H Samsung θα κατασκευάσει τον επεξεργαστή εφαρμογών S1 (rumor)

H Samsung θα κατασκευάσει τον επεξεργαστή εφαρμογών S1 (rumor)
ired.gr

Η Apple  σύμφωνα με αναφορές στρέφεται στον πολύχρονο συνεργάτη της και μερικές φορές αντίπαλό της - Samsung - , για την κατασκευή του επεξεργαστή της επερχόμενης wearable συσκευής της, APPLE WATCH, ενώ η εταιρεία Taiwan's Advanced Semiconductor Engineering, αναφέρεται πως επιλέχθηκε για το υπόλοιπο σώμα που θα φιλοξενήσει τη μονάδα επεξεργασίας S1, της συσκευής. 

ired apple samsung s1-01

Η Samsung θα κατασκευάσει τον νέο επεξεργαστή με λιθογραφική διαδικασία 28-nanometer σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα DigiTimes. Η παραγγελία της Apple φαίνεται να ξεπερνά τις 4.000 12- inch ανά μήνα. Ο επεξεργαστής εφαρμογών είναι μόνο ένα τμήμα του Apple S1, επεξεργαστή, o οποίος χρησιμοποιεί σχεδιασμό system-in-package ή αλλιώς SiP. 

Ο σχεδιασμός αυτός επιτρέπει στην εταιρεία την ενσωμάτωση πολλών διαφορετικών chips σε ένα πακέτο, με αποτέλεσμα να έχουμε μία μικρότερη, ελαφρύτερη και χαμηλής κατανάλωσης μονάδα επεξεργασίας. 

Παράλληλα με τον επεξεργαστή εφαρμογών, ο Apple S1 θα συμπεριλαμβάνει στο εσωτερικό του mobile DRAM, NAND αποθηκευτικό χώρο και τα κυκλώματα για τον έλεγχο λειτουργιών όπως ασύρματη συνδεσιμότητα και λειτουργία αφής. προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιες εταιρείες έχουν επιλεγεί για την ανάληψη κατασκευής των δευτερευόντων εξαρτημάτων.

Η εταιρεία με βάση την Ταϊβάν Advanced Semiconductor Engineering, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και συναρμολογητές ημιαγωγών στον κόσμο και θα έχει την ευθύνη συναρμολόγησης, της συσκευής.

Ως συνήθως η εταιρεία Samsung και η Taiwan Semiconductor Manufacturing, λέγεται πως συναγωνίζονται για το ποια θα αναλάβει την κατασκευή της δεύτερης γενιάς επεξεργαστών S2. 

Οι δύο εταιρείες βρίσκονται αρκετό καιρό σε “εμπόλεμη κατάσταση” για τις παραγγελίες της Apple, με την TSMC να κερδίζει για πρώτη φορά, την παραγωγή της σειράς επεξεργαστών A-series, τη χρονιά που μας πέρασε.