Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι έχει συμβεί με την ποιότητα των λειτουργικών συστημάτων της Apple

Τι έχει συμβεί με την ποιότητα των λειτουργικών συστημάτων της Apple
ired.gr

Είναι αποδεκτό από πολύ κόσμο πως οι σημερινές ηλεκτρονικές συσκευές της Apple σε επίπεδο hardware, είναι καταπληκτικές. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το λογισμικό τους, καθώς τα τελευταία χρόνια, οι αναβαθμίσεις τους μας έκαναν να ανησυχούμε για το μέλλον. 

Το συγκριμένο άρθρο γράφεται σε ένα υπολογιστή με λογισμικό Yosemite,ο οποίος αντιμετωπίζει βασικά προβλήματα που για λειτουργικό OS δεν θα το φανταζόμασταν ποτέ. Πριν λίγα χρόνια αστειευόμασταν και μέσα σε εισαγωγικά, “εμπαίζαμε” χρήστες των Windows για τέτοια θέματα στο λειτουργικό τους, κάτι που δε μπορούμε να κάνουμε πλέον. 

Στη πραγματικότητα η φράση "It just works" ποτέ δεν ήταν πέραν ως πέρα αληθινή αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα έφθανε η εποχή όπου θα αντιμετωπίζαμε το λειτουργικό OS X και τις εφαρμογές του, με τον ίδιο σκεπτικισμό και θα τολμήσουμε να πούμε και τρόμο, όπως τις αναβαθμίσεις των windows .

ired apple apple quality-01

Ένα από τους πολυετείς χρήστες OS X o Geoff Wozniak, επέστρεψε σε Linux, σχεδόν μετά από μία δεκαετία. Υποψιαζόμαστε πως πολύ χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά παραμένουν στο OS X, καθώς τα υπόλοιπα λογισμικά είναι χειρότερα και όχι επειδή λειτουργεί απροβλημάτιστα. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η Apple ανέκαθεν καθοδηγείται από το marketing, αλλά τώρα τελευταία η ζυγαριά γέρνει περισσότερο προς αυτό. Έπαψε να υπάρχει ισορροπία. 

Το marketing παίζει πρωτεύοντα ρόλο κι αυτό δυστυχώς, δεν συνεπάγεται ποιότητα. Σημαντική προτεραιότητα της εταιρείας έχει γίνει, η ετήσια “μεγάλη αναβάθμιση” του λειτουργικού, πράγμα που αυξάνει την πίεση στην ομάδα των μηχανικών με αποτέλεσμα την αδυναμία διατήρηση της ποιότητας. 

ired apple apple quality-02

Ενδεχομένως να είναι πρόβλημα της ομάδας μηχανικών, αν και δεν το νομίζουμε, καθώς κάτω από την πίεση που δέχονται, τα σφάλματα είναι ανέφικτο να αποφευχθούν. Κανείς δεν ζήτησε κάθε χρόνο major αναβάθμιση του λειτουργικού ή των λειτουργικών. Δεν επιθυμούμε αναβαθμίσεις με μία τεράστια λίστα χαρακτηριστικών. 


Θέλουμε οι υπολογιστές μας τα iPhones, τα iPads, να δουλεύουν απροβλημάτιστα, ώστε να απολαύσουμε τα νέα χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να διατίθενται σε έναν βαθμιαίο και βιώσιμο ρυθμό. 

Η ηγεσία της εταιρείας Apple, πιστεύουμε πως δεν έχει αντιληφθεί ακόμη πως τα πολλά και σημαντικά ελαττώματα των λειτουργικών, έχουν βλάψει τη φήμη της, γιατί αν το είχε αντιληφθεί θα είχε προβεί σε έντονες αλλαγές κάτι που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Αντιθέτως αυτό που φαίνεται έντονα είναι η επέκταση της λίστας προϊόντων σε νέες αγορές με μεγάλη ταχύτητα. 

Ποια είναι η δική σας άποψη και η εμπειρία σας με τα λειτουργικά της Apple, συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Θα θέλατε να πάρετε θέση; Σας περιμένουμε.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status