Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 5: Η πιο δημοφιλής camera στο Flickr για το 2014

iPhone 5: Η πιο δημοφιλής camera στο Flickr για το 2014
ired.gr

Έχουμε συνηθίσει, όταν αναφερόμαστε στις top κάμερες οι οποίες χρησιμοποιούνται από φωτογράφους, ο νους μας να πηγαίνει σε εταιρείες όπως η Canon και η Nikon. Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο στις μέρες μας. 

Χάριν στα δεδομένα EXIF (Exchangeable image file format ), τα οποία ενσωματώνονται στις ψηφιακές φωτογραφίες, είναι πραγματικά πολύ εύκολο ώστε να εξακριβώσουμε ποιες πραγματικά είναι οι κορυφαίες σε χρήση κάμερες. Η ιστοσελίδα με θέμα τη φωτογραφία PetaPixel, μας δίνει πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν στατιστικά στοιχεία, για το 2014 και για φωτογραφίες που διαμοιράστηκαν από τη δημοφιλή ιστοσελίδα Flickr. 

H Canon παραμένει να είναι η πιο δημοφιλής camera για τους χρήστες της υπηρεσίας Flickr με ποσοστό (13,4%), ακολουθούμενη από την Apple με ποσοστό (9,6%), Nikon (9,3%) και Samsung με ποσοστό (5,6%). 

ired iphone -Flickr iphone 5-02

Εάν εξετάσουμε τις συσκευές που αναρτούν φωτογραφίες στην υπηρεσία Flickr, η Apple και το iPhone 5, ηγείται της λίστας, με ποσοστό (10,6%) και συναθλητές το iPhone 4S (7%), το iPhone 4 (4,3%) το iPhone 5c (2,0%) και το Samsung Galaxy S3 με ποσοστό (1,2%). Ειδικά η εμφάνιση του παρεξηγημένου iPhone 5c στη λίστα, ομολογούμε πως ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Για τη Samsung μάλλον δεν είναι. 

ired iphone -Flickr iphone 5-01

Πέρυσι τα στοιχεία του 2013 έφερναν τη Nikon στη δεύτερη θέση ως η πιο δημοφιλή εταιρεία, ενώ το 2014 οι δύο εταιρείες Apple και Nikon, διαπραγματεύτηκαν τις πρώτες θέσεις. Οι κορυφαίες συσκευές για το 2013 ήταν οι ίδιες με τις συσκευές iPhone να καταλαμβάνουν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση, 

Τα νέα iPhone 6, τα οποία για το μεγαλύτερο διάστημα του 2014, ήταν απόντα, έλαβαν 1% μερίδιο στις φωτογραφίες Flickr καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση μεταξύ των smartphones. Οι συσκευές της Apple iPad και iPad mini κέρδισαν μερίδιο (0,8%) και (0,6%) αντίστοιχα. 

Κατά την ανακοίνωση του iPhone  πριν 8 χρόνια, λίγοι ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν να πιστέψουν πως η Apple θα συγκαταλεχθεί ανάμεσα στους δημοφιλείς κατασκευαστές cameras, κι όμως αυτό συνέβη. 

Πιστεύετε πως χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση η camera του iPhone κι αν ναι σε ποιους τομείς; Περιμένουμε τις απόψεις σας στα σχόλια. 

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status