Τι είναι το Family Sharing και ποια η διαδικασία ενεργοποίησης του;

Τι είναι το Family Sharing και ποια η διαδικασία ενεργοποίησης του;
ired.gr

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 8 εν ονόματι Family Sharing, επιτρέπει όλα τα μέλη της οικογένειά σας να μοιράζονται αγορές που έγιναν από οποιονδήποτε τόσο από το iTunes όσο και από το App Store. 

O διαμοιρασμός δεν απαιτεί η χρήση του ίδιου Apple ID. Σημαντικό πλεονέκτημα της ενεργοποίησης είναι η απαίτηση συγκατάθεσης, των γονέων για την ολοκλήρωση μιας αγοράς.

Το Family Sharing είναι ένα νέο χαρακτηριστικό του iOS 8 που επιτρέπει σε όλη την οικογένειά σας να μοιράζεται τις αγορές που γίνονται, τόσο από το iTunes όσο και από το App Store, χωρίς να χρησιμοποιείτε το ίδιο Apple ID. Επιπλέον οι γονείς θα πρέπει να δίνουν την συγκατάθεση τους πριν τα παιδιά αγοράσουν κάτι. 

Ένας γονέας μπορεί να εγκρίνει ή να απορρίψει αιτήσεις για αγορές απευθείας μέσα από τη συσκευή του, iPhone ή iPad. Για να πραγματοποιήσετε την ενεργοποίηση της λειτουργίας Family Sharing, θα πρέπει να γίνουν κάποιες απαραίτητες, ρυθμίσεις. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την λειτουργία

Η λειτουργία Family Sharing επιτρέπει την προσθήκη έως και 6 μελών. Απαραίτητη προϋπόθεση όλα τα μέλη να έχουν συσκευές με λειτουργικό iOS 8. Με την ενεργοποίηση της λειτουργίας όλες οι αγορές όλων των μελών είναι προσβάσιμες και μπορείτε να τις κατεβάσετε στη συσκευή σας. 

Κάθε νέα αγορά θα χρεώνεται ατομικά και στη συνέχεια στον κοινό λογαριασμό στο iTunes. Eάν υπάρχουν χρήματα (π.χ. προ πληρωμένη κάρτα) στον λογαριασμό του μέλους που πραγματοποιεί την αγορά, τότε πρώτα θα χρεώνεται αυτός ο λογαριασμός και στη συνέχεια ο λογαριασμός που έχει επιλεχθεί ως κοινός. 

Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση όλοι οι λογαριασμοί να έχουν απόθεμα, τότε η χρέωση θα γίνεται ανά λογαριασμό. Αν επιλέξετε να αφαιρέσετε ένα μέλος από τη λειτουργία Family Sharing, τότε το μέλος αυτό θα έχει πρόσβαση σε αγορές που έχουν γίνει έως τη στιγμή αφαίρεσης, από τον δικό του λογαριασμό. 

ired iphone family sharing 01

Το ίδιο ισχύει και κατά την πλήρη κατάργηση του Family Sharing. Ο κάθε λογαριασμός θα έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο που έχει αγοραστεί, έως την κατάργησή του. Εάν στη συνέχεια γίνει κάποια αγορά ατομικά από ένα μέλος δεν θα είναι διαθέσιμη, στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Με τη λειτουργία Family Sharing μπορείτε να:

  • μοιράζεστε μουσική ταινίες, e-books και άλλο περιεχόμενο.
  • μοιράζεστε αυτόματα φωτογραφίες και video με άλλα μέλη της οικογένειά σας (Family Photo Stream).
  • μοιράζεστε κοινόχρηστα ημερολόγια, διατηρώντας παράλληλα και το προσωπικό.
  • μοιράζεστε τις τοποθεσίες σας ούτως ώστε να γνωρίζετε που βρίσκονται τα μέλη της οικογένειάς σας.
  • αναζητήσετε οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς σας μέσα από οποιαδήποτε συσκευή κάνοντας χρήση της εφαρμογής Find my iPhone.

Όλοι οι ανήλικοι χρήστες (κάτω των 18 ετών) θα πρέπει να έχουν τη συγκατάθεση των γονιών τους πριν προβούν σε οποιαδήποτε λήψη περιεχομένου από iTunes ή App Store.

ired iphone family sharing 02

Περιορισμοί που αφορούν τη λειτουργία Family Sharing

Πρώτος και σημαντικός περιορισμός είναι πως έχετε δικαίωμα να διαγράψετε, έως και δύο λογαριασμούς Family Sharing το χρόνο. Εάν εξαντλήσετε τους λογαριασμούς, στη συνέχεια θα πρέπει να περιμένετε έναν χρόνο. 

Έτσι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να διαγράφετε μέλη (δεν υπάρχει περιορισμός διαγραφών) παρά να διαγράφετε το λογαριασμό εκτός κι αν δεν σας είναι πλέον χρήσιμος. Οι ενήλικες χρήστες δεν έχουν περιορισμούς στην ποσότητα ή την αξία των αγορών τους. Κάθε μέλος του Family Sharing κάτω των 13 ετών ο περιορισμός αγορών έχει ορισθεί ως προεπιλογή.

Ενεργοποίηση της λειτουργίας Family Sharing

Το μέλος που θα καθοριστεί ως διαχειριστής της ομάδας του λογαριασμού, θα πρέπει να δημιουργήσει και τον λογαριασμό, Family Sharing. Ως διαχειριστής, αναλαμβάνει να πληρώνει τις αγορές για λογαριασμό όλων των μελών καθώς και να εγκρίνει αυτές τις αγορές. 

Ας δούμε τη διαδικασία: 

  • Από την αρχική οθόνη επιλέξτε "Ρυθμίσεις" από το iPhone ή το iPad σας.
  • Στη συνέχεια επιλέξτε “iCloud"

ired iphone family sharing 03-th

"Διαμορφ. Οικογ. κοινής χρήσης"

Στην επόμενη σελίδα επιλέγετε "Έναρξη"

και “Συνέχεια"

ired iphone family sharing 04-th

Εισάγετε το Apple ID το οποίο χρησιμοποιείτε για τις αγορές σας στο iTunes ή στο App Store. (Ενδεχομένως να είναι ήδη περασμένο, λόγω iCloud).

Συμφωνείστε με τους Όρους και τις Προϋποθέσεις για να συνεχίσετε τη διαδικασία.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »