Δημιουργία Ringtones με το Garageband απευθείας σε iPhone - iPad

Δημιουργία Ringtones με το Garageband απευθείας σε iPhone - iPad
ired.gr

Όπως έχουμε πει και σε άλλο άρθρο μας, μπορούμε να φτιάξουμε ringtones για το iPhone χρησιμοποιώντας το iTunes, αλλά υπάρχει κι άλλος τρόπος για να επιτύχουμε το ίδιο. Μπορούμε λοιπόν να δημιουργήσουμε Ringtones κατευθείαν στο iPhone μας χρησιμοποιώντας το Garageband για iPhone. Αυτή λοιπόν είναι μια έξυπνη λύση μια και δε χρειαζόμαστε κάποιον υπολογιστή με το iTunes και ολόκληρη η διαδικασία μπορεί να συντελεστεί στο τηλέφωνό μας.

Το να φτιάξουμε ringtone ή text tone με το Garageband για iOS είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία και ο καθένας μπορεί να την εκτελέσει. Το αν έχετε κλίση στην μουσική δεν έχει καμία σημασία. Είτε είστε Beethoven ενσαρκωμένος είτε κάποιος άσχετος με τη μουσική μπορείτε παρόλα αυτά να δημιουργήσετε το δικό σας το Ringtone.

Όπως είπαμε θα χρειαστείτε το Garageband για IOS που μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το iTunes store. Αν όμως έχετε παλαιότερη συσκευή ίσως χρειαστεί να το αγοράσετε. Επίσης για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα όσο γίνεται πιο μικρό μουσικό κομμάτι καθώς τα ringtones είναι μικρά κομμάτια που επαναλαμβάνονται. Όσον αφορά τα text tones πιθανότατα θα χρειαστεί να έχετε ένα ακόμη πιο μικρό ηχογραφημένου κομμάτι για καλύτερα αποτελέσματα. 

Τεχνικά μιλώντας μπορείτε να ηχογραφήσατε και να χρησιμοποιήσετε ένα text tone ή ένα ringtone που να έχει διάρκεια το πολύ 45 δευτερόλεπτα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Πώς φτιάχνουμε ringtone ή ένα text tone με το GarageBand

1 Εκκινήστε την εφαρμογή GarageBand στο iPhone (εικόνα 1).

ired-garage-ringtone-01

2 Πατήστε το πλήκτρο + για να δημιουργήσετε ένα νέο τραγούδι. Επιλέξτε το μικρόφωνο ως όργανο. (εικόνα 2).

ired-garage-ringtone-02

3 Από το παράθυρο της εγγραφής μεταφερθείτε στο παράθυρο των καναλιών πατώντας το πλήκτρο που μοιάζει με πλέγμα δίπλα στο πλήκτρο με σχήμα μικροφώνου (εικόνα 3).

ired-garage-ringtone-03

4 Πατήστε  το πλήκτρο που μοιάζει με ελληνικό Ω (Apple Loops) (τέταρτο από δεξιά πάνω στη γραμμή εργαλείων). Πηγαίνετε στην καρτέλα Μουσική και επιλέξτε πώς θα βρείτε το μουσικό κομμάτι που θέλετε από τη βιβλιοθήκη του iTunes επιλέγοντας ένα από όλα (Άλμπουμ, Καλλιτέχνες, Είδη, Λίστες Αναπαραγωγής, Τραγούδια - εμείς επιλέξαμε “Τραγούδια”).

Σύρετε το κομμάτι που θέλετε δίπλα στο εικονίδιο του μικροφώνου (εικόνα 4). Μπορείτε να ρυθμίσετε την αρχή και το τέλος του μετακινώντας τις δύο λευκές γραμμές  που το πλαισιώνουν σε αρχή και τέλος.

ired-garage-ringtone-04

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »