Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαραίτητο το Apple TV, για χρήση HomeKit on-the-go

Απαραίτητο το Apple TV, για χρήση HomeKit on-the-go
ired.gr

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε φέτος στην παγκόσμια έκθεση τεχνολογίας CES, σε μία σειρά από συσκευές και εφαρμογές οικιακού αυτοματισμού, όπου πολλές εταιρείες ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους, για την ενσωμάτωση των συσκευών τους στο νέο HomeKit του οικοσυστήματος της Apple. 

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της δυνατότητας αυτής με χρήση της εικονικής βοηθού Siri, είναι η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση των φώτων, ο έλεγχος της πόρτας του γκαράζ αλλά και πολλά άλλα μόνο κάνοντας χρήση της φωνή σας.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο The Verge, εάν οι χρήστες επιθυμούν να εκτελούν τέτοιου είδους λειτουργίες κι εκτός σπιτιού, θα πρέπει να εντάξουν μία συσκευή Apple TV, στον εξοπλισμό τους. Η συσκευή αυτή θα χρησιμεύσει ως κομβικό σημείο για τις υπόλοιπες συσκευές της οικίας.  

"Εντολές όπως "Siri σβήσε τα φώτα στο σαλόνι" θα μπορούν να λειτουργήσουν όταν βρίσκεστε σε εμβέλεια, εντός του οικιακού δικτύου Wi-Fi. Δεν θα έχετε την δυνατότητα να το κάνετε από το αεροδρόμιο, εάν δεν κατέχετε μία συσκευή Apple TV. 

ired iphone Apple tv homekit-01

Η ανάγκη αυτή έχει επιβεβαιωθεί, από πηγές που προέρχονται από το περιβάλλον ανάπτυξης της Apple TV, καθώς και από συνεργάτες προώθησης της συσκευής που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι. Η συσκευή Apple TV, θα πρέπει να ανήκει στην τρίτη ή νεότερη γενιά, με λειτουργικού iOS 7 ή νεότερο". 

Η Apple συμπεριέλαβε αθόρυβα στη συσκευή Apple, τη δυνατότητα HomeKit, αλλά δεν πρόκειται να προωθήσει τη συσκευή με στόχευση σε αυτό το χαρακτηριστικό της, δηλαδή ως ένα κομβικό σημείο αυτοματισμού.  

Πολλές από τις εταιρείες προϊόντων οικιακού αυτοματισμού, δεν έχουν αναφέρει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σχετικά με τη διάθεση τέτοιου είδους συσκευών, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην Apple και στην τελειοποίηση του εργαλείου HomeKit, διασφαλίζοντας τη σωστή λειτουργία. 

Με τους επεξεργαστές που υποστηρίζουν λειτουργίες HomeKit να είναι διαθέσιμοι, οι εταιρείες έχουν ακόμη μερικά εμπόδια να ξεπεράσουν ώστε τα προϊόντα τους να διατεθούν στην ευρεία αγορά. 

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status