε σίγουροι. Επιθυμώ μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, η πιο ανθεκτική οθόνη είναι επιθυμητή, και λιγότερη ολισθηρή σχεδίαση για την μεθεπόμενη έκδοση. Παραμένει μία από τις αγαπημένες μου συσκευές, μετά το iPhone original. 

Ο αισθητήρας αφής καθώς και το αναμενόμενο και στην Ελλάδα, κάποια στιγμή Apple Pay, θεωρώ πως είναι ένα μάθημα ως προς τον ανταγωνισμό, όπως και η camera με το λογισμικό της.  Η αλήθεια είναι πως στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός με δυο πράγματα: με το μέγεθος της συσκευής 4,7 ίντσες και τα antenna gates στο πίσω μέρος. Η συσκευή με κέρδισε πλέον και ενθαρρύνω τον οποιονδήποτε κάτοχο iPhone 5/5s η παλαιότερης συσκευής να αναβαθμίσει στην τελευταία έκδοση.

από DINFUN

Μπορείτε να δείτε και το Review που κάναμε στο iPhone 6 Plus πατώντας εδώ.

Δείτε το βίντεο του Jericho, o οποίος αποφάσισε να κάνει αναβάθμιση από iPhone 5s σε iPhone 6: